Nakup MX-5

...kolem roadsteru MX-5
Pravidla fóra
Chceš se zde zaregistrovat? Napiš něco krátce o sobě adminovi na raduna@mx-5.biz.

Re: Nakup MX-5

Příspěvekod cafe-racer » 22 dub 2016, 18:47

lukas9206 píše:Servus ľudia, som tu iba chvíľu a nemám ešte celé fórum preštudované, no mám veľa otázok. Na základ by som sa chcel spýtať, či ako človek vysoký 193cm sa vôbec vojdem do Mazdy mx-5 tretej generácie. Mám veľký záujem o toto auto, len sa bojím mojej výšky.

Vejdeš se.
NC 2.0 '06 kabriolet
cafe-racer

Obrázky: 1

Příspěvekod Safa » 22 dub 2016, 22:30

lukas9206 píše:Servus ľudia, som tu iba chvíľu a nemám ešte celé fórum preštudované, no mám veľa otázok. Na základ by som sa chcel spýtať, či ako človek vysoký 193cm sa vôbec vojdem do Mazdy mx-5 tretej generácie. Mám veľký záujem o toto auto, len sa bojím mojej výšky.

Vejdeš! Mám 192 cm a ve svém NC PRHT mám po zasunutí střechy dobré tři cenťáky rezervu. Seděl jsem i v pláťáku a bylo to velmi podobné...
Kochám se, tedy jsem...
Videa z výletů - zde: http://www.youtube.com/user/Safabox/videos
Safa bloguje - zde: http://www.autickar.cz/blog/safablog
Safa

Příspěvekod lukas9206 » 23 dub 2016, 13:41

Ďakujem za odpovede. Ďalej sa chcem opýtať, väčšina z vás má mx-5 ako druhé alebo víkendové auto predpokladám, nie? No ja ho chcem ako celoročné primárne auto na každodenne vozenie. To že je dvojmiestne a nemá to veľký kufor, mi až na nejaké výnimky nevadí. Skôr ma zaujíma, či je niečo iné čo by mohlo dennodenné užívanie prekaziť :D Momentálne jazdím na Mazde 2, 1,25, 2003, a som schopný na nej mesačne najazdiť aj cez 2000km, a to len tak že sa nudím a jednoducho sadnem do auta a idem niekde. Veľmi rád šoférujem a strašne si to užívam, ale na mojej momentálnej mazde to moc záživne nen. Zaujíma má, čo by ste mi v mojom príde poradili. Aká motorizácia by bola lepšia, nejaká výbava, či sa niečomu konkrétnemu vyhnúť a či je vôbec možne mx-5 každodenné užívať.
lukas9206

Příspěvekod Safa » 23 dub 2016, 14:31

lukas9206 píše:No ja ho chcem ako celoročné primárne auto na každodenne vozenie.

Neboj, takových je nás tu víc. Třeba já... ;)

lukas9206 píše:Skôr ma zaujíma, či je niečo iné čo by mohlo dennodenné užívanie prekaziť

Sedím v autě skoro denně a v zimě mě zastavily/zpomalily jen dvě věci: jednou jsem na čerstvém sněhu a zmrzlých kostkách pod ním nevyjel od domu (mám to do kopce, na příští zimu plánuju do kufru pytel cementu :)) a jednou mi chcípla baterka, což vyřešil kamarád s kabely (a já nakonec odjel). Každopádně, pokud chceš s Miatou jezdit v zimě, jednoznačně doporučuji ošetření podvozku. Tahle investice je naprosto nezbytná. Zvlášť u Mazd.

lukas9206 píše:Zaujíma má, čo by ste mi v mojom príde poradili. Aká motorizácia by bola lepšia, nejaká výbava, či sa niečomu konkrétnemu vyhnúť.

Asi bych si položil tyhle tři otázky:
1. Kolik mám na auto peněz (bacha, dej si radši nižší limit, protože přijdou další investice, tak ať finančně nevykrvácíš)?
2. Kterou generaci vlastně chci?
3. Chci pevnou nebo plátěnou střechu
(pokud budeš jezdit v zimě, určitě by se hodil i odnímatelný hardtop, pokud chceš mít Miatu s plátnem)?

K pohledu na rozdíly mezi motorizacemi zde najdeš spoustu názorů v jiných vláknech, hledej! ;) Já mám NC 1.8 a jediné, co mi oproti verzi 2.0 občas chybí, je absence šestky (zejména při delších přejezdech po dálnici). Vybrat výbavu je čistě osobní záležitost: třeba já stahuju střechu prakticky vždy, když to jen trochu jde (i v zimě, samozřejmě) a asi bych se neobešel bez vyhřívaných sedaček (jsem už starší pán a mám rád záda a prdel v teple :lol:). V létě pak hodně oceňuji klimatizaci. Ale samozřejmě je tu i spousta takových, kteří mají rádi Miatu co nejsyrovější - bez zbytečných elektronických udělátek.

Vyhni se hlavně tomu, že budeš věřit všemu, co se píše v inzerátech. Radši se jeď na tebou vytipovaný kousek osobně podívat a vezmi s sebou buď kamaráda automechanika, nebo nějakou dobrou a ochotnou duši z fóra poblíž tvého domova (v této souvislosti by možná nebylo od věci, kdyby sis do profilu přidal své bydliště). Zaměřte se hlavně na spodek auta a na nosníky!!! A chtějte se v autě projet, to taky hodně věcí odhalí...

Hlavně se toho výběru nebát a radší osobně omrknout více kousků než vzít to první, co ti padne do oka. A dodatek za sebe: českým autobazarům nevěřím - kdybych si vybíral novou Majdu, tak se zaměřím hlavně na německé servery (mobile.de, autoscout24.de), případně koupím vůz od někoho zde z fóra. Projeď si určitě zdejší inzerci, pár kousků zdejších členů je tu vždy na prodej. Případně když něco (podle tebe) zajímavého objevíš, nahoď link. On už ti to tady někdo z fóra obratem rychle ohodnotí. Tohle fórum je poklad a zdejší členové už mi mnohokrát pomohli či dobře poradili... ;)

Co vy ostatní? Zapomněl jsem na něco???
Kochám se, tedy jsem...
Safa

Příspěvekod lukas9206 » 23 dub 2016, 16:42

Safa píše:1. Kolik mám na auto peněz (bacha, dej si radši nižší limit, protože přijdou další investice, tak ať finančně nevykrvácíš)?
2. Kterou generaci vlastně chci?
3. Chci pevnou nebo plátěnou střechu
(pokud budeš jezdit v zimě, určitě by se hodil i odnímatelný hardtop, pokud chceš mít Miatu s plátnem)?

1. To je otázka ktorú ešte sám presne neviem. Záleží to od toho za koľko predám terajšie auto. No dajme tomu na začiatok 6000€ plus mínus? Ale keďže o mesiac idem do Nemecka do práce, tak by to malo byť viac plus ako mínus. Rozpočet si nastavujem stále tak aby som mal ešte aspoň jednu tisícku ako rezervu na prípadne opravy/výmeny potrebných dielov.
2. Chcel by som 3. generáciu. No tu sa trocha bojím momentálneho rozpočtu, ktorý by na tuto generáciu ešte trebalo trochu navýšiť mám taký pocit.
3. A tu by som chcel aj vašu radu, ako majiteľov čo by ste mi viac poradili, aké sú plusy a mínusy takej alebo takej strechy. No keďže budem jazdiť aj v zime, tak to vidím viac na ten hardtop. Plátno by v zime mohlo trochu trpieť, nie? A nebola by v platnenej streche v zime trocha zima? Ale to sú iba moje domnienky, takže mi ich kľudne vyvráťte ak sa mýlim.
Zatiaľ toľko k tomu a ďakujem za odpovede. Keď prídem z práce budem sa ešte pýtať viac :D

Možno ešte na rýchlo k tým vyhrievaným sedadlám čo si spomínal. Nebudú vyhrievané sedadlá vyššie ako klasicke, čo by teoreticky mojej výške mohlo trochu vadiť?
lukas9206

Příspěvekod Visno71 » 23 dub 2016, 19:24

Ja mam NC 2.0 2006. V zime ju nepouzivam, ked tak iba po suchu. Inak jazdim kazdy den. Mam aj hardtop. Ten davam dolu az v lete. Rad jazdim aj s HT, auto s nim ma svoje caro. V zime by som nejazdil aj kvoli bezpecnosti na snehu, ale hlavne kvoli korozii. Moje auto bez korozie. Planujem si ho nechat na dlho, tak si ho setrim.
nc, m6, i30
Visno71

Příspěvekod Safa » 23 dub 2016, 19:51

lukas9206 píše:Možno ešte na rýchlo k tým vyhrievaným sedadlám čo si spomínal. Nebudú vyhrievané sedadlá vyššie ako klasicke, čo by teoreticky mojej výške mohlo trochu vadiť?

Budou, ale v NC to s naší výškou 190+ nevadí. Naopak v NB by už to asi vadit mohlo...

Jinak ti doporučuji - poctivě si projeď tahle čtyři vlákna, najdeš tam hodně odpovědí na své otázky. Jak ohledně koupě, tak i výbavy, cen atd...
1. viewtopic.php?f=8&t=2688
2. viewtopic.php?f=8&t=1372
3. viewtopic.php?f=8&t=714&p=94349#p94349
4. viewtopic.php?f=8&t=4095&p=93559#p93559
Kochám se, tedy jsem...
Safa

Příspěvekod lukas9206 » 25 dub 2016, 17:51

Diky, postupne to študujem.

Na čo by som sa ale chcel spýtať ako je na tom rádio v 3. generácií? Je tam vstup na USB? Ak nie dá sa to originálne rádio vymeniť? V mojej dvojkovej Mazde to možné neni, a všetku hudbu musím páliť na cd, čo je dosť otravné. A preto je to pre mňa celkom dôležité.

Odoslané z ASUS_Z00AD pomocou Tapatalku
lukas9206

Příspěvekod boros » 25 dub 2016, 18:21

Ahoj, mám 191cm, hladem zrovna netrpím a vlezu se, NC je uvnitř o dost širší než předchozí generace, k dokonalosti chybí jen podélně stavitelný volant, potřeboval bych ho trochu blíž... nad hlavou mám ještě cca 2 čísla, pozor na auta s výškově stavitelnou sedačkou, která je celkově o něco výše a tím pádem ubírá místo nad hlavou.
K tomu rádiu, mám bose a USB není, vyřešil jsem to AUX kablíkem za pár peněz z ebay, píchneš zezadu do rádia a je to. Mám skládací hardtop. Výhody: nemusíš se bát, že ti někdo na ulici propíchne střechu. Nevýhody: nejde sundat/natáhnout za jízdy. Miata má super výkonné topení, takže i v zimě v kombinaci s výhřevem sedaček v pohodě bez střechy... Za mě bych šel do dvoulitra se samosvorem na bilsteinech, ať pak nemáš výčitky, že nemáš top model :mrgreen: Ale jestli to chceš jen na kochání tak klidně 1.8.
Jinak používám ji jako daily a v pohodě... spousta odkládacích míst a 4 držáky na pití :D , pokud nepotřebuješ stěhovat tunu lidí nebo věcí tak no problem.
NC 2.0 PRHT Rev. + Cobra sport muffler, MeisterR, Hawk HP+
boros

Příspěvekod blackchicken » 27 dub 2016, 22:38

Tak koukam, me vlakno se tu za dobu me nepritomnosti pekne rozjelo, coz je dobre :D
Takze situace je takova. Makam jak sroubek a prasatko zacina tloustnout. Tudiz bych to videl na mesic, maximalne dva. Ovsem nastal vetsi problem. Cim vice studuju, pinterestuju a procitam, tak si nemuzu pomoci, ale asi vyhraje NA. Uplne jsem se zamiloval do vintage stylu. Specialne ty kuzi vyvonene, cervenou niti prosivane intreriery oouuuu Ja myslim ze je rozhodnuto. V NB jsem se mel moznost projet, jeste jednou velke diky Tommymu. Chtel jsem se zeptat jestlije tu nejaky hodny Prazak ktery by mi neukazal zblizka jeho NA pro porovnani. S NA souvisi nekolik veci. Chci cernou barvu, motorizace idealne 1.8 ale nebranim se uplne ani slabsi. Tento rok budu rad, kdyz auto zakoupim a za rozumy peniz dam dokupy tak, abych mohl vklidu po cechach jezdit. Vetsi finance budou muset bohuzel na jine, dulezitejsi veci nez do zabavy. Ovsem pristi rok nebude problem vetsich investic. Brzdy, podvozek, spojka, vsechny mozne hadice, hadicky, chladic, no proste si ji chci vymazlit. Otazka je samozdrejme v jakem bude stavu a priorita by byla karoserie s komplet supr cupr lackem. Takze otazka. Za kolik bych se mel poohlizet na mobile.de? Bude mi 100k stacit na zajimavy kus? Plus k tomu pocitam dovoz, nejake nejnutnejsi dulezite veci, rekneme dalsich 30? Nebo mam radeji pockat a vzit drazsi, lepsi kus. Ovsem kdyz uz ted vim, ze skoro na vse budu chtit sahnout, zaprve me to velmi zajima, zadruhe abych mel jistotu ze vse bude slapat jak ma a rekneme druhy treti rok se nebal vyjet i nekam za palmama az budu spokojeny se stavem meho milacka. Tak vzit neco horsiho a do toho nacpat bankofky? Jaky je Vas nazor. Dalsi vec je ze NA maji naletano casto 200k a vice, motor bych rad resil az v pozdejsich fazich(rozvody, oleje je samozdrejme jasna vec hned po koupi). Uz jste mi psali, ze pokud je o nej dobre starano, s motory neni problem. Ale pro jistotu se zeptam jak NA.

Na neco takoveho se posledni dobou soustreduji:

https://www.mobile.de/cz/Osobn%C3%AD-v%C5%AFz/Mazda-MX-5/vhc:car,cnt:de,pgn:1,pgs:10,srt:year,sro:asc,ms1:16800_15_,frx:1999,exc:black/pg:vipcar/212894179.html

https://www.mobile.de/cz/Osobn%C3%AD-v%C5%AFz/Mazda-MX-5-Miata-NA-1.9-KEIN-Rost/vhc:car,cnt:de,pgn:1,pgs:10,srt:year,sro:asc,ms1:16800_15_,frx:1999,exc:black/pg:vipcar/223291995.html

https://www.mobile.de/cz/Osobn%C3%AD-v%C5%AFz/Mazda-MX-5-16V/vhc:car,cnt:de,pgn:2,pgs:10,srt:year,sro:asc,ms1:16800_15_,frx:1999,exc:black/pg:vipcar/223770501.html

https://www.mobile.de/cz/Osobn%C3%AD-v%C5%AFz/Mazda-MX-5-16V-VERDECK-T%C3%9CV-NEU/vhc:car,cnt:de,pgn:2,pgs:10,srt:year,sro:asc,ms1:16800_15_,frx:1999,exc:black/pg:vipcar/223211765.html

No neni tohle pecka?

mx5_vintage.jpg

mx5_vintage_01.jpg

Tak asi tak co se mi honi hlavou, budu rad za kazdy postreh. A kdyby se tu nasel nekdo hodny s NA v okoli a udelal si na mne chvilicku casu, bylo by to super. Predem dekuji a at to jezdi.

.
blackchicken

PředchozíDalší

Zpět na Diskuze o čemkoli...