Nová generace ND...?

...kolem roadsteru MX-5
Pravidla fóra
Chceš se zde zaregistrovat? Napiš něco krátce o sobě adminovi na raduna@mx-5.biz.

Re: Nová generace ND...?

Příspěvekod MXfanda » 04 čer 2016, 11:57

Jirka píše:
adolf33 píše:Jsem jedinej, koho štve, že ta 1.5 má lepší litrovej výkon, než 2.0?

yop, ale důležitý je výkon na hmotnost ;) navíc myslím, že 1.5 je ve smyslu kup a jezdi, 2.0 je připravená na nějaké to laděníčko a dolování dalších koníků ;)

Neřekl bych :) http://youtu.be/oWRF_LsXwuA
MXfanda

Obrázky: 64

Příspěvekod evlo » 06 čer 2016, 19:10

Muzzy píše:Jeste si muzes za 10 kkc mesicne vzit i3 ;) odpadaji provozni naplne i naklady za benzin, tzn. bude to zhruba stejna cena. Samozrejme je podminkou vyuziti odpovidajici elektromobilu (prevazne mesto) a moznost nabijet pres noc......

No je to tady asi offtopic. Leaf vyjde jeste levneji, ale neverim lidem, ze by me prodluzku z bytu z auta nevyndavali nebo nekradli a navic 5kc/kWh mam, takze se to brutalne prodrazi i na palivu.

Kazdopadne jsem se rozhodl, ze kdyz mx-5 stoji 26000, Fiat 124 jsem dneska pacil z prodejcu neuspesne, ze bud vsude taxik nebo auto s automatem a to byl docele kamen, up s manualem 3300, up s automatem - 9000. Golf s automatem 6500. Passat myslim jeste mene. Zajimave, ze. No takze fiat 500 stoji 4700 v automatu, coz zatim vypada nejlepe.

Nevite nekdo o necem s automatem a levnym abych to nemusel vlastnit?
Naposledy upravil evlo dne 06 čer 2016, 19:48, celkově upraveno 1
evlo

Příspěvekod hospodský » 06 čer 2016, 19:36

Nevite nekdo o necem s automatem a levnym abych to nemusel vlastnit?

MHD? ;)
Die Kurvenstar
hospodský

Příspěvekod evlo » 06 čer 2016, 20:07

Tak tem cenam dost konkuruje pouzivat MHD + liftago + uber; ono 5000 mesicne na taxiky neni uplne malo.

Spocital jsem, ze kdyz kazdy den pojedu liftago, jetax nebo uberem do prace i z prace (pocitam 15 pracovnich dni v mesici), tak me to vyjde levneji nez operak na fiat 500 a jeste me zbyde na tago na nakupy. A to jsem furt nezacal pocitat s benzinem.

Takze nebudu brat nic, pockam jestli 124 nebude do 10 000 mesicne a jinak holt budu pouzivat uber.
evlo

Příspěvekod Vavris » 11 čer 2016, 01:32

První dojmy

+ bilstein podvozek je fantastický, umí polykat velké hrbole a zůstat při tom stabilní. Poddajný, přesný, fenomenální
+ dvoulitr působí silně a hutně, jede to pocitově jen o chlup pomaleji, než můj komp. Nahoře sice vážně trošku umírá, ale podle všech recenzí jsem to čekal mnohem horší.
+ znatelně větší množství mechanického gripu proti NC (s NB a NA se to vůbec nedá srovnat)
+ převodovka pro mě asi nejlepší ze všech generací - někomu může vadit, že jde trochu lehčeji
+ okamžitá reakce na plyn - v době EURO6 u maloválců věc nevídaná
+ pozice za volantem. Sedí se mi ještě o chlup líp, než v NC... pod volantem je místo
+ díky výše zmíněnému se dají meziplyny sázet jak na běžícím páse

- madlo řidičových dveří - furt jsem se do jeho rohu jebal kolenem a bolelo to
- řízení... prvních pár kilometrů mi přišlo hrozné... pak jsem si trochu zvyk a s rostoucím tempem i řízení zpříjemní, ale oproti minulým generacím to je krok zpět
- start/stop, jde sice vypnout, ale kdoe se s tím má po každém startování otravovat

resume: jsem v tom... první kilometry jsem byl rozpačitý, ale jak se holka rozvášnila, tak jsem těžko hledal způsoby, jak se nezamilovat.
back in the business 8-)
Vavris

Příspěvekod buteo » 11 čer 2016, 08:04

Tyjo, a gde se to dá takto prubovat? Chcu taky!!!
buteo

Příspěvekod Mike » 11 čer 2016, 09:01

evlo píše:Tak tem cenam dost konkuruje pouzivat MHD + liftago + uber; ono 5000 mesicne na taxiky neni uplne malo.

Spocital jsem, ze kdyz kazdy den pojedu liftago, jetax nebo uberem do prace i z prace (pocitam 15 pracovnich dni v mesici), tak me to vyjde levneji nez operak na fiat 500 a jeste me zbyde na tago na nakupy. A to jsem furt nezacal pocitat s benzinem.

Takze nebudu brat nic, pockam jestli 124 nebude do 10 000 mesicne a jinak holt budu pouzivat uber.

Líbí se mi jak se diskuze na téma "Nová generace ND...?" zvrtla v to "jaký hovno si mám koupit na operák". Ošklivý, zlý, nepěkná věc.
Na pohyb po městě stačí asi tohle: http://ligier.cz/cz/. Je to pořád menší zlo než bejt závislej na mastný tyči nebo taxiku. To už bych si snad radši koupil dobrý boty.
Je tolik krás, že tisíc let nestačí na přehled...
různé motorizované prostředky individuální dopravy od tří do dvěstěosmdesátišesti koní
http://www.legendysilnic.cz
Dovoz zajímavých strojů ze zahraničí, včetně papírování.
Obrázek
Mike

Příspěvekod Tommy014 » 11 čer 2016, 09:18

A verzi club sport uz mas za 280k :D :D na co pak potrebujes miatu ? :-P
Tommy014

Obrázky: 2

Příspěvekod evlo » 11 čer 2016, 12:53

Vzniko to tak, ze golf za 700k stoji 7 mesicne, mazda za 600 26. Tak jsem k tomu dosle, ze me to proste nasralo.

Nicmene tvoje linger reakce, je bohuzel jeste horsi, ne nabidka mazda financovani.
evlo

Příspěvekod Mike » 11 čer 2016, 13:24

Ptal ses na něco s automatem, co bys nemusel vlastnit a to to splňuje. A člověk nebude odkázanej na jízdní řády a smrad v tramvaji nebo na to jestli a kdy přijede tágo a tohle je řešení :D
Ale na tomhle foru je nekonečnej offtopic už takovou samozřejmostí, moje chyba, že jsem si na to nezvyk. V podstatě by teď dost dávalo smysl, abych na finexpert.cz v diskuzi na tema poskytovatelé operačního leasingu, začal debatovat jaký bačkory si mám koupit na ND, který mám na operák. Take it easy! :lol:
A teda už k tématu na ND a operák:
Možná auto takovýho charakteru, u kterýho se předpokládá velká spotřeba bačkor, ramen, tlumičů, prostě maj naceněný takhle brutálně. Do jistý míry, aby případnýho kupujícího donutily si to spíš koupit. Ale víbůh, takovejhle způsob "vlastnění" auta, není-li to auto firemní, je mi poměrně cizí a houby tomu rozumim.
Je tolik krás, že tisíc let nestačí na přehled...
různé motorizované prostředky individuální dopravy od tří do dvěstěosmdesátišesti koní
http://www.legendysilnic.cz
Dovoz zajímavých strojů ze zahraničí, včetně papírování.
Obrázek
Mike

PředchozíDalší

Zpět na Diskuze o čemkoli...