Dvě basy piva v kufru

...kolem roadsteru MX-5
Pravidla fóra
Chceš se zde zaregistrovat? Napiš něco krátce o sobě adminovi na raduna@mx-5.biz.

Dvě basy piva v kufru

Příspěvekod MacTeine » 27 úno 2016, 17:52

(téma berte s nadhledem :D )

Při brainstormingu v hospodě si mi zdejší Efko postěžoval, že se nepovedlo narvat basu piva do kufru jeho NBfl.

Nedalo mi to a šel jsem to zkusit. A povedlo se! Dokonce dvě! :D Ano, je pravda, že jsem trochu podváděl: Důkaz místo slibů

Vtip je v tom, že tahle basa je původně z malých třídeckových limonád ve skle, konkrétně Koli - Sodovkárna Kolín.
Pivo se tam vejde dost natěsno, širším lahvím (zejména Bernard) se tam moc nechce, ale užší jako Braník, Staráč nebo Radegast tam zaplujou jak... pozadí na hrnec.

A jak tu basu sehnat? Já ji mám například z velkoobchodu Vrtal, prostě přijdete a koupíte si dvě basy Koli. Jedna třídecka stojí pár korun, většina příchutí je opravdu pitelných, zvlášť vychlazené v létě! ;) ...a zbyde vám basa s lahvema. Se štěstím se povede lahve udat nějakému supermarketu nebo prostě vyhodit (záloha á 3kč).

Výhody:
0) vejde se to do kufru NB, se štěstím asi i do NA
1) záloha za tu basu je 10,- Kč (fakt :D )
2) piva v ní vůbec nerachtaj :!:
3) jdou v tom skladovat flašky i doma
4) na pokladně nikdo nezpochybní, že ta basa je vaše
5) půllitr plech (čehokoliv) tam zapadne úplně krásně taky

Nevýhody:
1) širší lahve piva tam jdou hodně fest (ale jdou :lol: )
2) je nutné vracet po jedné ;)

Porovnání s normální basou:
IMG_20160227_123948932.jpg
Tak jsem byl po 3/4 roce vracet lahve :D
NCfl 2011 2.0 Karai
Ex: NBfl 2001 1.8
MacTeine

Re: Dvě basy piva v kufru

Příspěvekod J.P. » 27 úno 2016, 19:17

Dvě basy piva se do kufru NB-čka vejdou. Konkrétně vyzkoušeno s G 11.
J.P.

Příspěvekod MacTeine » 27 úno 2016, 19:39

To už jsem neověřoval... :D Je možné, že bych je do NBfl taky nacpal ;) Ty přepravky mám o něco déle než mazdu a zatím jsem fakt rád, že mě napadlo nechat si je a narvat do toho piva :lol:
NCfl 2011 2.0 Karai
MacTeine

Příspěvekod spooon » 28 úno 2016, 16:09

já do NB narvu naprosto v pohodě dvě běžný basy piva. Vtip je v tom, že se musí umístit tak, aby byly mimo výztuhy kufru.
spooon

Obrázky: 0

Příspěvekod Mike » 28 úno 2016, 20:16

Konečně solidní téma tady!
Ne jakej vzorek pneumatik vypadá nejvíc cool nebo kde nejlíp namíchaj růžovej lak na miatu 8-)
Já se přes léto chystám uvařit nosič na kufr dimenzovanej na dvě basy, akorát to bude vyžadovat ještě nějaký další řešení toho aby piva na kvalitních silnicích nehopkaly ven. Nevýhoda toho kufru je ta, že je v něm poměrně teplo od laufu. Odhadem při běžným ježdění o cca 10-20° víc než venku.
Když jsem byl ještě petroheadí mládě a jezdil ve škodě rapid 130 LPG s cca 30hp, tak se asi 4 lahváče vešli do kufru před přední sklo. Takže piva byla náporově chlazena a po dorážce na chatu a umístění basy do potoka bylo hned co pít se solidní teplotou...
Jedná se o ten prostor mezi kufrem a sklem - obrázek ukraden z internetů
Obrázek
Je tolik krás, že tisíc let nestačí na přehled...
různé motorizované prostředky individuální dopravy od tří do dvěstěosmdesátišesti koní
http://www.legendysilnic.cz
Dovoz zajímavých strojů ze zahraničí, včetně papírování.
Obrázek
Mike

Příspěvekod spooon » 28 úno 2016, 23:52

to že to v kufru hřeje je známá věc, když sem byl na výletě v Rumunsku, tak po celodenní jízdě sme asi hodinu museli chladit víno, protože to opravdu nešlo pít :D
spooon

Obrázky: 0

Příspěvekod MacTeine » 29 úno 2016, 00:21

Mike: Tak určitě bych přemýšlel právě o těch basách co tu inzeruju, piva v tom vůbec nelítaj...
Napadlo mě to ještě pojistit spešl koženými pásky. Budeš jich mít pět, jeden pro každou řádku 4 piv. Pásek bude tak dlouhý, aby obepnul basu a zároveň v horní části by byl širší - se 4 dírami na hrdla lahví, které by tak "přitáhnul" k base. Vyrobit je není problém ;) Z tlusté kvalitní ošetřené usně by to ani při menším dešti nemuselo povolit.
NCfl 2011 2.0 Karai
MacTeine

Příspěvekod Pochtli » 29 úno 2016, 08:56

MacTeine píše:Mike: Tak určitě bych přemýšlel právě o těch basách co tu inzeruju, piva v tom vůbec nelítaj...
Napadlo mě to ještě pojistit spešl koženými pásky. Budeš jich mít pět, jeden pro každou řádku 4 piv. Pásek bude tak dlouhý, aby obepnul basu a zároveň v horní části by byl širší - se 4 dírami na hrdla lahví, které by tak "přitáhnul" k base. Vyrobit je není problém ;) Z tlusté kvalitní ošetřené usně by to ani při menším dešti nemuselo povolit.

Nemáš jednodušší mít pro klasickou basu vyrobený "deklík" třeba z plexi / překližky a jen to stáhneš k base gumicukem než se drbat s páskama?
NB 1.8 -> NB 1.6 -> NBFL 1.8 -> NB 1.6 Miracle (2000)
Toyota Avensis kombi 2.0 VVTi (2005)
Suzuki Swift 1.3 (1999)
Pochtli

Obrázky: 3

Příspěvekod Mike » 29 úno 2016, 09:35

S kůží dělám (teda pokouším se). A udělat ty pásky, když se jich bude dělat víc, tak to půjde rychle...a to plexi by vypadalo docela strašidelně. Což mě přivádí na myšlenku, že ta přepravka taky není žádná krása nesmírná, takže by se ty přepravky mohli potáhnout kůží celý, dát tomu pěkný madýlka a udělat dva takový malý "lodní kufry" na piva...pokud to mám teda zařadit do fronty projektů, tak tohle budu dělat někdy 2021:) Akorát materiálu na to padne tak za litr.
Je tolik krás, že tisíc let nestačí na přehled...
různé motorizované prostředky individuální dopravy od tří do dvěstěosmdesátišesti koní
http://www.legendysilnic.cz
Dovoz zajímavých strojů ze zahraničí, včetně papírování.
Obrázek
Mike

Příspěvekod Efko » 29 úno 2016, 23:00

shut_up_and_take_my_money-t2.jpg
NBfl 2003 1.6, MaisterR Zeta CRD, IL bushings, G5-like rám
Efko

Další

Zpět na Diskuze o čemkoli...