Zazimování Mazdy

...kolem roadsteru MX-5
Pravidla fóra
Chceš se zde zaregistrovat? Napiš něco krátce o sobě adminovi na raduna@mx-5.biz.

Re: Zazimování Mazdy

Příspěvekod widar » 17 zář 2015, 17:07

Se silikonovým olejem opatrně. Údajně se při delší expozici, např u těsnění, nějak "zažere" do laku a dané místo pak nejde přelakovat.
Víc o tom nevím a jak jsem koupil, tak prodávám.
'98 MX-5 NB, 1.6, 81 kW, Lava orange mica (Mazdaspeed color), Nardi wheel, Bilstein
Obrázek
widar

Obrázky: 8

Příspěvekod MiSm53 » 18 zář 2015, 14:11

Nevím jestli je to dobré řešení,ale já nechávám baterku přes zimu v autě v garáži ve které mrzne a mám ji celou dobu
připojenou na tkzv. udržovací nabíječku.Nevím jak to svědčí baterii,ale na jaře nebyl se startováním nikdy problém.
Mi.
MiSm53

Obrázky: 1

Příspěvekod mojžo » 23 zář 2015, 11:32

Viacmenej všetko spomenuté už bolo.
Ja sa ešte vyjadrím k hydraulike vozu.

Z mojich veteránskych skúseností je dobré, keď chodíš pravidelne šlapnúť na brzdy a spojku. Proste si hopneš dovnútra, pošliapeš to párkrát a ideš preč.
Ľudia ktorí toto na veteránoch nerobia, sa potom sťažujú že im na jar treba robiť brzdy, spojku... že to začalo tiecť. Ja som to s každým odstaveným autom robil a nikdy som s tým problém nemal.
mojžo

Příspěvekod mastercs999 » 23 zář 2015, 11:39

mojžo píše:Viacmenej všetko spomenuté už bolo.
Ja sa ešte vyjadrím k hydraulike vozu.

Z mojich veteránskych skúseností je dobré, keď chodíš pravidelne šlapnúť na brzdy a spojku. Proste si hopneš dovnútra, pošliapeš to párkrát a ideš preč.
Ľudia ktorí toto na veteránoch nerobia, sa potom sťažujú že im na jar treba robiť brzdy, spojku... že to začalo tiecť. Ja som to s každým odstaveným autom robil a nikdy som s tým problém nemal.

Asi budeš mít pravdu. Mně třeba po zimě přibržďovalo kolo, musel jsem to trošku prošlapat a bylo to dobrý. Kdybych to dělal průběžně, asi by to bylo OK.
mastercs999

Příspěvekod Gomez » 06 říj 2015, 15:00

mojžo píše:..prošlápneš párkrát spojku a brzdu..

Souhlas, také to tak dělám..
Jedinečnost každé přítomnosti se neustále obětovává nějaké budoucnosti..
NB 12/1999 - 1.6 - ex
NC 12/2005 - 2.0
Gomez

Obrázky: 19

Příspěvekod MiSm53 » 14 říj 2015, 15:27

Ahoj,
a pokud je v autě klima,měla by se údajně jednou za měsíc pustit,aby se promazal celý systém,olejem obsaženým v chladivu,
hlavně ucpávky kompresoru a těsnicí gumičky.To prý radí odbborníci na klimatizace.Něco pravdy snad na tom může být.
Mi.
MiSm53

Obrázky: 1

Příspěvekod AndrewG » 14 říj 2015, 15:47

pani moja mazdicka bude cez zimu odstavena vedla domu a tak sa pytam ako jej pomoct....pneumatiky neriesim na jar budu nove....strechu som naimpregnoval, lak ma na sebe sealant ale to tiezmoc neriesim...baterku som minuly rok v garazi mal odpojenu a po 3mesiacoch bez problemov tocila...co mi robi vrasky na cele su plesne...aj ked som mal auto v garazi tak som mal na jar v kufri na koberci plesen a rovnako tak vnutri pri slide....takisto mam strach ako bude po 4mesiacoch vyzerat tesnenie medzi softtopom a celnym sklom...minuly rok som mal strechu natiahnutu ale nezacvak utu tak to bolo v pohode....je nieco co by som mohol spravit aby som zabranil tym plesniam? nieco ako pohlcovac vlhkosti alebo tak?
tesnenia asi max mozem namazat silikonovym olejom tomu viac asi nepomozem....je este nieco na co si dat pozor? nadrz plnim doplna vysokooktanom...
AndrewG

Příspěvekod MacTeine » 16 říj 2015, 00:13

Pohlcovac vlhkosti je dobry silicagel. Prodava se to i jako stelivo pro kocky. Uspesne vyzkouseko, rozmistis v nadobkach o co nejvetsi plose a melo by ti to udrzet vzduch celkem suchy. Vyplati se obcas vymenovat. Taky je dulezite mit auto vic ve stinu, jakmile se ti ohreje i zimnim slunkem, tak vzduch o nepatrne vyssi teplote pojme mnohem vice vody, ktera po vyrovnani teplot (treba v noci) opet uspesne zkondenzuje.
NCfl 2011 2.0 Karai
Ex: NBfl 2001 1.8
MacTeine

Předchozí

Zpět na Diskuze o čemkoli...