Cooper S vs Miata

...kolem roadsteru MX-5
Pravidla fóra
Chceš se zde zaregistrovat? Napiš něco krátce o sobě adminovi na raduna@mx-5.biz.

Re: Cooper S vs Miata

Příspěvekod RON » 15 bře 2016, 21:06

Trochu OT, větší střelba i rozměr, ale má někdo osobní zkušenosti s Mazdou 3 MPS? Dá se to uživit na denní ježdění? Rád bych v průběhu dalšího roku vyměnil mojí 323F za něco na normální ježdění a MPSo se mi hodně líbí, obě generace. Díky
Mazda 323F BA, 1,5 16V, rv.1997
Mazda MX-5 NB, 1,6 16V, rv.1999
RON

Příspěvekod Mike » 15 bře 2016, 21:18

Uživit jde cokoliv, sám jsem o ní přemýšlel, ale nenašel jsem v podstatě jedinej důvod proč koupit mps a ne za stejný peníze E46 330i. S nesrovnatelně nižšíma provozníma i pořizovacíma nákladama a možností zapalení zadních gum...
Já s těma bavorákama nedám pokoj :D
Je tolik krás, že tisíc let nestačí na přehled...
různé motorizované prostředky individuální dopravy od tří do dvěstěosmdesátišesti koní
http://www.legendysilnic.cz
Dovoz zajímavých strojů ze zahraničí, včetně papírování.
Obrázek
Mike

Příspěvekod Pavel260 » 15 bře 2016, 22:05

Jel jsem v Sku, mohl jsem si i řídit. V tu chvíli jsem přemýšlel o prodeji Mazdy :-D nicméně pak to šlo stranou.
Jestli s tak jedině s kompresorem. Turbo je jeden velký omyl.. Co jsem tak vyčetl
147koní + jedna lama http://pavelmx-5.rajce.idnes.cz/
Pavel260

Obrázky: 3

Příspěvekod Safa » 15 bře 2016, 22:15

Hele, a co třeba poslední generace Subaru Justy 4x4? Docela to lidi na fórech chválí jako spolehlivé a zábavné auto.
Kochám se, tedy jsem...
Videa z výletů - zde: http://www.youtube.com/user/Safabox/videos
Safa bloguje - zde: http://www.autickar.cz/blog/safablog
Safa

Příspěvekod AndrewG » 16 bře 2016, 13:12

fiestu st ma brat a teda a ja mozem povedat ze to je super vozenie. on mal fakt stastie ze za 3600€ kupil auto s miltek celym vyfuko od motora, cosworth vackami a remapom takze auto ma okolo 170 koni ale hlavne na atmosferu to ma krutaku hrozne. pamatam si, ako ked som s tym isiel ja bolo esp schopne blikat aj na 4ke este. podvozkovo super. Interier posibi velmi peijemne a robustne asi vdaka st sedackam (mimochodom mame komplet sedacky, podvozok, kolesa, klimu na predaj :D )
jedine co autu z mojej strany v serii hybalo bol svor, ale lepive gumy a podvozok to z casti vyriesili, teraz tam uz svor ma
AndrewG

Příspěvekod Magnum_no » 16 bře 2016, 14:08

Cooper S kompresor jsem měl půjčené v Mostě na okruhu a za sebe můžu říct že jsem víc přetáčivou předokolku neřídil.... občas mi to přišlo jak když řídím zadokolku :-D na slalomu v Týnci jsem s tim jel jako spolujezdec a kolo v každym rohu auta je znát :) je to fakt neskutečně hravé auto. Jedine co bych vytknul je průběh toho motoru... žádná špička vše takové mdlé (můj názor). swift sport skvelá nákupní taška plná výbavy na okreskách to poseká hodně věcí motor bez kroutáku dole a krásne točivej nahoře. Focus ST jsem neřídil ale v 1.8 mi vadil hroznej posez za volantem... doslova jak na hajzlu :-D

Variant je dneska hodně... za dobre peníze se dá koupit i Megane Sport ale je to auto s vagínou ve znaku no :-D možností je mraky záleží na požadavkách a rozpočtu.
Mazda MX-5 NB 1999 10th Anniversary second owner
Magnum_no

Příspěvekod Jr. » 16 bře 2016, 18:35

Mazdu 3 MPS měl brácha, než přešel na osmiválec od BMW, co umí spalovat zadní gumy.

První věc - MPS bylo ve spoustě případů prostě rychlejší. Velkej motor s turbem uměl potrápit i Eva. Samosvor fungoval parádně. Při prudké akceleraci to ale s volantem dělalo divy, člověk to musí fakt držet. Podvozek s oem kolama na nízkejch pneumatikách na český silnice poměrně tvrdej (to říkal i člověk, co v té době jezdil s BMW e91 na RunFlatech!). I přes to nepohodlí to ale na okreskách fungovalo jako máloco a člověk občasnou ránu do zadku vydržel.

Největší plus? To auto je nenápadné, málokdo ho zná a prakticky každej ho podcení... a pak ho to zpráská jak psa.

Audio skvělé, interiér kvalitou průměr. Při nájezdu 70tisíc (kdy se prodávalo) pořád nic nevrzalo, ačkoliv byla většina plastů dost tvrdá.

Druhá generace MPS nemá prakticky žádnou přidanou hodnotu proti té první. Osobní se mi víc líbí první a šel bych do ní znovu.

Špatné je, že si dost drží cenu. (v roce 2012 prodáno s nájezdem 70kkm za asi 250 tisíc - dnes stojí pořád stejně, často i víc, jelikož kusů s rozumným nájezdem ubývá)
Dobré je, že si dost drží cenu.

Trochu se bojím, jak na tom budou v dnešní době s kvalitou. Je to auto vybízející k jíznímu stylu "retard" a je potřeba se k němu chovat. Nejsem si jistej, že to u všech majitelů dostává potřebnou péči.

Spotřeba při hóódně klidné jízdě 8-9l. Jinak počítat s 11-13l ve svižném módu. Na okruhu klasicky 25+ ;)

Díky kamarádovi v autopůjčovně už jsem měl možnost projet Megane RS Cup, Astru OPC atd., ale nic ve mě nezanechalo tak silné dojmy, jako soužití s tím syrovým, neotesaným japoncem.

VŘELE DOPORUČUJU a až si ho někdo koupí, musí mě svézt. Ačkoliv mám teď prakticky neomezeně k dispozici 420hp na zadek, tak mi tenhle předohrab strašně chybí a hrozně hrozně moc bych v tom chtěl zase sedět.
Jr.

Obrázky: 2

Příspěvekod cavan » 22 bře 2016, 16:08

ja tiez trosku prispejem, mini cooper si kupila priatelka asi pred mesiacom. a je s nim zabava. ked mozem tak to auto soferujem. ked som si zistoval kazovost, vsade pisali hlavne prevodovku na 1. generacii. chalan co s tym robi mi povedal ze to je blbost a zalezi na tom ako na nom bolo jazdene. kazdopadne, ktore auto sa nekazi? rozvody? pri 300 000km.. to nase ma 15rokov, 200 000 km a nevrzga nikde nic. podvozok je super a motor tiez pekne taha. co sa tyka toho ci kupis "one" alebo "cooper", mas to uplne jedno, lebo rozdiel je len v softe motora. cooper ma 116k one okolo 90k a chalan od vas z HK ti to prehodi za par kacek. miesta aj vzadu je relativne dost ale rozhodne by som tam nechcel sediet dlhsiu trasu. kufor mensi ako v mazde.ale zasa si zhodis zadne opierky a voila! kufor sa zvacsi. ja by som sa toho urcite nebal a siel do toho.. je to male mile auticko ktore si oblubis...
EX - (NBFL 1.8 VVT PHOENIX, HT, S2K seats, GV lip, Vmaxx, cooling plate, frame rails)
IN SERVICES - NBFL 1.6 NEVADA powered by LPG

vyroba frame rails, cooling plate (info po SZ)

www.aliiscolores.com
cavan

Příspěvekod notabenex » 22 bře 2016, 19:24

Coopery kolem mne jezdí tři. 2x S. U všech poměrně velká spotřeba oleje, různé další problémy.. Jinak auto zábavné.
MX 5 NC 2.0dead->2.5 2014 / Special Force Turbo GT3071R // 3" Enthuza // ID 1000ccm // ACT HD Xtreme // Ohlins DFV + RX 8 sways + IL braces // Carbotech XP 10/8 // Federal FZ - 201 + ENKEI RPF1 17x9
notabenex

Obrázky: 0

Předchozí

Zpět na Diskuze o čemkoli...