Nová generace ND...?

...kolem roadsteru MX-5
Pravidla fóra
Chceš se zde zaregistrovat? Napiš něco krátce o sobě adminovi na raduna@mx-5.biz.

Re: Nová generace ND...?

Příspěvekod tomybandit » 01 čer 2016, 08:54

Porovnanie predajov 1.5 a 2.0 asi nebude velmi objektivne...Neviem ako ostatne generacie ale trebars NC sa v USA s motorom 1.8 vobec ani nepredavala.
Tak isto ND sa s motorom 1.5 v USA nepredava. A celkovo sa v USA predalo najviac MX5-tiek.
Punk´s Not Dead
tomybandit

Příspěvekod Winie » 01 čer 2016, 08:59

Vavris píše:Tak že bude daleko prodávanější 1.5 je snad jasné. Nebo jsou tři předchozí generace omyl? :lol: Jinak moc neorzumím tomu "GT86 má motor", když MX-5 s 2.0 je na tom dynamicky lépe.

Vy na tom autíčkáři jste hrozně zaujatí proti Hachi :lol: To že má dnes, každý druhý hatch větší výkon neznamená, že GT má výkonu málo. Ten motor má charakter a přijde mi, že to auto je zábavný v nižší rychlosti. Já mám Hachi rád a neuběhne týden, kdy bych neprojel mobile a nehledal nějakou zázračně levnou :lol:
ITB Miata
LOW Prelude
SLOW Datsun
ToyToyka v procesu

https://www.instagram.com/petroldaddie/
Winie

Obrázky: 1

Příspěvekod evlo » 01 čer 2016, 10:01

Proc si misto mx-5 vybrat auto od VAG

Krom ceny me dostal jeste poplatek za podlimitni km

Obrázek

Poptal jsem i u sousedu a vsichni odpovedeli nejak takto
it`s not possible to lease a car in germany and live in czech republic.
To lease a car, you have to make a registration in germany, but u dont live there. I´m sorry.

Pro porovanani - s trochu lepsim pojistenim, tohle http://cc.porscheinformatik.com/nwapp/n ... ng%3Dfalse vyjde na 5000 mesicne. Fakt bych mx-5 chtel, ale mazda si ze me dela srandu - abych byl uplne presny, tak to stoji mesicne 4834kc
evlo

Příspěvekod Vavris » 01 čer 2016, 19:53

tomybandit: Jsem myslel EU trh :) Stačí se podívat na mobile.de, jaký je poměr.

winie: Ty voe, proč si to všichni myslí? Museli jsme se někdo nějak blbě vyjádřit. :lol: Mi přijde Toyobaru fakt super, a taky po něm koukám v inzerci. Oproti Miatě má už v základu podvozek použitelný i na okruh. Ale to že je ND 2.0 v přímce rychlejší, je fakt a že motor Toyobaru v reálu nedosahuje deklarovaných 200k, ale spíše 180-190 a jeho projev není zrovna úchvatný, je taky fakt - takže mi přijde zvláštní, že se v konfrontaci s Miatou jako jeho výhoda uvádí zrovna motor. Nicméně to nic nemění na tom, že já za to auto vždycky bojuju, protože lidi jsou rozežraní a neváží si dobrých věcí :D
back in the business 8-)
Vavris

Příspěvekod PetrH » 01 čer 2016, 21:53

@evlo: Chces rict ze operativni leasing na Golfa je za 5000 mesicne a na MX-5 ND 27 000??
A vysvetlil Ti nekdo duvod uctovani nenajetych kilometru?
PetrH

Obrázky: 1

Příspěvekod evlo » 02 čer 2016, 00:00

Na golfa je to teda 5700, 4834 je to s hav10, ne 1, takže to jsem lhal, resp. v sobe psani jsem o tom rozdilu nevedel.
Nevysvetlil a to jsem se ptal wtf.

Jinak ten golf je samo možné vzít na operák levněji bez dsg apod. Ale tenhle ma cenikovku 517, mx-5 620 (nevím, proč je v kalkulaci 646).
Doba dodání na golfa 3mesice, golf bez dsg skladem, na up 4mesice cekani, ale nejde ted objednat, takže to je odhad, na mx-5 12 měsíců.

Tak ted už jsem to snad vše upřesnil a není v tom lez a je to srovnatelné, i když u vag se samo neplatí za neujete km.

Asi budu brát up, i když jsou na něj ty 4 měsíce, pokud do te doby nebude na trhu 124, fiat ma na 500 normální operák, tak by ta 124 nemusela byt vztyčený prostředníček jako to od Mazdy. Od mazdy jsem vyssi cenu nez VAG cekal, pocital jsem s tim, ale tohle jsem prsote necekal ani nahodou.

Obecne me prijde, ze dobrou nabidku ma VAG a Fiat se tak trochu chyta, rekneme jeste konkurencni, treba se me libi krom mx-5 jeste Cactus, ale s automatem stoji 6700 - za to je od VAG 2.0 TDI DSG GTD v temer plne vybave a aby na nem neco bylo zajimave, tak i s plaid sedackama. Jasne dvoulitrove TDI golfy kvuli aferce jsou levne, ale tak to proste je. U toho GTD DSG golfa i citrona je to teda s HAV10%. Nicmene cenikova toho golfa je 711, coz je je vyrazne vic nez mx-5 a zroven cena na mesic je takova, ze bych za to mx-5 vzal bez vahani, ze.

Je to takove na zamysleni k tomu, proc tu jezdi tolik VAG aut a tak malo mx-5 apod. - proste VAG ma sluzby a nabidku tak trochu bezkonkurencni. Napriklad i to, ze u VW je prvni servis v 30 000. Kdy stejne planuji nejpozdeji auto vratit a vzit so novy.
evlo

Příspěvekod Muzzy » 02 čer 2016, 19:23

Jeste si muzes za 10 kkc mesicne vzit i3 ;) odpadaji provozni naplne i naklady za benzin, tzn. bude to zhruba stejna cena. Samozrejme je podminkou vyuziti odpovidajici elektromobilu (prevazne mesto) a moznost nabijet pres noc......
Obrázek servis & úpravy
Muzzy

Obrázky: 0

Příspěvekod adolf33 » 02 čer 2016, 21:54

Jsem jedinej, koho štve, že ta 1.5 má lepší litrovej výkon, než 2.0?
Mazda MX-5 NA 1.6 66kw 1996
adolf33

Příspěvekod tomybandit » 03 čer 2016, 08:35

Punk´s Not Dead
tomybandit

Příspěvekod Jirka » 03 čer 2016, 22:14

adolf33 píše:Jsem jedinej, koho štve, že ta 1.5 má lepší litrovej výkon, než 2.0?

yop, ale důležitý je výkon na hmotnost ;) navíc myslím, že 1.5 je ve smyslu kup a jezdi, 2.0 je připravená na nějaké to laděníčko a dolování dalších koníků ;)
Jirka

PředchozíDalší

Zpět na Diskuze o čemkoli...