Cooper S vs Miata

...kolem roadsteru MX-5
Pravidla fóra
Chceš se zde zaregistrovat? Napiš něco krátce o sobě adminovi na raduna@mx-5.biz.

Re: Cooper S vs Miata

Příspěvekod Mike » 14 bře 2016, 22:04

Já reagoval na to "holt BMW":)
První ročníky byly docela průserový - taky to bylo reálně první auto tý "nový" automobilky. Jinak jsem o Mini taky uvažoval, ale právě zvěsti o mizerný spolehlivosti mě donutily na cestování si nechat E39 s automatickou skříní. A jsem s tim rozhodnutím zatím dost spokojenej:)
A samozřejmě s tou nízkou spolehlivostí rostou náklady a klesá nadšení.
Je tolik krás, že tisíc let nestačí na přehled...
různé motorizované prostředky individuální dopravy od tří do dvěstěosmdesátišesti koní
http://www.legendysilnic.cz
Dovoz zajímavých strojů ze zahraničí, včetně papírování.
Obrázek
Mike

Příspěvekod Safa » 14 bře 2016, 22:17

Mike píše:Já reagoval na to "holt BMW":)

To nebylo pohrdání, to byl tichý obdiv! :D BMW já rád...
Kochám se, tedy jsem...
Videa z výletů - zde: http://www.youtube.com/user/Safabox/videos
Safa bloguje - zde: http://www.autickar.cz/blog/safablog
Safa

Příspěvekod Mike » 14 bře 2016, 22:21

To je dobře :D
Je tolik krás, že tisíc let nestačí na přehled...
různé motorizované prostředky individuální dopravy od tří do dvěstěosmdesátišesti koní
http://www.legendysilnic.cz
Dovoz zajímavých strojů ze zahraničí, včetně papírování.
Obrázek
Mike

Příspěvekod AndrewG » 15 bře 2016, 00:19

tiez by som zareagoval na ten swift sport, velmi hrave a zabavne auto, sam o nom dokonca aj tak trochu uvazujem na daily, hlavne teda kvoli zime a kvoli tomu ze nechcem proste fabiu alebo nieco podobne nudne nezazivne. swift je spolahlivy a jazdi to fakt pekne, a myslim ze aj pre zenu super auticko. osobne sa
mi aj celkom vzdy pacil, aj ked je to taky maly prd a teda bezpecne by som sa na zadnych sedadlach necitil asi nikdy :-D
AndrewG

Příspěvekod Otatoy » 15 bře 2016, 01:01

Přidám se s troškou do mlýna. Swifta Sport sem měl půjčenýho jen asi na den, tak to spláchnu nejrychleji. Je to malý mrštný autíčko, výkon tak akorát, podvozek působí velice robusně, takže ho i přes jeho (docela) tuhost moc netrápí díry. Motor točivý a celkem mrtvo dole, takže klasickej japonec. Na spotřebu to moc neni, to uměj jinde líp, ale to jen tak na okraj. Co se mi na Swiftu hodně líbí je ta jednoduchost, která na mě dejchne z kterýhokoliv kousku auta. Někdo může nazvat ineriér třeba strohý, nebo laciný, ale pro mě je výhoda třeba to, že abych si vyměnil žárovku, tak nepotřebuju vycvakat 50 plastovejch zobáčku, abych se tam dostal. Prostě feeling 90 let, tak trochu jako ještě donedávna v subaru. Vůbec by mi tohle auto nevadilo jako zimní/druhé auto, pokud mi nakonec nejebne a nekoupim nějakej zadohrab se svorem.. :)

Mini Coopera mám doma. Sice na blbnutí tu nejblbější verzi (86kw, cabrio), ale i v "S" jsem se svezl, tak popíšu své pocity. Abych to neprodlužoval, jízdně je pro mě Cooper jedna z nejlepších (moderních) předokolek. Podvozek krásně hravej a pohotovej, přesné a ostré řízení, slušná převodovka a při ubrání plynu v zatáčce hází zadkem jak Peugeot 205gti! Beze srandy se stim dá lítat do krátkejch zatáček bokem beze strachu, že to plynem pošleš někam do škarpy. Hodně dělá taky volba pneu, moc lepivejma tomu spíš uškodíš. "S" jede jak sviňa, ale jestli jde i o cenu, nepodceňuj ani základní 86kw motor (NE Cooper ONE!), je velice povedenej! Dole o tichej jak beránek a od 4tis se krásně splaší a vyloudí i roztomile obhroublej zvuk.. ;) Dynamika našeho cabria je vzhledem k papírovým údajům až nečekaná. Podvozek S je už docela dost tvrdej, občas to odskakuje. Základní je na tom pochopitelně líp, ale pořád žádná houpavka- cca podobně jak ten swift.

Nedostatky: PŘÍŠERNĚ vrzající a skřípající interíer a to ve všech generacích, včetně té aktuální. Všechny rádoby chromy jsou plastové a tvrdé, což ve spojení s tuhým podvozkem spustí po čase neopakovatelný koncert, který na rozbitých okreskách připomíná starou Karosu. Řešit to jde částečně průběžným dotahováním, zesílením rádia a soustředěním se na povedenej koženej volant, kterej naštestí neskřípe. :D Celkově je celej interiér hlavně o stylu a praktičnost nebo ergonomie šla až na druhou kolej a třeba budíky uprostřed se mě moc nelíběj. Naštěstí otáčkoměr, který je normálně za volantem má dole malej display, kde můžu sledovat rychlost a na ten talíř uprostřed koukat nemusim.

Teď ke spolehlivosti: Nic moc, ale asi půjde spiš o konkrétní kus. Mám ho 3 roky, rok 2008, najeto za tu dobu cca 25tisíc (130 celkem) a za tu dobu: Praskla polosa, přestala fungovat vodní pumpa, odešel altík a věčně se strácí voda, což je chronická nemoc cooperů, kvůli debilně navržený nádržce. Poloosu a pumpu bych přisoudil zanedbané údržbě předchozího majitele, oboje se stalo takřka hned po koupi a poloosa možná už byla předtím svařovaná. Celkově je docela málo druhovýroby, ale ty nejdůležitější věci seženeš, byť ne zrovna lacino. Motor je tam dost nahňácanej (auto je o 30cm kratší než miata a to je tam místo pro 4 lidi :)), takže se musí kvůli většině věcí odstrojovat. Maj to sice docela dobře vymyšlený, že se snadno sundá celej přední nárazník, chladič a výztuha, ale když máš klimu, tak se stejně cpeš přes ní, nebo jí pokaždý vypustíš..

No trochu jsem se rozepsal. Za mě má Cooper to nejduležitější (motor, jízda) perfektní, ale 90% ostatních věcí jsem ochotnej přetrpět jen kvůli tomu jak jezdí.. :D
Swift je mému srdci bližší, ale Cooper jezdí líp..
NB 1,8i 1999 10th Anniversary (2587/7500) -Mystique-
NA 1,6i 1991 US verze, automat -Mia-
NA 1,6i 1995

http://www.icabrio.cz
Otatoy

Obrázky: 5

Příspěvekod phantomond » 15 bře 2016, 08:27

Hot hatchů jsem řídil jenom pár, ale jasně nejlepší byl civic type R 7 generace a pak jedno takové překvapení, které jsem málem koupil místo mazdičky. Civic 1.6 sport 7 generace. Type R je někde jinde, ale i ta 1.6 je skvěla motor nádherný a uspořádání místa pro řidiče je dokonalé, ta řadička u volantu, to je paráda. Se spolehlivostí by neměl být problém, ale vlastní zkušenost nemám, jenom známý měl toho type R. Já bych se teda asi poohlídl tady. Soused nedávno koupil Swift sport a taky si to hodně chválí. Za úvahu by určitě stála i fiesta ST, ale tu chválil jenom kamarád, osobní zkušenost nemám. Já bych se asi držel japonce a sháněl tu hondičku, je to mazlík. Řazení by se určitě líbilo i přítelkyni, posez je skvělý, prostě pecka auto.
phantomond

Příspěvekod Winie » 15 bře 2016, 09:39

Shodou okolností jsme s bráchou vybírali eSko pro něj a dokonce pro podobný účel, ale ztroskotali jsme na dvou věcech. Naprosto příšerný interiér. Kvalitou zdatně sekunduje například starším Subaru. A druhá věc je kompresor. Jakmile ho nebude dochlazovat tak ho budeš repasovat každých deset tisíc.
ITB Miata
LOW Prelude
SLOW Datsun
ToyToyka v procesu

https://www.instagram.com/petroldaddie/
Winie

Obrázky: 1

Příspěvekod birda » 15 bře 2016, 11:02

Dobrý postřehy. Focus ST170 první generace jsem zažil, dvoulitr, hatch. Jede to, ale má to svoje chyby. Dokonce bych ho mohl mít od kamaráda asi za třetinu co WORKSe. Ale nějak mi nepřirostl k srdci, prostě se mi nelíbí ani zevnitř, ani zvenku :D
Swift sport má zatím kladné hodnocení, chtělo by se to nějakým svézt, je to jedno z mála pětidvířek, co se mi na malym autě líbí. P 206cc se mi hnusí a nelíbí se to ani ženě, takže tudy cesta asi nepovede. Mrknu se ještě na Fiesty ST, to by mohl být rozumný konkurent.
A Mini? Bude mít svoje kouzlo, bude na sebe přitahovat pozornost. A jak říkáte, asi bude co se týče údržby, nejnáročnější a nejdražší. Možná proto to třeba dopadne i tak, že ženě pořídím obyč Swifta místo Punta a kdybych chtěl něco pro sebe na celoroční svezení i s dětma nebo zvířetem, co bude moct i tak řídit ona, sáhnu po Sku pro sebe místo Miaty. Zkusim sehnat někoho kdo ho má, Lord už mi dohodil kontakt, abych měl porovnání, co by mě bavilo víc. Ale když tak koukam, co se mi líbí, dojdu k tomu, že mam rád malý buznaauta :D
Obrázek
Silver NA 1.8 | custom made exhaust | IL NB radiator | rám AMD | sicny a čtyřbody
birda

Příspěvekod Andre_fux » 15 bře 2016, 11:45

A co clio RS teda pokud nejsou 3dveře problém. Na to je všude chvála ať už na to dvojkové či trojkové. S fikusem st170 jsem jel, ale asi nějakým špatným kusem, protože mě nijak nezaujal.. Takové nemastné neslané..

Beztak jsou nejlepší malá nenápadná auta :D Sice clio V6 už moc nenápadná není, ale je to krásná nesmyslost :)
NB 1.6 (81kW) 11.09.1999 Titanium Gray II
NA 1.6 (66kW) 28.10.1996 Montego Blue Mica
„Nejsme tak bohatí, abychom si mohli kupovat levné věci.“ - Baťa
Organizace hromadných nákupů na IL se slevou Aktuální kolo
Andre_fux

Obrázky: 1

Příspěvekod Otatoy » 15 bře 2016, 12:09

Normálního Coopera bez střechy si můžes zkusit u mě. A ještě je žlutej, když máš rád ty buzna auta! :D
NB 1,8i 1999 10th Anniversary (2587/7500) -Mystique-
NA 1,6i 1991 US verze, automat -Mia-
NA 1,6i 1995

http://www.icabrio.cz
Otatoy

Obrázky: 5

PředchozíDalší

Zpět na Diskuze o čemkoli...