Radírna před koupí

...kolem roadsteru MX-5
Pravidla fóra
Chceš se zde zaregistrovat? Napiš něco krátce o sobě adminovi na raduna@mx-5.biz.

Re: Radírna před koupí

Příspěvekod Alessio » 02 bře 2010, 19:41

PavelS píše:Ty méně výkonný brzdy a podobný voloviny co nám cpou novináři jsou jen tlachy aby ospravedlnili inzerenty (dovozce) že tady napalujou takový ceny - proč by si automobilka (ne americká) dělala starosti s dvojí "kvalitou" když může a je to v jejím zájmu frkat auta stejný pro celej svět??

Jakožto novinář to musím uvést na pravou míru. Pavle, my opravdu nemáme možnost ta dvě auta (US a EU) postavit vedle sebe a všechno pečlivě rozebrat, pravdou ale je, že například to s brzdami je to (a ted nevim jak je to u miaty) často opravdu tak, že pro tamnější provoz prostě stačí menší/slabší. Stejně tak podvozek, v amerických verzích bývá měkčí a někdy tam jsou méně kvalitní prvky. Tak to prostě je, v USA jej totiž ani z daleka nevyužijí tak jako my (a proto když se tam ten model přímo vyrábí, není důvod proč tam cpát dražší věci). když pak automobilka napíše něco jako "udělali jsme 457 změn oproti US verzi" tak jí to prostě musíme věřit.

V žádném případě nebráním zlodějské ceny, které v evropě automobilky za auta ze zákazníků dostávají. Skoro v každém článku, kde to jde, na to upozorňuji. Rozdíl mezi dobrým/horším brzdovým systémem, dobrým/horším zavěšením, tlumiči atd. může být v součtu pěkných pár desítek tisíc, takže se to těm automobilkám určitě vyplatí.
Alessio

Příspěvekod PavelS » 02 bře 2010, 21:12

To není nic proti vaší práci Alessio, jen prostě nevěřim tomu že ochuděj auta o polovinu... Je to k pláči jak se na miata.net lidi bavěj za kolik koupili teď v zimě model 2009 - je to o 50-100tis víc než já koupil svojí 05´. Nevynahradila mi to ani debata o těch výztuhách zespodu, které tam mazda ani není ochotná dovézt.
O co mi jde je to, že věřím "457 změnám" u US aut - když je chtějí homologovat v ČR, ale nevěřím tomu, že např. brzdové kotouče apod cizí (japonský, evropský) automobilky vyvíjejí speciálně pro US trh... To by je vyšlo dráž než dodávat jedno vybavení.
PavelS

Příspěvekod Alessio » 02 bře 2010, 21:39

Já tomu rozumím. napadá mě - majítřeba dvoulitry silnější brzdy než 1.8? Jetsli ano, tak je klidně možné, že v USA mají slabbší brzdy i dvoulitry, například. taky jsem si dřív myslel, jaká to je hloupost, proč by se s tím patlali, ale pak mi jeden člověk od Nissanu vysvětlil, že ony ty nižší ceny v USA nejsou tak úplně "za nic". říkám, netuším jak je to u miaty, ale to že mají slabší brzdy i sportovnější auta určená pro US trhy je pravda.

Ale hele...nás to aspon může těšit, ne? Aspoň si můžeme připadat jako o malinko menší troubové než my evropani oproti amíkům v tomhle ohledu jsme.

PS: ten rozdíl ve výkonu, není to náhodu přepočtem? PS (naše koně) totiž nejsou stejné jako HP, tedy americké koně.
PPS: můžeme to prověřit, mazda USA má u MX-5: 4-wheel disc brakes with Anti-lock Brake System (ABS),Electronic Brakeforce Distribution (EBD) and Brake Assist
- Front 11.4-inch vented disc (290 mm)
- Rear 11.0-inch solid disc with aluminum brake calipers (279 nebo 280 mm)

...a to je stejně jako u nás v Evropě, takže jak se zdá, mazda to nešulí jako jiní :)
Alessio

Příspěvekod PavelS » 02 bře 2010, 21:56

U každýho auta by to šlo katalogově zjistit - pokud vemeš třeba trojkový báwo, zjistíš v čechách part number a porovnáš ho s americkým...

Pochybuju že by bylo jiný. Každopádně dobrej námět na článek, ale smiř se pak s poklesem inzerce o 50% :lol:
PavelS

Příspěvekod seatik » 02 bře 2010, 22:06

Je to asi znacka od znacky..co si pamatuji,tak treba u BMW e36 M3 byla evropska verze 321ps oproti 286 ps v US,jine mensi brzdy a papalo to horsi benzin. Z nynejsi doby treba Subaru Tribeca....jine uchyty narazniku,jinci brzdy,jinak naladeny podvozek...pricemz vse vyrabeno v US .
Mx5 red NA 1.8 16v 96 kw, m-edition prodáno :-(
Subaru BRZ 2.0 WRB MT new
Subaru Forester XT 2.5T 2007
seatik

Obrázky: 1

Příspěvekod PavelS » 02 bře 2010, 22:12

ad benzín... v US je normální že se jezdí na tušim 86 oktanů... to maj všechny auta...
PavelS

Příspěvekod Alessio » 02 bře 2010, 22:23

PavelS píše:ad benzín... v US je normální že se jezdí na tušim 86 oktanů... to maj všechny auta...

to je zase způsobeno jinou metodikou výpočtu, máš ale pravu že jezdí běžně na horší palivo - dle RON to "87" vychází na nějakých 92, zatímco u nás jezdíme na známou 95
Alessio

Příspěvekod Koby » 02 bře 2010, 22:38

tak já znám několik majitelů co mají US bmw, US toyoty, US fordy atd... A mužu teda říct, že ty auta jsou opravdu z jiných dilu. A pozor, nepasují ani věci jako tlumiče, výfuky, brzdy, všelijaký spojovací mateirály jsou uplně jiný atd..¨

bmw mají v us jiný výkony, opravdu horší brzdy s menším pruměrem kotoučů atd.. asi se to prostě vyplatí... Dokonce se dělají i uplně odlišné motory, v eu se neprodávají třeba vubec atd... Každopádně znám majitele amerických M3, znám majitele nějakýho offroadu ford v us verzi, ale na první pohled stejný auto se prodávalo i v čr - ale nepasuje nic a všechny díly tahá z ameriky přes nějakou firmu... člověk v práci měl vw touareg z us, za dva roky to prodal, protože na jakoukoliv pitomost čekal prostě tři týdny... a takhle bych mohl pokračovat. :x
Free willy2.0
Koby

Příspěvekod seatik » 02 bře 2010, 22:49

Koby...myslis ze to bude i pripad te me miatky?
Mx5 red NA 1.8 16v 96 kw, m-edition prodáno :-(
Subaru BRZ 2.0 WRB MT new
Subaru Forester XT 2.5T 2007
seatik

Obrázky: 1

Příspěvekod PavelS » 02 bře 2010, 23:05

Koby: tak to je docela síla...

Já myslim že ne - třeba George má ameriku, tak ti to poví jestli má zkušenosti... Nebo i ten Ota jí má dlouho... Poptám ho zítra.

Každopádně se toho neboj - co na ní budeš kdy měnit... Mě se za 150tkm nevysypalo skoro nic...
PavelS

PředchozíDalší

Zpět na Diskuze o čemkoli...