Dejvidovo MX-5tky...

Co člen fora a jeho vůz, to jedno téma. Pochlubte se svými "kráskami"!
Pravidla fóra
Co člen fora a jeho vůz, to jedno téma. Pochlubte se svými "kráskami"!

Re: Dejvidovo 1.6 NB

Příspěvekod buteo » 23 úno 2016, 00:07

Jo, ty kola vypadají fakt dobře - a už jsou dokonce v inzerci!
Kdybych měl nějaký šoukár, možná bych do nich i šel. Ale nemám.
buteo

Příspěvekod m8rinek » 23 úno 2016, 00:15

V inzerci jsou, protože je Dejvid měl na zkoušku půjčené ;).
m8rinek

Příspěvekod Dejvid » 13 bře 2016, 21:35

Přibržďovaly mi přední kola (a připadalo mi, že čím dál víc), tak jsem se pustil do repasu brzd...
Přílohy
10 (2).jpg
Před..
10 (3).jpg
Při broušení prvního třmenu jsem bez respirátoru patrně přišel o pár let života... :-)
10 (6).jpg
Vpravo brzdič už v barvě na třmeny Foliatec, vlevo po obroušení v odrezovači ...
10 (1).jpg
Kapota má sice prostředek spravovanej, ale rohy shnilý. Flexu jsem na to raději nebral, takže jen 2x odrezovač, blokátor rzi a zatřít barvouou, zapatlat tmelem a čekat, než to bude skrz ;-)
10 (4).jpg
Připadá mi, že se ze zadu v tahu ozývá nějakej divnej zvuk, tak jsem radši pořídil Torsen ;-)
10 (5).jpg
.. a přibyl i fajnovej windschott...
Dejvid

Příspěvekod Dejvid » 17 bře 2016, 21:16

Takže přípravy na sezonu pomalu končej, skompletoval a namontoval jsem brzdy na auto, proběhla výměna oleje, montáž nového windschottu a hned jsem ho včera musel vyzkoušet. Bylo 8 večer, venku 2 stupně a já jel první projížďku s Cobaltem topless a neskutečně si těch pár km po Jičíně užil :D A zjistil jsem, že vejfuk neni zas takovej tichošlápek, aspoň v ulicích města se celkem ozýval.. :) WS jinak funguje parádně a doela .. Začal jsem tedy se stříkáním uvolňovače na šrouby kolem diffu, snad to za měsíc občasnýho nacákání povolí a výměna diffu bude pal pal ;)
Přílohy
11 (1).jpg
11 (2).jpg
11 (3).jpg
11 (4).jpg
11 (5).jpg
Dejvid

Příspěvekod Dejvid » 09 dub 2016, 18:37

Od poslední aktualizace jsem projezdil nějakou tu nádrž benzínu a paráda je to. Dneska jsem si ze seznamu oprav vyškrtnul další položku a sice výměna spojkových válců, v nádobce mi furt černala kapalina, tak jsem si řekl, že pujdu tomu štěstíčku trochu naproti a preventivně válce vyměnim, abych pak nemusel řešit nějakej problém x km od domova. A jak se ukázalo tak pomocne spojkovej už potejkal, takže výměna přišla vhod ;) Příští tejden už by teoreticky mohlo dojít na swap diffu za torsen, čímž by přípravy na sezonu byly kompletní, tak snad se zadaří ;)
Přílohy
13.jpg
Z projížďky na Pecku, byla to pecka ;)
14 (3).jpg
14 (1).jpg
Už se v tom zase vrtám...
14 (2).jpg
14.jpg
Torsen připravenej na swapování ;)
Dejvid

Příspěvekod noose » 09 dub 2016, 20:21

Dejvid píše:Od poslední aktualizace jsem projezdil nějakou tu nádrž benzínu a paráda je to. Dneska jsem si ze seznamu oprav vyškrtnul další položku a sice výměna spojkových válců, v nádobce mi furt černala kapalina, tak jsem si řekl, že pujdu tomu štěstíčku trochu naproti a preventivně válce vyměnim, abych pak nemusel řešit nějakej problém x km od domova. A jak se ukázalo tak pomocne spojkovej už potejkal, takže výměna přišla vhod ;) Příští tejden už by teoreticky mohlo dojít na swap diffu za torsen, čímž by přípravy na sezonu byly kompletní, tak snad se zadaří ;)

Vymen si rovnou i ty silace na diffu ;)
NA BRG
noose

Příspěvekod Dejvid » 10 dub 2016, 21:10

noose píše:Vymen si rovnou i ty silace na diffu ;)

Silenty se zdaj bejt celkem ok, je tedy nějakej důvod dát 170E za nový? Nový dávám ty spodní misky, protože ty stávající jsou schnilý na ...
Dejvid

Příspěvekod Dejvid » 17 dub 2016, 16:59

V sobotu jsem naložil všechny cajky na swap diffu a vydal se do jablonce. Po příjezdu jsme se hned s m8rinkem pustili do výměny, do oběda byl diff s PPF venku z auta. Po obědě následoval boj se šroubama skrs diff, přední šroub odolával přibližně hodinu, než se ho podařilo dostat ven. Pak už šlo všechno jako po másle. Všechno zase našroubovat do auta, nalít olej, dát auto na kola a hurá do Hodkovic na burger. m8 vzal sportive, samozřejmě, že mi hned ujel, protože já prostě jezdim jak s hnojem, ALE.
Poznatky následující: výměnou diffu a hlavně asi těma miskama, přes který je přitaženej k nápravnici auto získalo pocitově tak 50% na tuhosti kastle. Ty původní misky byly fakt na kaši... No a hlavně ta jízda se svorem, člověk si na to musí chvilku zvyknout, ale je to prostě super. Nevěřil jsem, jakej auto získá grip v zatáčkách. Fakt pecka, jen ty zadní Lassa pneu pujdou asi brzo do kopru :D Tím by asi skončila příprava auta na sezonu, teď by se mi líbilo chvilku jezdit :D
Přílohy
15 (1).jpg
Vymontováno...
15 (2).jpg
Odstrojeno..
15 (3).jpg
15 (4).jpg
Bez plamenometu ani ránu...
15 (5).jpg
Rezatá nápravnice a ošetření kastle nad ní mám v plánu zase přes zimu ;-)
15 (6).jpg
V podstatě takový Mazdí ségry, zase spolu :-D
Dejvid

Příspěvekod Dejvid » 27 čer 2016, 20:13

Na autě se toho moc nedělo, hlavně se jezdí a to je dobře. Ze včerejšího výletu jsem si dovezl pár suvenýrů: KNko s kolínkem a silnější přužiny na víko kufru..
Hned v noci jsem filtr naladil do auta, bylo potřeba přesunout expanzku na druhou stranu a ve 23hod jsem se vydal do města to prubnout. Pecka :) Výkon to asi moc nepřidalo, ale ani neubralo a zvuk super ;) Třeba časem vymyslím nějaké odstínění... A vejlet? Ráno si jeden nejmenovaný člen u mě před barákem nasadil řemen na servo a pak jsme vyjeli směr Kokořín, Doksy, Mimoň, Jablonné v Podještědí, kde se k nám přidal 4tej člen, Zittau, koupačka, zpět do čech a přes Liberec do Jablonce a pak Turnov, Jičín. 3/4 nádrže v ... a super pocit z fajn neděle ;)
Přílohy
16 (1).jpg
Jičínská pobočka m8 miata garage, aneb takový přípravy před vejletem nepamatuju ani ze škodovek :-D
16 (2).jpg
ATC Kokořín
16 (3).jpg
V nestřežený okmažik se mi na autě objevila pracka, sice jsem se jí bránil ale PR je PR...
16 (4).jpg
16 (5).jpg
Dejvid

Re: Dejvidovo 1.6 NB + 1.8 NB

Příspěvekod Dejvid » 01 zář 2016, 21:26

To si tak z dlouhý chvíle bloudim po německý inzerci a druhej den večer byla doma :D
NBčko s 1.8 motorem, po prvním majiteli, najeto poctivech 128tkm, po celou dobu
servisovaná v Mazda servisu, čerstvej TUV, pár kosmetickejch vad se najde ,ale nosníky
a zadní lemy bez koroze a celkově se mi stav auta moc líbí. Človek by nevěřil, jak je ten poloviční
nájezd na autě znát :D

Jinak stříbrná samozřejmě jezdí k mé plné spokojenosti, nic víc se s ní neděje, takže cajk ;)
Přílohy
IMG_20160830_114244.jpg
IMG_20160830_185253.jpg
IMG_20160831_173614.jpg
IMG_20160831_173622.jpg
IMG_20160901_173321.jpg
Naposledy upravil Dejvid dne 07 pro 2016, 22:20, celkově upraveno 1
Dejvid

PředchozíDalší

Zpět na Krásky členů fora