Prodáno

Prodáno

Příspěvekod Sedrik » 31 led 2016, 16:25

Ač mě to vůbec netěší, rozhodl jsem se předat MaXe do dalších dobrých rukou.

Popis auta:
Mazda MX-5, r.v. 2003, najeto cca 160tis km, barva dle TP stříbrná, ale jedná se o edici Silver blues (http://www.automobile-catalog.com/car/2 ... 5_1_9.html)
Výbava: LSD, větší brzdy (součást edice Silver Blues), klimatizace (předloni plněná a čištěná), rádio (clarion - BT, SD slot), elektrická okýnka a zrcátka.

Popis provedených úprav: auto jsem se skoro celou dobu snažil držet v továrním stavu. Loni jsem po dlouhém zvažování koupil kratší tlumiče Bilstein B8 a pružiny Tein - auto je o cca 3cm níže, vypadá líp a jízdně je na tom taky líp. K autu dám ale i původní tlumiče a pružiny, kdyby to chtěl někdo měnit.
Originál kola nemám - koupil jsem už na černých ADVANech (jestli jsou originál, nebo ne, nevím)

Údržba - olej měněn 1x ročně (jaro) bez ohledu na ujeté km. Budu měnit opět na jaře.
V létě 2013 měněn olej v převodovce i v diferenciálu.
Auto má z roku 2013 celolak - originál barva. Důvodem bylo, že jsem auto používal jako daily a bylo fakt hodně postižené parkováním v Brně. Během lakování byly ošetřeny dutiny proti korozi + oprava víka kufru (zrezivělé na klasickém místě u znaku).
Střecha: impregnace Sonax 2x ročně (jaro-podzim) - střecha je v dobrém stavu. Do auta rozhodně nikde neteče.
Auto jsem myl vždy ručně - od loni díky Andremu i kvalitními přípravky - celý loňský rok jezdil s voskem.
Loni koupeny všechny silentbloky (22 kousků) z IL motorsport a vyměněny při výměně tlumičů + vyměněny všechny kosti stabilizátoru + Air Filter (také IL motorsport)

Auto nebylo za dobu mého vlastnictví vážněji bourané - obě moje drobné nehody jsou v mém vlákně.
První: smyk na mokru a výjezd ze silnice - poškozený přední nárazník (nechal jsem svařit a nalakovat)
Druhá: smyk na ledovce (černý led) - zadní světlo kaput (výměna za originál nové od Mazdy) + oděrky. Řešeno přes pojišťovnu.
Až po druhé nehodě byl dělaný celolak

S autem jsem byl párkrát na okruhu (3x Vysoké Mýto, 1x Brno), ale vždy chladím, nenechávám je stát na ručce a měním pravidelně olej.

Co bude potřeba udělat: nevím o ničem akutním. Vyměnil bych olej, pravděpodobně bude potřeba během tohoto roku vyměnit destičky. Sedadlo řidiče bude chtít výhledově přečalounit (není nikde prošoupané skrz, ale je už hodně osezené). Pneu (Bridgestone Adrenalin RE002) jsou dost načaté, ale chvilku ještě vydrží. Už nějakou dobu zvažuju přestříkání kol - jsou odřená od obrubníků, ale na funkci to nemá vliv)

Důvod prodeje: koupil jsem druhé auto a s mým ročním nájezdem (cca 7tis Km) mít 2 auta je nesmysl. Navíc zas už nemám garáž, takže MaX na parkovišti tiše trpí (když je hezky, snažím se jej i v zimě trošku projet, aby se zahřál, ale nejde to pořád). Prostě auto má jezdit a tak si myslím, že by si zasloužil někoho, kdo s ním skutečně jezdit bude.

Představa o ceně: 135 tisíc se vším všudy. Zatím jej nebudu dávat na jiné servery, ale pokud o někom víte, kdo by jej chtěl, šiřte. Rád bych jej prodal do rukou někomu, kdo se o něj bude starat.
Přílohy
První.jpg
druhá.jpg
třetí.jpg
čtvrtá.jpg
pata.jpg
šestá.jpg
sedma.jpg
Naposledy upravil Sedrik dne 09 dub 2016, 13:43, celkově upraveno 1
Lost but not forgotten: MaX NBFL 1.8l LSD Silver Blues
BMW E90 325xi Japanrot
Sedrik