Toss Mark

...kolem roadsteru MX-5
Pravidla fóra
Chceš se zde zaregistrovat? Napiš něco krátce o sobě adminovi na raduna@mx-5.biz.

Re: Toss Mark

Příspěvekod buteo » 16 úno 2016, 11:29

Ale no tak jasně, že z hlediska legislativy je takové udělátko špatně a v praxi na silnici je to o hubu!
Ale líbí se mi to, protože:
- je to technicky pěkná vychytávka
- chtěl jsem být kadeřníkem (nevyšlo to), a tak furt bojuju s tím, jak ta povinná cedule esteticky hyzdí čumák. Teď momentálně mám RZ "vznášející se" v tlamě s možností sklopení, když při prasení potřebuju opravdu intenzivně chladit. Ale už se mi to zas přestává líbit a vymýšlím, jak jinak (rozuměj hezčeji a přitom funkčně a nakonec snad i v souladu s předpisem o umístěni)
Jinak stejně jako parťák Widar s pokutami za rychlost problémy (většinou) nemám, takže s tímto aspektem nekalkuluju ;)
buteo

Příspěvekod Mike » 16 úno 2016, 11:52

To chlazení - to mě zlobilo na NA - tam mi to se značkou topilo dost, se zančkou za oknem to bylo ok.
A jako technickou vychytávku si koupim třeba revolver, krásněj jednoduchej a úžasně učinej mechanizmus. A protože je to technická pěkná vychytávka, tak si ho hned nenalepim na auto...take it easy:)

Stran toho předpisu - podle mě je nejčistší řešení ta nákepka - policajti s tim problém nemaj. Zkušenosti jinejch+konzultováno s jedním konkrétním PaCHem. A má to do jistý míry oporu i v zákoně. RZ má bý umístěna tam, kde to určil výrobce. Miata v podstatě takový místo nemá - je na hulváta dovymyšlený. Takže když kontrolní kontrole řekneš, že stát prostě nedovymyslel jak na tohle auto tu značku dát, tak sis aspon za svoje udělal nálepku, tak si dle mýho vítěz.

Nějaký čtení:

https://www.30kmh.cz/index.php?topic=1346.0
Hlavně v posledním přípsěvku je odkaz na zajímavej článek odkazující na konkrétní judikát...
Je tolik krás, že tisíc let nestačí na přehled...
různé motorizované prostředky individuální dopravy od tří do dvěstěosmdesátišesti koní
http://www.legendysilnic.cz
Dovoz zajímavých strojů ze zahraničí, včetně papírování.
Obrázek
Mike

Příspěvekod widar » 16 úno 2016, 13:20

Nálepka, co musí splňovat aby byla legální.
https://www.zakonyprolidi.cz/cs/2014-343
zejména:
par. 24/1 prolisování
par. 29/1 rozměry
par. 29/3 ! materiál
par. 29/5 reflexní a s ochrannými prvky

značka pro sportovní vozidla: par. 26/5
co je sportovní vozidlo dle zákona nechť si každý dohledá.
'98 MX-5 NB, 1.6, 81 kW, Lava orange mica (Mazdaspeed color), Nardi wheel, Bilstein
Obrázek
widar

Obrázky: 8

Příspěvekod Mike » 16 úno 2016, 13:39

Nejsem právník, ale princip judikátu znám dobře. A ten už ty paragrafy, který zmiňuješ v týhle souvislosti právě vysvětlil.
Spíš je blbý, že byl vydanej zřejmě ještě podle zákona před novelou, která začala platit myslim letos a nevim, jestli je ten judikát uplatnitelnej i v době po novelizaci. A hlavně nevim co všechno se novelizovalo - zrovna tyhle odstavce to klidně mohli bejt, takže jsem vlastně mimo s tou svoji úvahou :lol:

Kdyby někdo uměl a chtěl hledat v archivu judikátů, může tam zapátrat - to už je nad rámec mejch časovejch možností...
různé motorizované prostředky individuální dopravy od tří do dvěstěosmdesátišesti koní
Obrázek
Mike

Příspěvekod Mike » 17 úno 2016, 11:07

Tak mi to nedalo a bavil jsem se o tom s dvěma pravníma koncipientama a můj názor potvrdili.

Zastaví pachové auto s nálepkou. Buďto příslušník řešit nebude a nebo bude. Když bude - spíš nepravděpodobný. Mimochodem je blbý jim dávat záminku ve smyslu zbytečný arogance atd...

A když bude: rovnou do správního, na místě je to neřešitelný. Ve správním se ohánět judikátem. (mám zkušenost, že často policajti sepíšou papír, ale pak to do správního stejně nepošlou, ale papírem zatopí) Pak buďto výhra a nebo ne. Pokud ne, tak soud a ten rozhodne podle judikátu vyšší instance. Následně může dojít rovnou k zahájení správního řízení na to, že tabulka rz nemá správný parametry. V tom přápadě bude potřeba, aby si státní aparát obstaral důkazy, což nebude jen tak. Samozřejmě s tím hrozí to obsírání po úřadech.

Pokud by to někdo řešil nálepkou: určitě ve stejný velikosti - nebo aspoň cca 80-90%. Ať je zřejmý, že to máte třeba kvůli tomu přístupu vzduchu do chladiče a ne kvůli radarům.
+ mít k tomu nějaký dva příběhy podle chování pčr.
Jeden, kterej bych použil na PaCHa spíše komisního - a to je ten příběh ze zmínenýho rozsudku
Druhej pro toho, kterej bude spíš rozumnej - těch je dle mýho víc. Ale switchnout ho do pozice parchanta je easy - a to zbytečnou arogancí, ultra uřvaným laufem atd. A to je, že tam máš nálepku, kvůli srazům a okruhům, kde potřebuješ vzduch do chladiče a normálně přes to máš našroubovanou plechovou rz. Ale tu ti někdo dneska ráno u teska odparkoval, tak sis ji hodil do kufru... V tu chvíli samozřejmě není marný mít díry v nárazníku...

A pokud je teda cílem focení/radar, pak tenhle forichtung je fajn věc, byť si myslim, že to je nesmysl, ale myslet si můžu cokoliv, že jo :)
Obrázek
Mike

Příspěvekod Otatoy » 17 úno 2016, 15:07

Za nálepku místo SPZ jsem dostal pokutu 25 tisíc a sebrali mi na 6 měsíců řidičák. Nálepka byl stejně velká jako RZ a nijak neznemožňovala identifikaci vozidla, stejně mi to nepomohlo.. Takže nálepku určitě né, pokud Vám za zadkem nestojí právník, kterej se bude ochotnej za vás dohadovat.

Já to mám takhle, policajti si nestěžujou a přísun vzduchu jsem tou radlicí spíš zlepšíl.. :)
11745591_1162031143812284_7301098503979563690_n.jpg
NB 1,8i 1999 10th Anniversary (2587/7500) -Mystique-
NA 1,6i 1991 US verze, automat -Mia-
NA 1,6i 1995

http://www.icabrio.cz
Otatoy

Obrázky: 5

Příspěvekod Mike » 17 úno 2016, 16:02

Bohužel pčr ani úřady nedělaji svoji práci dobře v tomhle ohledu. A pokud člověk ke správnímu řízení přistupuje pasivně, tak je to samozřejmě voda na jejich mlýn. Já jsem sám takhle zbytečně platil několik pokut na hranici jejich oprávněnosti. Až poslední rok se k tomu stavím jinak a ušetřeny jsou řádově tisícikoruny... a jednotky bodů.
A ten právník není potřeba za zadkem, stačí občas na mailu:)
Obrázek
Mike

Příspěvekod MacTeine » 17 úno 2016, 17:15

Hodne zalezi na tom, co se pomahacum rekne nebo jak moc se v tom clovek chce stourat, viz to vlakno ze 30kmh.cz a tady: odkaz
Vetsina pokut v CR diky pravnimu paskvilu je na hranici zakona, spise za nim a jenom se zkousi, kam az lze zajit...
NCfl 2011 2.0 Karai
Ex: NBfl 2001 1.8
MacTeine

Příspěvekod Mike » 17 úno 2016, 17:47

Přesně tak. Nejčastější a asi nejznámější je, ignorance "materiálního aspektu" přestupku - typicky konec obce desítky metrů za zástavbou a měření před cedulí nebo při měření alkoholu neodečtení tolerance .24promile. Ale je toho mnohem víc...
A na druhou stranu je dobrý mít základní znalosti o mechanismech kupříkladu výběru pokut z úsekovejch měření nebo parkování. Jak naložit s prvním, jak s druhým dopisem atd...
Jinými slovy studium zmíněnýho webu jedno nedělní odpoledne dokáže ušetřit pěknej balík ;)
BTW: krom hovadin v zákonech, jsou hlavně paskvily jednání spousty příslušníků pčr. Ale moje zkušenost je taková, že pokud člověk jedná s alespoň elementárním respektem, tak se snaží PaCHové chovat korektně...teda v mezích toho co vědí samozřejmě :roll: A množina toho má k nekonečnu daleko (matematiky prosím ať mě za to neplísní, je to samozřejmě exaktně vzato hovadina :D )
Obrázek
Mike

Příspěvekod evlo » 18 úno 2016, 11:27

Za posledních pár let v tom docela pokročili. Samo to napřed zkouší s výpalným, ale když se nedáš tak po těch věcech kde jednoduše dokážeš, že i přesto, že si porušil dopravní předpis daný značkou k přestupku nedošlo nejdou.

To je jako parkovaní na zastávce, kde autobus nezastavuje - prostě si můžou malovat co chtějí na silnici asi, ale reálně to žádnou váhu nemá, jak píšeš.
evlo

Předchozí

Zpět na Diskuze o čemkoli...