mildahb píše:Mike píše:U nás to opicajt nezjistí. Jediný co se kontroluje je zelená karta a můžeš dostat pokutu za to že ji nemáš u sebe.
Jinak jsou pokuty za to že jedeš bez platný pojistky. A otázka zaplacení/nezaplacení je na pojištovně, ale to je státnímu aparátu jedno, podstatná je, logicky, jenom ta smlouva. To že si sjednáš pojistku, ale pak neplatíš už je otázka správy pohledávek daný pojištovny:)
Pánové, jste vedle jak ta jedle....je propojen systém evidence vozidel a pojistných smluv,dříve přes ČKP, nyní přes pověřené obce. Pokud se zpozdíš s placením, do měsíce tě pojišťovna vyzve k úhradě, potom pojistku zruší. A dříve nebo později si pověřěný úřad zjistí, že vozidlo nemá povinné ručení - se všemi důsledky. Jediná šance dát RZ do depozita. pokud vám to dosud procházelo,buďte rádi.Jinak platí - chceš opici, musíš mít na banány....
widar píše:Tak proč nikdo neaplikuje postup: sjednám pojistku přes internet, poštou příjde zelená karta a složenka, složenku vyhodím, smlouva se zneplatňuje, ale já mám "platnou" zelenou kartu a vesele jezdím? Nebo se s tím jen nikdo nechlubí a blbci to platí?
Jenze v Anglii je ta pojistka zase tak, ze kryje jen tebe, maximalne za nejakej dalsi priplatek treba manzelku....a sou tam ty pojistky drahy jako svine. Tady muzes sednout do kteryhokoliv auta, ke kterymu mas zelenou kartu a jet...v Anglii kdyby se ti vysralo auto a potreboval si nahradni, tak muzes bud do pujcovny a nebo slozite vyrizovat pojistku na jiny auto na tvoje jmeno, protoze k tomu zase majitel auta musi dat souhlas a takMike píše:V anglii zase není problém mít jednu pojistku na víc aut;) Navíc přístup, to že mě vrchnost mi hází klacky pod nohy jenom trochu je výhra mi moc nesedí
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 50 návštevníků