Ja jsem toho nazoru, ze NC jede v podstate stejne jako NCFL. Presel jsem k NCcku po 6 letech v NB, se kterym jsem najel skoro 160 000km a ten skok v zabavnosti je minimalni. Stale je to skvele ridicske auto, takze resit, abych mel uplne stejne vlastnosti jako NCFL mi prijde trochu zbytecne, protoze co se podvozku tyce, tech zmen tam bylo pomalu.
Ano, je fakt, ze seriove NC je proste vysoke. Povidani o tom najdes na netu spoustu.
Pri vyberu pruzin je potom nejdulezitejsi vzit v potaz spring rate a sladit ho s tlumici (jak rika Spider). Jelikoz jsem tohle resil, postnu ti sem maly vycet spring rate u dostupnych pruzin:
MX-5 spring rates
stock F: 110 R: 89
progress F: 126 R: 116
tein: F:140 R:112
HR F:235 R: 155 part no: 60-1362
Eibach Pro Kit: F: 140 R: 70/120
Racing Beat: F:145 R: 112
Nejvice se serii blizi pruziny Progress, ktere ale mimo USA nesezenes. Ja jsem si vybral Eibachy Pro Kit z duvodu jejich lehce vyssiho ale stale akceptovatelneho springrate a v neposledni rade z toho duvodu, ze Mazdaspeed pruziny jsou jedny a ty same. Pri dobrem vyberu ziskas oboje. JAk vzhled, tak lepsi jizdni vlastnosti. Pokud ale na seriove tlumice narves pruziny s velkym snizenim a vysokym spring rate, nemuzes cekat dobre jizdni vlastnosti. Samozrejme, ze idealni setup je prizpusobit tomu i tlumice, idealne treba Bilstein B8, ktere maji zkracenou pistnici prave pro idealni fungovani se snizenymi pruzinami. B8 a pruziny od Teinu jsem mel na NBcku a byl to pro me skvely setup. NCcko si na nove tlumice jeste bude muset pockat, protoze seriove Bilsteiny jsou zatim v dobre kondici a zatim se mi nechce investovat dalsi penize.
Rozdil mezi temi dvema sadami by mel byt ten, ze E10-55-010-01-22 je pro NC a E10-55-010-05-22 pro NCFL.
http://web2.carparts-cat.com/default.as ... 004&12=130