Sezonne PZP

...kolem roadsteru MX-5
Pravidla fóra
Chceš se zde zaregistrovat? Napiš něco krátce o sobě adminovi na raduna@mx-5.biz.

Re: Sezonne PZP

Příspěvekod spoofan » 02 úno 2016, 12:21

U PZP nechapu, proc je to na auto a ne na ridice. Proste kazdy ridic ma svou pojistku, aby mohl ridit. Takze by bylo jedno, jestli mam 10 aut, nebo 1. Protoze stejne nepojedu se vsemi najednou.
Havarijko pak samozrejme na konkretni auto.
Díly na MX-5 NA/NB

I am not into fake things - including boobs and wheels.
1.8 NA BRG + jedna lady + brap
spoofan

Příspěvekod Mike » 02 úno 2016, 14:12

Spoofan: z jakýho jsi okresu?:)
Je tolik krás, že tisíc let nestačí na přehled...
různé motorizované prostředky individuální dopravy od tří do dvěstěosmdesátišesti koní
http://www.legendysilnic.cz
Dovoz zajímavých strojů ze zahraničí, včetně papírování.
Obrázek
Mike

Příspěvekod m8rinek » 02 úno 2016, 15:17

Mike píše:No tak to u nás není - jak máš značky v ruce, tak musíš mít pojistku - pravda, že teď panuje takový bezvládí po tom co čkp ztratila moc plnit garanční fond jejíma oblíbenejma prostředkama. Takže reálně to tak dělat můžeš, ale je otázka kdy se začnou obce zabývat tim, že budou posílat pokuty za nepojištěný auto a snad taky hrozí riziko vyřazení vozidla z registru, ale mechanizmům nerozumim...

Tohle už není pravda! Není zákonnou povinností mít povinné ručení na vůz, který neprovozuji. Musím ho mít odstavený na soukromém pozemku a v případě řízení s ČKP muset prokázat, že vozidlo v daném období nebylo provozované. Takže ani do depa není třeba značky nosit, samozřejmě na to člověk musí myslet dopředu a mít sjednané povinné ručení na dobu určitou a nebo jej vypovědět včas. To u depa odpadá, protože dočasným vyřazením povinné ručení zaniká (respektive jej lze zrušit).

BTW doporučuji si nechat auta přepočítat, případně přepojistit, u ČPP platím 2800Kč a to pouze s 56měsíci bonusu ročně....
m8rinek

Příspěvekod mildahb » 02 úno 2016, 15:19

m8rinek píše:
Mike píše:No tak to u nás není - jak máš značky v ruce, tak musíš mít pojistku - pravda, že teď panuje takový bezvládí po tom co čkp ztratila moc plnit garanční fond jejíma oblíbenejma prostředkama. Takže reálně to tak dělat můžeš, ale je otázka kdy se začnou obce zabývat tim, že budou posílat pokuty za nepojištěný auto a snad taky hrozí riziko vyřazení vozidla z registru, ale mechanizmům nerozumim...

Tohle už není pravda! Není zákonnou povinností mít povinné ručení na vůz, který neprovozuji. Musím ho mít odstavený na soukromém pozemku a v případě řízení s ČKP muset prokázat, že vozidlo v daném období nebylo provozované. Takže ani do depa není třeba značky nosit, samozřejmě na to člověk musí myslet dopředu a mít sjednané povinné ručení na dobu určitou a nebo jej vypovědět včas. To u depa odpadá, protože dočasným vyřazením povinné ručení zaniká (respektive jej lze zrušit).

BTW doporučuji si nechat auta přepočítat, případně přepojistit, u ČPP platím 2800Kč a to pouze s 56měsíci bonusu ročně....

...už teď upřímně lituju ty, kterým bys mohl způsobit nějakou újmu, jsou to po ČKP ti největší --- a neplatěj....
mildahb

Příspěvekod m8rinek » 02 úno 2016, 15:22

... teď nevím zda se smát nebo brečet :))).

ČKP je uplně jiný institut, který tedy zrovna já považuji za celkem důležitý, přestože jsem s nimy musel řešit jedno neoprávněné řízení ohledně nezaplaceného povinného (v době kdy auto bylo dávno v depu), tak vyřešili nehodu kdy mě nakouřil pán bez povinného...

A k pojišťovně, nějak jsi zapomněl na všechny Triglavy, hasičské a jiné pochybnosti... S ČPP máme dobré zkušenosti z obou stran barikády, naopak po velkém zklamání u Allienz jsme odešli jinam...
Naposledy upravil m8rinek dne 02 úno 2016, 15:32, celkově upraveno 1
m8rinek

Příspěvekod Mike » 02 úno 2016, 15:26

m8rinek: nepleteš si to se stavem před 2015?
Je tolik krás, že tisíc let nestačí na přehled...
různé motorizované prostředky individuální dopravy od tří do dvěstěosmdesátišesti koní
http://www.legendysilnic.cz
Dovoz zajímavých strojů ze zahraničí, včetně papírování.
Obrázek
Mike

Příspěvekod mildahb » 02 úno 2016, 15:36

m8rinek píše:... teď nevím zda se smát nebo brečet :))).

ČKP je uplně jiný institut, který tedy zrovna já považuji za celkem důležitý, přestože jsem s nimy musel řešit jedno neoprávněné řízení ohledně nezaplaceného povinného (v době kdy auto bylo dávno v depu), tak vyřešili nehodu kdy mě nakouřil pán bez povinného...

A k pojišťovně, nějak jsi zapomněl na všechny Triglavy, hasičské a jiné pochybnosti... S ČPP máme dobré zkušenosti z obou stran barikády, naopak po velkém zklamání u Allienz jsme odešli jinam...

To vím, že ČKP byla úplně jinej rank, ale že to byli---mě přesvědčili opakovaně. A je to o zkušenostech a s ČPP mám ty nejhorší zkušenosti - půl roku jsem z nich tahal 60.000,- a to havárii vyšetřovala PČR s jednoznačně určeným viníkem - nedal přednost v jízdě.....
mildahb

Příspěvekod mildahb » 02 úno 2016, 15:38

m8rinek píše:

..kde to je? cituj prosím zákon, vyhlášku nebo něco podobného, díky
mildahb

Příspěvekod Spider » 02 úno 2016, 16:01

Takze aby som to dal na pravu mieru vsetko. Potelefonoval som si a bolo mi povedane, ze ani u nas nemoze auto zostat nepoistene v garazi. Pozrel som si kolko stoji to docasne vyradenie z evidencie a zistil som, ze je to smiesnych 5€ (+5€ zaradenie do evidencie). Akurat, ze je treba tam ist... :( . Ta Onlia je potom dobra v tom, ze nemusim behat po pobockach a rusit/vytvarat poistky, ale spravim si to vsetko z domu. A cena rocneho poistenia 90€ je viac ako dobra. Strelim tam platbu mesacna (nejakych 7€ to vychadza) a hotovo. Cize realne ma poistka vyjde na rok (ked ratam 9 mesacnu sezonu) cca 65€. Takze tak...
Spider

Obrázky: 40

Příspěvekod cavan » 02 úno 2016, 16:14

Spider píše:Takze aby som to dal na pravu mieru vsetko. Potelefonoval som si a bolo mi povedane, ze ani u nas nemoze auto zostat nepoistene v garazi. Pozrel som si kolko stoji to docasne vyradenie z evidencie a zistil som, ze je to smiesnych 5€ (+5€ zaradenie do evidencie). Akurat, ze je treba tam ist... :( . Ta Onlia je potom dobra v tom, ze nemusim behat po pobockach a rusit/vytvarat poistky, ale spravim si to vsetko z domu. A cena rocneho poistenia 90€ je viac ako dobra. Strelim tam platbu mesacna (nejakych 7€ to vychadza) a hotovo. Cize realne ma poistka vyjde na rok (ked ratam 9 mesacnu sezonu) cca 65€. Takze tak...

+10€ vyradenie a zaradenie vozidla do evidencie + tvoj volny cas ktory ti nezaplati nikto (musis tam ist) ale ak by sme to previedli do reci penazi, den dovolenky tzn 40-50€? 2x.. tzn 65+110=175€?
EX - (NBFL 1.8 VVT PHOENIX, HT, S2K seats, GV lip, Vmaxx, cooling plate, frame rails)
IN SERVICES - NBFL 1.6 NEVADA powered by LPG

vyroba frame rails, cooling plate (info po SZ)

www.aliiscolores.com
cavan

PředchozíDalší

Zpět na Diskuze o čemkoli...