Tak mi to nedalo a bavil jsem se o tom s dvěma pravníma koncipientama a můj názor potvrdili.
Zastaví pachové auto s nálepkou. Buďto příslušník řešit nebude a nebo bude. Když bude - spíš nepravděpodobný. Mimochodem je blbý jim dávat záminku ve smyslu zbytečný arogance atd...
A když bude: rovnou do správního, na místě je to neřešitelný. Ve správním se ohánět judikátem. (mám zkušenost, že často policajti sepíšou papír, ale pak to do správního stejně nepošlou, ale papírem zatopí) Pak buďto výhra a nebo ne. Pokud ne, tak soud a ten rozhodne podle judikátu vyšší instance. Následně může dojít rovnou k zahájení správního řízení na to, že tabulka rz nemá správný parametry. V tom přápadě bude potřeba, aby si státní aparát obstaral důkazy, což nebude jen tak. Samozřejmě s tím hrozí to obsírání po úřadech.
Pokud by to někdo řešil nálepkou: určitě ve stejný velikosti - nebo aspoň cca 80-90%. Ať je zřejmý, že to máte třeba kvůli tomu přístupu vzduchu do chladiče a ne kvůli radarům.
+ mít k tomu nějaký dva příběhy podle chování pčr.
Jeden, kterej bych použil na PaCHa spíše komisního - a to je ten příběh ze zmínenýho rozsudku
Druhej pro toho, kterej bude spíš rozumnej - těch je dle mýho víc. Ale switchnout ho do pozice parchanta je easy - a to zbytečnou arogancí, ultra uřvaným laufem atd. A to je, že tam máš nálepku, kvůli srazům a okruhům, kde potřebuješ vzduch do chladiče a normálně přes to máš našroubovanou plechovou rz. Ale tu ti někdo dneska ráno u teska odparkoval, tak sis ji hodil do kufru... V tu chvíli samozřejmě není marný mít díry v nárazníku...
A pokud je teda cílem focení/radar, pak tenhle forichtung je fajn věc, byť si myslim, že to je nesmysl, ale myslet si můžu cokoliv, že jo