Práškové mytí

...kolem roadsteru MX-5
Pravidla fóra
Chceš se zde zaregistrovat? Napiš něco krátce o sobě adminovi na raduna@mx-5.biz.

Práškové mytí

Příspěvekod Jirka » 31 led 2016, 15:28

Všichni okolo chválí tzv. práškové mytí (viz např. https://www.facebook.com/wapkyhodonin/). Máte s tím někdo zkušenosti? Páč to bude asi megachemie, nesežere to střechu? :-)
Jirka

Re: Práškové mytí

Příspěvekod MacTeine » 31 led 2016, 16:40

Myslím, že nic neprovede :)
Tady ten člověk ví co dělá a má s nima úzkou spolupráci, můžeš se zkusit poptat: https://www.facebook.com/mytiauthodonin/?fref=ts
NCfl 2011 2.0 Karai
Ex: NBfl 2001 1.8
MacTeine

Příspěvekod michal80 » 31 led 2016, 20:27

Má to kamarádův otec - koupi si to normálně domu, takovou sadu, cca kolem 10-15tis to stálo, už nevím přesně.
Nějaká na to uspůsobená "vapka" se zásobníkem kam se leje ta chemie. Nastříká to na totál špinavý auto a vypadá to jak když to zapadá sněhem :D - pak jen opláchne a auto je super vymydlený. Má 2druhy toho sajrajtu, jeden na karoserii a pak snd silnější na disky. Zatím jsou s tím spokojený.

Já jelikož se zabývám leštěním alu kol, tak jsem jednou zkoušel tu slabší chemii, jak by dobře umyla leštěný disk, když je to bez námahy - no a z leštěnýho kola se stalo matně-bílé kolo :lol: Takže i ta slabší je dobrej sajrajt, on holej hliník nemá rád zásaditý přípravky.
Impreza WRX hatch + S2000 AP1 + ex...MX5_NB_1,8_6.gang
michal80

Obrázky: 4

Příspěvekod Pelko » 31 led 2016, 21:19

kamarátovi to na jeho aute spravilo biele škvrny ktoré nešli ničím dole. Na náklady firmy ktorá prevádzkovala danú umyvárku sa to dávalo rozleštiť, ani to však úplne neodstránilo problém a jeden diel sa musel riešiť prestriekaním
Pelko

Příspěvekod petapa » 12 úno 2016, 17:11

Nazdárek, má tady někdo nějakou zkušenost s autokosmetikou značky AUTOGLYM ???
petapa

Obrázky: 8

Příspěvekod Andre_fux » 12 úno 2016, 17:30

s autoglymem jsem začínal, není špatná, ale jsou lepší volby

Mrkni na Detailing Club CZ, nebo mi napiš a poradím co a jak ;)
NB 1.6 (81kW) 11.09.1999 Titanium Gray II
NA 1.6 (66kW) 28.10.1996 Montego Blue Mica
„Nejsme tak bohatí, abychom si mohli kupovat levné věci.“ - Baťa
Organizace hromadných nákupů na IL se slevou Aktuální kolo
Andre_fux

Obrázky: 1

Příspěvekod AndrewG » 13 úno 2016, 00:58

za seba môžem doporučiť veci od chemical guys. Je to taký stred čo sa aj cien týka a kvalita je veľmi slušná (a tie vône :-D )
AMMO NYC je tiež fajn ale tam je problém so zastúpením v EU a ťahať drahý produkt z US, ktorý ti ešte preclia a zdania sa už fakt neoplatí
brat od nich používa na disky toto http://www.ammonyc.com/shop/gelee-wheel-protectant/ a je to pecka, fakt hnusný brzdový prach ide prakticky iba pomocou vody dole....
AndrewG

Příspěvekod MacTeine » 13 úno 2016, 12:16

Osobne treba Chemical guys moc rad nemam, prijde mi, ze se uprimne dost zhorsili jak ve vlastni reklame tak s kvalitou poslednich vyrobku. Spousta lidi, co mela produkty jen od nich tak ted postupne prechazi na jinou znacku. Navic mi vadi ta obchodni strategie "co nejvic vyrobku at zakaznika zmateme a on koupi nakonec vsechno". V tomhle klobouk dolu pred AMMO.

Ja treba mam oblibeny Gyeon a Dodo Juice, rozhodne nemam veci ale jen od nich. Je to tezke, kazda kvalitni znacka autokosmetiky ma super vyrobky a nic moc vyrobky, vetsinou nakonec neni nejvyhodnejsi poridit si vse od jedne znacky. Autoglym ma take par relativne funkcnich veci za prijatelnou cenu :)

Stejne nakonec nejdulezitejsi je technika aplikace a postupu. :)

Odeslano z telefonu
NCfl 2011 2.0 Karai
Ex: NBfl 2001 1.8
MacTeine

Zpět na Diskuze o čemkoli...