Obytné auto

...kolem roadsteru MX-5
Pravidla fóra
Chceš se zde zaregistrovat? Napiš něco krátce o sobě adminovi na raduna@mx-5.biz.

Re: Obytné auto

Příspěvekod IvanGS » 12 říj 2015, 16:57

Cafe-Racer - to jsme si asi nerozuměli, jen jsem psal, proč myslím, že to auto je dobré i na delší výlety, i když ne na velké dovolené, to je větší obytňák jistě lepší, ale zatím zvládáme motorky a tohle je doplnění pro cesty se psem, foťáky, koptérou atd. Vážím si nabídky prohlídky karavanu a určitě se ozvu, třeba o víkendu, pokud by to bylo možné, psal jsem "Díky za nabídku prohlídky karavanu, rádi využijeme." :) . Takovéhle diskuse mi přinášejí nové informace, ale osobní zkušenost je nejlepší.
Nejkrásnější NBFL na světě!
IvanGS

Příspěvekod dopr » 13 říj 2015, 09:00

Ivane, na kolik te tahle sranda prisla jestli to neni tajne? Jednou bych si chtel obytnak na dovolenou minimalne pujcit. Nemam ale rad ty nejrozsirenejsi typy, kdy se na dodavku nasadi nova kastle a kabina auta zustava porad "dodavkoidni". Libi se mi Hymery aspol s temi velkymi kresly, spoustou mista okolo a hlavne spojene s obytnym prostorem. To tovje mini RV vypada taky moc sympaticky, i kdyz je mensi.
.:. MX-5 NC Expression, 2.0, 118kW/160 HP, L.S.D, 6 gears .:.
:.EX: MX-5 NB, 1.8, 103kW/140 HP, L.S.D, 6 gears, Nardi Torino, Bilstein B8 + Tein S-tech springs:.
Obrázek
dopr

Obrázky: 3

Příspěvekod IvanGS » 13 říj 2015, 12:35

dopr - řeknu to asi tak, auta se dají koupit v rozmezí 50-300 tisíc korun, od pojízdného vraku na renovaci, po slušná auta. Skvosty po renovaci v A1 stavu stojí klidně půl milionu a víc, pokud beru zdroj mobile.de. Tohle auto stálo cca půlku rozmezí uvedeného na začátku a myslím, že cena byla odpovídající, karoserie je 2 roky po renovaci a je z 99% bez koroze, stejně jako podvozek. Mohl bych koupit levněji, ale brzy by mne čekala drahá renovace. Ale je pravda, že pokud bych si to dokázal udělat sám, mohl bych ušetřit. Interiér je průměrný, nevybydlený, musí se vyčistit a částečně zrenovovat, pokud v tom máme občas "bydlet", ať je to pěkné.

Auto jsem dnes přivezl, ujel 50 km, komfortní kočár, kupodivu umí i zatáčet, žehlí díry, pohupuje se, prostě amerika. Jak jsem tak seděl v kapitánském křesle, motor si vzdáleně vrněl, uvnitř se dá komunikovat nezvýšeným hlasem. Připomnělo mi to MB třídy S, W126 (Číňana), kterého jsem měl.
Převodovka řadí sametově, jede se s tím jako s osobákem, samozřejmě spousta věcí je poplatná době a místu vzniku, topení, klima, houbovité řízení, volantem jde ale točit jedním prstem. Komfortně cestovat se s tím dá, už si představuji stylovou muziku, kávu v dřevěném kaslíku... Výkonově to není dravec, ale motor se nenamáhá a kdyby náhodou, má rezervy. pro úpravu výkonu. Ale když v tom sedíte, relaxujete a běžnými rychlostmi to jede v pohodě.

Musím koupit baterku, pneu jsou zánovní, teď volal kamarád a zkušený instalatér LPG, to chci stihnout ještě letos + nástřik spodku. No a ještě pár exteriérových detailů, vyčistit interiér a začít s jeho renovací. Musíme si ujasnit vestavbu, abychom sehnali komponenty (dřez, sporák, lednice, topení, rozvody...) a aby se mohl po Novém roce pustit truhlář do kuchyně, skříněk atd.

Doufám, že auto bude sloužit, odborníci tvrdí že není důvod aby ne, protože s usednutím za kormidlo se ocitáte v jiném světě, atmosféra je úžasná a nedá se srovnat s dodávkoidním pocitem v evropských autech, i když ta mají zase jiné přednosti...
Přílohy
GMCGS.jpg
IvanGS

Příspěvekod vojtacz » 16 říj 2015, 08:09

Krasavec, kamarádi si v USA kdysi podobného koupili (ale to už je 3 roky zpátky) a projeli s ním půlku Aljašky + myslím ještě přes Kanadu do států a náramně si to pochvalovali :)
NBfl, 1.8
vojtacz

Příspěvekod IvanGS » 16 říj 2015, 10:46

Vojtacz - to věřím, sice nejsme v Americe, kde auto opraví na koleně každý garážový servis a za stodolou se válí 10 vraků jiných aut se stejnými díly, ale třeba u nás v HK je firma, co do týdne doveze jakýkoliv náhradní díl na motor, podvozek, karoserii. Navíc je to vesměs levné, opravdu zlomek ceny dílů na evropská auta, kamarád tam na ameriky věci objednával a pamatuju si, jak jsem ty ceny nechápal. Dražší jsou různé lišty atd. a problém může být s díly, které nepocházejí od Chevroletu, ale do auta je montoval úpravce, v mém případě třeba žaluzie na oknech, některé lampičky atd. Tam budu muset trochu improvizovat, ale není toho moc a hlavně to nemá vliv na pojízdnost auta.
IvanGS

Příspěvekod IvanGS » 16 říj 2015, 22:10

Pár fotek interiéru. Kapitánský můstek je opravdu velkorysý, obě sedačky mají po obou stranách loketní opěry, na té vnitřní je ovládání elektrického nastavení sedačky ve 4 směrech. Zadní trojsedačka je elektricky podélně posuvná a rozložitelná na dvojlůžko, ovládání v kabině i zezadu po otevření zadních dveří (to úplně nechápu, ale budiž. V šikmém přechod střechy za předními sedačkami jsou 2 okna a pod nimi je panel, kde byla umístěna televize, DVD apod. Po televizi zbyla kabeláž a čtyřzásuvka na 220V (v autě je měnič) na tyto spotřebiče. Schránky ale využijeme jinak, TV na cestách nepotřebujeme.
Přílohy
GMC11.jpg
GMC10.jpg
GMC9.jpg
IvanGS

Příspěvekod IvanGS » 18 říj 2015, 20:31

Dnes ráno jsme čistili a odpoledne dali menší výlet. Ale včera jsme dali s garsonkou 150 km, seznamujeme se... Nejradši bych prásknul do koní a vyrazil někam daleko, když je střecha nad hlavou a postel... Bohužel ještě není LPG a zima je na krku. Tak se budeme chystat na příští sezónu, na Majdě není co dělat, tak se vrhneme na VAN-Důru... :D
Přílohy
GMC29.jpg
GMC27.jpg
GMC26.jpg
GMC24.jpg
GMC22.jpg
GMC18.jpg
IvanGS

Příspěvekod Venca. » 19 říj 2015, 17:38

To je boží obejvák...

To dřevo je originál?
Venca.

Obrázky: 15

Příspěvekod IvanGS » 19 říj 2015, 19:49

Ano Venco, vše je originál. Američani se s tím nepářou, všechno vyříznou z kusu prkna, obrousí, natřou a obyčejným vrutem upevní, aspoň většinou. Kousky na fotkách patří k těm lepším, ale většina dřeva chce renovaci. Ale kombinace použitých materiálů, velkorysý luxus a až kýčovitý styl, vytváří neskutečnou atmosféru.
IvanGS

Příspěvekod Mike » 20 říj 2015, 10:26

pecka!
Je tolik krás, že tisíc let nestačí na přehled...
různé motorizované prostředky individuální dopravy od tří do dvěstěosmdesátišesti koní
http://www.legendysilnic.cz
Dovoz zajímavých strojů ze zahraničí, včetně papírování.
Obrázek
Mike

PředchozíDalší

Zpět na Diskuze o čemkoli...