Sezonne PZP

...kolem roadsteru MX-5
Pravidla fóra
Chceš se zde zaregistrovat? Napiš něco krátce o sobě adminovi na raduna@mx-5.biz.

Re: Sezonne PZP

Příspěvekod TOM » 01 úno 2016, 20:28

Jenom pro info chtěl jsem dát značky do depozitu, ale nakonec to skoncilo novou sezóní pojistkou můžu jezdit celý rok pokud bych chtěl , ale mám zaznačeny v pojistce měsíce kdy jsem krytý ze strany pojistitele jedná se o 6 měsíců, zbytek měsíců pokud bych způsobil nehodu jde na moje triko na 90% a cena pojistky 1778,-Kč Allianz ;)
MX-5 NA 1.6 Coccinella septempunctata

"Lidé, kteří jsou natolik šílení, aby si mysleli, že mohou změnit svět, to dokážou" - Steve Jobs
TOM

Obrázky: 3

Příspěvekod Mike » 01 úno 2016, 20:41

mildahb píše:
Mike píše:U nás to opicajt nezjistí. Jediný co se kontroluje je zelená karta a můžeš dostat pokutu za to že ji nemáš u sebe.
Jinak jsou pokuty za to že jedeš bez platný pojistky. A otázka zaplacení/nezaplacení je na pojištovně, ale to je státnímu aparátu jedno, podstatná je, logicky, jenom ta smlouva. To že si sjednáš pojistku, ale pak neplatíš už je otázka správy pohledávek daný pojištovny:)

Pánové, jste vedle jak ta jedle....je propojen systém evidence vozidel a pojistných smluv,dříve přes ČKP, nyní přes pověřené obce. Pokud se zpozdíš s placením, do měsíce tě pojišťovna vyzve k úhradě, potom pojistku zruší. A dříve nebo později si pověřěný úřad zjistí, že vozidlo nemá povinné ručení - se všemi důsledky. Jediná šance dát RZ do depozita. pokud vám to dosud procházelo,buďte rádi.Jinak platí - chceš opici, musíš mít na banány....

No skoro:)
systém evidence vozidel a smluv propojenej je - ale opicajti v terénu ke smlouvám téměř určitě nemaj přístup - alespoň ne snadno. To že pojištovna vyzve/zruší samozřejmě platí. A to že se to pověřenej úřad dozví je jasný, ale reálné to zatím moc nefunguje.
Je tolik krás, že tisíc let nestačí na přehled...
různé motorizované prostředky individuální dopravy od tří do dvěstěosmdesátišesti koní
http://www.legendysilnic.cz
Dovoz zajímavých strojů ze zahraničí, včetně papírování.
Obrázek
Mike

Příspěvekod widar » 02 úno 2016, 08:20

Tak proč nikdo neaplikuje postup: sjednám pojistku přes internet, poštou příjde zelená karta a složenka, složenku vyhodím, smlouva se zneplatňuje, ale já mám "platnou" zelenou kartu a vesele jezdím? Nebo se s tím jen nikdo nechlubí a blbci to platí?
'98 MX-5 NB, 1.6, 81 kW, Lava orange mica (Mazdaspeed color), Nardi wheel, Bilstein
Obrázek
widar

Obrázky: 8

Příspěvekod mildahb » 02 úno 2016, 08:48

widar píše:Tak proč nikdo neaplikuje postup: sjednám pojistku přes internet, poštou příjde zelená karta a složenka, složenku vyhodím, smlouva se zneplatňuje, ale já mám "platnou" zelenou kartu a vesele jezdím? Nebo se s tím jen nikdo nechlubí a blbci to platí?

Zelená karta je kus papíru, krterý řeší naši ochránci a pomahači při běžné kontrole. Pokud dojde k problému - někoho sejmu já nebo někdo mě - tak si jednoduše zjistí, zda je platná nebo ne. No a pak si to neplatiči užijou......
mildahb

Příspěvekod widar » 02 úno 2016, 10:54

Tak o tom žádná, ale padaly tady hlášky ve smyslu, že na značky auto nejezdí, či u sezóního výjezd mimo sezónu...
'98 MX-5 NB, 1.6, 81 kW, Lava orange mica (Mazdaspeed color), Nardi wheel, Bilstein
Obrázek
widar

Obrázky: 8

Příspěvekod Mike » 02 úno 2016, 11:19

Tak. A navíc až se obce naučí vybírat pokuty za auto bez povka, tak to bude mi další význam :)

Odesláno z mého Lenovo A6000 pomocí Tapatalk
různé motorizované prostředky individuální dopravy od tří do dvěstěosmdesátišesti koní
Obrázek
Mike

Příspěvekod cavan » 02 úno 2016, 11:38

budte radi ze mame take nizke ceny poistiek (resp. definujem to ako povinne rocne naklady na vozidlo).. vid anglicko alebo rakusko
EX - (NBFL 1.8 VVT PHOENIX, HT, S2K seats, GV lip, Vmaxx, cooling plate, frame rails)
IN SERVICES - NBFL 1.6 NEVADA powered by LPG

vyroba frame rails, cooling plate (info po SZ)

www.aliiscolores.com
cavan

Příspěvekod Mike » 02 úno 2016, 11:47

V anglii zase není problém mít jednu pojistku na víc aut;) Navíc přístup, to že mě vrchnost mi hází klacky pod nohy jenom trochu je výhra mi moc nesedí :lol:
Obrázek
Mike

Příspěvekod cavan » 02 úno 2016, 12:05

ale nepomozes si len tak lahko. ako to zmenis? referendum? poistka za to auto zas nie je az taka vysoka. to ze platis poistku ta nuti aby si mal nejake krytie. to ze ziadna poistka na svete sa ti nepolati je zasa vec druha. vzdy to musi byt vyhodne pre poistovnu a nie pre poisteneho. mna napriklad stve ta nasa fico dan na prve prihlasenie auta.. platil som 400€ za to ze mam supervykonne auto zo 107kW.. to je teda podla mna nezmysel.. zbieraju sa na nete aj podpisy na referendum aby to bolo zrusene.. a pocet podpisov? 7000??
EX - (NBFL 1.8 VVT PHOENIX, HT, S2K seats, GV lip, Vmaxx, cooling plate, frame rails)
IN SERVICES - NBFL 1.6 NEVADA powered by LPG

vyroba frame rails, cooling plate (info po SZ)

www.aliiscolores.com
cavan

Příspěvekod LordJames » 02 úno 2016, 12:11

Mike píše:V anglii zase není problém mít jednu pojistku na víc aut;) Navíc přístup, to že mě vrchnost mi hází klacky pod nohy jenom trochu je výhra mi moc nesedí :lol:
Jenze v Anglii je ta pojistka zase tak, ze kryje jen tebe, maximalne za nejakej dalsi priplatek treba manzelku....a sou tam ty pojistky drahy jako svine. Tady muzes sednout do kteryhokoliv auta, ke kterymu mas zelenou kartu a jet...v Anglii kdyby se ti vysralo auto a potreboval si nahradni, tak muzes bud do pujcovny a nebo slozite vyrizovat pojistku na jiny auto na tvoje jmeno, protoze k tomu zase majitel auta musi dat souhlas a tak
ObrázekObrázek
LordJames

PředchozíDalší

Zpět na Diskuze o čemkoli...