Dejvidovo MX-5tky...

Co člen fora a jeho vůz, to jedno téma. Pochlubte se svými "kráskami"!
Pravidla fóra
Co člen fora a jeho vůz, to jedno téma. Pochlubte se svými "kráskami"!

Re: Dejvidovo 1.6 NB

Příspěvekod noose » 15 úno 2016, 10:01

Moc, moc peky to mas :)
NA BRG
noose

Příspěvekod Dejvid » 16 úno 2016, 23:43

díky ;)

Jak jsem psal, tak se taky stalo, v pondělí jsem sehnal závitníky a hned po práci se šlo na věc. Abych řekl pravdu, protažení závitů v ramenech byla celkem hra nervů, nicméně po tom, co jsem zvolil správné sklíčidlo už to celkem šlo ;) A pak už to šlo jako po másle, takže auto už je na kolech. Všechno (doufejme) podotahovaný a ve čtvrtek je Mazdice objednaná na geometrii. Raději jsem jim řikal, ať počítaj s časovou rezervou, že to nebude jen nějaký drobný doladění, ale poctivý nastavení od základu, protože teď jde každý kolo jinam :D Trochu jsem čekal, že zadek bude níž, uvidíme, jestli si to ještě nesedne ;) Foto bude, až budu u auta někdy za světla...
Přílohy
8.jpg
Dejvid

Příspěvekod TeeJay » 17 úno 2016, 14:04

Vypadá to pěkně, nový a barevný... :D aj ty stojky poznávám ;)
Kam se vydáš na geošku?
TeeJay

Obrázky: 0

Příspěvekod Dejvid » 17 úno 2016, 23:37

Já za to nemůžu, že má každá věc jinou barvu :D kdyby to bylo na mě, tak je to všechno v černý ;) Na geošku jsem objednanej do jednoho pneuservisu, už tam Mazdici 2x měli, tak už to maj nacvičený, ikdyž to vždycky bylo jen doladění, teď to bude nastavení od základu :D
Dejvid

Příspěvekod TeeJay » 18 úno 2016, 01:14

Mně se ale opravdu líbí, všechno být černé nemůže, to je nuda :) červená nebo tmavě modrá se žlutou tvoří krásnej kontrast.
A co přesně za pneuservis to je? Pomalu hledám, kam se přespříští týden vydám já, ale asi skončím v Hradci.
TeeJay

Příspěvekod Dejvid » 18 úno 2016, 23:01

No myslim, že i v Hradci určitě najdeš nějakej servis, kde si s geometrií dokážou pohrát a kvalitně nastavit ;)

Dneska teda proběhla geometrie,ráno ten kilometr do servisu, kdy každý kolo jelo jinym směrem nebyl teda nic moc :D V 11 už mi volali, že je hotovo,
tak jsem to kousíček projel.

Poznatky o výfuku: po nastartování zvuk seriového výfuku (zprvu mě to vždycky skoro zklamalo), po chvíli jízdy, zahřátí motoru a nejspíš i výfuku
najednou zvuk o poznání zajímavější, takže počáteční zklamání vystřídal úsměv na tváři a radost z decentního hlubokýho zvuku ;)

Poznatky o odpružení: přijde mi, jakoby podvozek fungoval tak, že drobnou nerovnost odfiltruje, ale když se do toho člověk trochu opře, tak
ztuhne a drží. Prozatím mi komfort nepřipadá o tolik horší, než serie. Uvidíme ještě o víkendu, když nebude vyloženě lejt, tak jedu někam dál ;)
Co se výšky týče, tak snížení je celkem nepatrné, čekal jsem, že auto bude níž, ale jestli si to bude rozumnět s tlumičema, tak nebudu nic řešit...

Silentbloky: jedním slovem pecka! Zvuk při přejezdu nerovností je najednou jakoby utlumenější. Mazda jakoby jen tak tiše našlapovala :D

O víkendu nasadím na zkoušku 16" OZ, jsem zvědav, jak moc se změní projev auta a uvidim, jestli je na autě nechám a nebo vrátim 15tky... ;)
Přílohy
9.jpg
Dejvid

Příspěvekod cafe-racer » 18 úno 2016, 23:23

TeeJay píše:Pomalu hledám, kam se přespříští týden vydám já, ale asi skončím v Hradci.

Ahoj, jezdím do Bestdrive (vedle Rubeny / Obi). Nevim jak Mazda ale za Ford platim necelych 8 stovek, muzes se objednat a pockat si na to.
NC 2.0 '06 kabriolet
cafe-racer

Obrázky: 1

Příspěvekod Dejvid » 22 úno 2016, 23:08

Vyzkoušel jsem 16tky kola, auto na nich vypadá super, rozhodl jsem se ale zustat u 15tek ;)
Přílohy
12.jpg
Dejvid

Příspěvekod TeeJay » 22 úno 2016, 23:30

A jaký to je, v čem spočívá rozdíl? Je těžší otočit volantem, auto je těžkopádnější nebo v čem je ten pověstný rozdíl? :)

A i ta výška vypadá super, takovej ideál, nevypadá to jako brutální snížení jako mají někteří, že jsou kola skoro v podběhu, ale ani málo, že by to nebylo znát. Co to je za pružiny? Nikde jsem to tu nenašel.
TeeJay

Příspěvekod George » 22 úno 2016, 23:51

OZ Crono jsem chtěl hrozně dlouho, a když jsem konečně sehnal sadu, někdo mi je vyfouknul :D tohle je poprvé co na nich mazdu vidim a vypadá to dobře!
Proud to be a "hater" that defends Authenticity
George
rádce

Obrázky: 4

PředchozíDalší

Zpět na Krásky členů fora