Obytné auto

...kolem roadsteru MX-5
Pravidla fóra
Chceš se zde zaregistrovat? Napiš něco krátce o sobě adminovi na raduna@mx-5.biz.

Re: Obytné auto

Příspěvekod IvanGS » 26 lis 2015, 15:30

Včera dorazilo další příslušenství...
Přílohy
Dometicvaric.jpg
porta-potti-365-white-1306944084-l.jpg
va8006.jpg
_vyr_40231Dometic-ac539-tit.jpg
Nejkrásnější NBFL na světě!
IvanGS

Příspěvekod IvanGS » 04 pro 2015, 22:10

Dnes jsme přivezli překližku na nábytek. Vyjeli jsme plyn do prázdna a po natankování vyšla spotřeba 18 l/100 km, což, přepočteno na cenu benzínu, vychází na 8,1 l/100 km, to je bezva:-).
Vím, že se opakuji, ale jsem z GMC úplně hotovej. Dali jsme 430 km, z toho 300 km dálnice. Na to je Důra stavěná, rozjedu na 110, zapnu tempomat, uvelebím se v křesle, ruce odložím na plyšové opěry, volant přidržuji dvěma prsty. V autě je teplo, spousta místa, pohoda jako v obýváku, motor si kdesi tlumeně hučí, s Drákulou si povídáme, pijeme kávičku, krajina za velkými okny se posouvá, kocháme se a na palubě vládne dokonalá relaxační pohoda...:-). A mám pocit, že nejedu po zemi, ale letím v letadle (což posilují přepínače na stropě) nebo ve vznášedle, spojení s vozovkou téměř chybí, což by byla u MX-5 tragédie, ale tady je to dokonalá vlastnost. Větší okresky jsou podobné, ale bez tempomatu, jen na úzkých okreskách je třeba dávat pozor. Ne kvůli dírám, ty podvozek 100% žehlí a vlastně ani netuším, že tam nějaké jsou, ale kvůli vlnám a hrbům, které umí auto trochu rozkývat. V práci jsem (před 15 lety) jezdil s několika Ducaty a Ivecy s podobným datem výroby, nic z toho se ani vzdáleně nemohlo rovnat téhle 22 let staré jachtě...
IvanGS

Příspěvekod IvanGS » 10 pro 2015, 19:54

Překližka je u truhláře, dorazila plachta na auto a svítilna pro spolujezdce. Kamarád vyřezal vzorky samolepek "Explorer", kde "O" tvoří zeměkoule, na boky auta, kam patří, stávající moc nedrží a také je v malém provedení (jen 1-2 decentní) umístím na nový nábytek, kde pro ně truhlář vyrobí speciální plošky. I samotné logo zeměkoule se v interiéru objevuje, uvažuji, že ho dám na nábytek také. Vestavba bude vypadat sofistikovaněji a detaily tvoří celek...:-). Ale uvidíme až se začnou rodit skříňky.
Přílohy
V2.jpg
GMC41.JPG
GMC40.JPG
osramcopilotL.jpg
IvanGS

Příspěvekod IvanGS » 16 pro 2015, 17:42

Víkendový velký nákup. Fakt velký, do Mazdy bychom to nedali. Takže...
Přílohy
GMCnakup.jpg
IvanGS

Příspěvekod TeeJay » 16 pro 2015, 21:04

... takže parkuješ přes 2 místa? :D nebo to je kvůli bočnímu přístupu?
TeeJay

Obrázky: 0

Příspěvekod IvanGS » 17 pro 2015, 15:06

TeeJay píše:... takže parkuješ přes 2 místa? :D nebo to je kvůli bočnímu přístupu?

V tomhle případě jsem stál trochu bokem abych otevřel dveře vpravo, ale i kdybych stál uprostřed, obrysy by auto přesahovalo.
Ten den jsem byl v myčce, nakonec vyhrála jedna ze dvou hradeckých OMV, kde je linka na větší auta. Ale zase se do vrat odbočuje o 90%, naproti je barák. Nakonec jsem se tam dostal, ale vnější obrys pneumatik byl na milimetr stejný jako rozteč vystouplých žlutých "kolejnic" na podlaze, mezi které se musí kola vejít. Tak jsme se sunuli, dveře otevřené a koukali na kola, jak se na obou stranách šoupou o ty kolejnice. Na výšku byla rezerva a vyšlo by to i s nejvyšší střechou, v té myčce je max. šířka auta 240 cm a výška 250 cm. Ale dobrý, nemusel jsem to v zimě mýt ručně, jen doladit místa, kde se kartáče nechytaly.
IvanGS

Příspěvekod IvanGS » 18 pro 2015, 12:53

Objednal jsem doporučený pohlcovač vlhkosti a úchyty na dvířka skříněk. A dorazil další důležitý doplněk:-):
Přílohy
uchytskrinkyGMC.jpg
ksiltovkaGMC.jpg
ksiltovkaGMC.jpg (14.85 KiB) Zobrazeno 8410 krát
IvanGS

Příspěvekod IvanGS » 20 pro 2015, 16:46

Včera jsem z kartonů modeloval skříňky, šlo mi hlavně o část zavěšenou na dveřích, zajímalo mne, jak se bude při zavírání napojovat na část v autě. Snad to půjde. Dnes jsme si zajeli na oběd a protože Majda už spinká...
Přílohy
FBmotorest2.jpg
FBmotorest1.jpg
IvanGS

Příspěvekod IvanGS » 28 pro 2015, 20:00

Pár nových doplňků do kuchyně limitované edice Explorer...
Přílohy
DSC05654NGS.jpg
DSC05651NGS.jpg
GMC40.JPG
GMC18.jpg
IvanGS

Příspěvekod IvanGS » 31 pro 2015, 17:49

Dnešní výlet...
Přílohy
DSC05669FB.jpg