Brzdy

Brzdy

Příspěvekod evlo » 29 dub 2016, 19:41

Dal jsem ty zelene EBC, zkousim je a docela to brzdi, tak jsem jel dal, jedu dolu Revnice a po dvou, mozna trech zatackach totalne uvarene brzdy - nebrzdi, smrdi, kolo taky uplne horke. Navolno me prijde, ze temer nedrhou. Tak wtf? Brake in coating nevim jestli jsem sjel nebo ne.

Rozhodne co mam na hyundai, co je o skoro pul tuny tezsi, cervene ebc, tak se to tam takto nedeje, jasne, z brzd se kouri, ale furt to proste brzdi.

Nemenil jsem brzdovku, jen odvzdusnil.

Achjo, jsem fakt zoufalej uz, napred to prd brzdi a ted se to uvari?!?! To je pak otazka jestli je lepsi at to nebrzdi nikdy nebo at to brzdi a po chvili se to uvari.

Dobre no, nejezdim uplne pomalu, ale do limutu rozhodne daleko, jel jsem prave testovaci na brzdy a podvozek, rozhodne zadnou pilu.

Jeste me teda napada, ze jsem mel vepredu zimaky, tak jestli to treba nemuze byt i tim, ze moc brzdy nebrzdili gumou, tak se VYRAZNE vic namahali? Ale to si nemyslim, ze by byl takovy rozdil, guma byla chladna.

Jeste se ted divam, ze zluty nejsou zavodni a fungujou od 0 stupnu,jsem si myslel, ze jsou prave zavodni a fungujou az zahraty, ale i tak me neprijde, ze by zeleny meli vydrzet takovy prd.
evlo

Re: Brzdy

Příspěvekod Dejvid » 29 dub 2016, 21:56

Začal bych výměnou brzdový kapaliny, to je základ. Jestli jsi ji neměnil a je tam nějaká letitá, mohl by to být problém. ;)
Dejvid

Příspěvekod TeeJay » 30 dub 2016, 01:00

Rozhodně vyměň brzdovku. A ideálně za nějakou, co se nevaří při teplotě letního vzduchu :)
Shodou okolností jsem dneska nahodil na předek nový ATE desky (vzadu jsou už od podzimu), žádnej problém s nimi nemám ani asi 20 rozjezdů a brzdění s nimi nic neudělalo. A určitě brzdí líp než ty sjetý srandy, co jsem tam měl předtím.
TeeJay

Obrázky: 0

Příspěvekod evlo » 30 dub 2016, 20:54

Dneska jsem jel brezany tam a pak zpatky a brzdilo to presne jak bych si prestavoval, pak jedu tocnou nahoru a uz to zas smrdelo, tak jsem otevrel kapotu a brzdovka nijak nevarila ani nebyla horka ta nadobka na ni. Ale dneska to teda jeste brzdilo, takze asi OK (ono, ze to smrdi je asi normalni), i kdyz uz jsem to pak zas jel dal nezne. Navic me to tedka teda piska, asi nejspis zezadu a jen kdyz zatacim. To bude asi tim, ze vzadu me chybi ty pruzinky.

Vim, ze OEM brzdy na NB dokazou rozzhavit kotouce tak, ze vyrazne oranzove zhnou a furt to pritom jeste brzdi.
evlo

Příspěvekod Andre_fux » 30 dub 2016, 22:05

a nebude to chyba někde mezi sedačkou a volantem..

rozžhavit kotouče obyč deska to chce už hodně velkého fištróna. co mám zkušenosti z okruhu, tak ani tam se brzdy nepovedlo uvažit či odrovnat.. A že by byly kotouče rozžaveny do oranžova jsem sebe ani u nikoho z přítomných neviděl ..
NB 1.6 (81kW) 11.09.1999 Titanium Gray II
NA 1.6 (66kW) 28.10.1996 Montego Blue Mica
„Nejsme tak bohatí, abychom si mohli kupovat levné věci.“ - Baťa
Organizace hromadných nákupů na IL se slevou Aktuální kolo
Andre_fux

Obrázky: 1

Příspěvekod evlo » 01 kvě 2016, 13:09

Oraznovy kotouce jsem jen videl. Me se to, nejspis, nestalo nikdy :)

A je okruh a okruh, na sosnove me taky stacili moje nebrzdici brzdy ...

Ale to uz hodne odbihame od tematu.
evlo

Příspěvekod whisper » 06 kvě 2016, 13:52

Aj kubusko ma green stuff na NB a vraj stoja za hovno, uvari ich po par zakrutach. Odvzdusnene su a brzdovku ma nejaku ATE vysokoteplotnu.
Ponúkam celý sortiment produktov SkidNation so zľavou pre členov - napíšte správu.

Radosť je moje palivo.
whisper

Obrázky: 6

Příspěvekod vhml » 06 kvě 2016, 13:59

Nebrzdi ve smyslu, že se propadne pedál ( zavzdušněno ) nebo že pedál se chová celkem normálně, ale auto nezpomaluje ( přehřátý destičky? ).

Každopádně zelený EBC nejsou na žádný sportovní nasazení a už vůbec ne na MX-5, která má ty brzdy celkem malý ( a nedejbože ještě menší na NAčku )
vhml

Příspěvekod evlo » 06 kvě 2016, 14:06

Ja bych rekl, ze to prvni, no.

Fakt me to neprijde normalni, vyhodit 4k za brzdy co maj fungovat a realne zlo. Vcera jsem se byl projet a smrdeli i po vyjeti kopce nahoru a uz jsem trochu zacinal citit, ze to brzdi hur. Pritom vetsina casu brzdeno motorem.
evlo

Příspěvekod vhml » 06 kvě 2016, 14:13

Jak řekl? Tak propadá se ti nebo ne? :lol: Popř je výrazně měkký. Nebo na něj mačkáš , pedál ti klade celkem běžný odpor ( bude trošku měkčí na přehřátých deskách než normálně ) ale auto nezpomaluje?
vhml

Další

Zpět na Technika MX-5