gomez: Jasně, nepochybuju, že jsou nějaké MX-5 stočené, ale obecně jich bude daleko menší procento než u běžných aut. Jako druhé nebo třetí auto slouží spousta MX-5 už od novoty, stejně jako jich spousta slouží jako daily driver klidně v době, dky už mají 15 let.
Že může mx-5 s 90 tkm vypadat hrozně a s 200 tkm skvěle? To je přece úplně normální u všech aut. Ad nájezd, třeba z beskydské smečky jsme letos většina najeli míň, než 5tkm
Ad doložené km - já to třeba můžu mít doložené jen z STK, protože nikam do oficiálních servisu nejezdím a servisku nevedu a majitelů, kteří si auto opravují svépomocí je tady mnoho.
Moje zkušenost s málo najetými MX-5 je zatím 100%ní - první měla najeto 69 a bylo to poznat, druhá 93 a taky to je poznat. I další málo jeté MX-5 co jsem viděl odpovídaly deklarovanému nájezdu. Obecně, pokud prodává soukromník, téměř vždy to vypadá dobře. Pokud je nějaký nízký nájezd u nějakého tahače aut z Německa nebo v bazaru, tam to může být odlišné, ale s těmito prodjenami nemám zkušenost