Radírna před koupí

...kolem roadsteru MX-5
Pravidla fóra
Chceš se zde zaregistrovat? Napiš něco krátce o sobě adminovi na raduna@mx-5.biz.

Re: Radírna před koupí

Příspěvekod petr007 » 16 říj 2010, 18:19

PavelS píše:Petře - MX-5 hnijou v těch prazích když se nečistí kanálky střechy - to není solí... Je to dobře ošetřený auto

Moje auto jezdilo přes zimu a je to hodně vidět (myslím spodek), plechařina je už OK, ale taky to něco stálo. Tak se snažím předávat draze získané zkušenosti.
NB 1,8 vyrobená : 14/12/1998, LSD, SPORT SUSP, stříbrná
NC 1,8. šedá
NC 2,0. bílá
petr007

Obrázky: 1

Příspěvekod Marfil » 16 říj 2010, 18:22

NB-FL 2001 a nehnijeme nikde, je fakt, že v zimě spíš neježděná.. :twisted:
Aktuálně B.E.Z mx5
Marfil

Příspěvekod petr007 » 16 říj 2010, 18:29

Marfil píše:NB-FL 2001 a nehnijeme nikde, je fakt, že v zimě spíš neježděná.. :twisted:

no a ta moje jezdila v zimě fest :( , taky jsem k ní dostal HT a kompletní zimní pneu (ty jsem dal už manželce na fabii) já v zimě jezdit nebudu.
NC 1,8. šedá
NC 2,0. bílá
petr007

Příspěvekod riderhenry » 16 říj 2010, 20:04

neni jedno komu auto hnije? nebo snad mate zmapovanou desetiletou historii vasich aut a vite, jak se s nimi jezdilo, jak o ne majitel pecoval? :D dulezite je, kde auta hniji nejcaasteji a na co si dat pozor (to uz tu pado - zadni cast prahu, zadni podbehy, viko kufru mezi osvetlenim RZ). Jinak ja bych se spis autum z CR vyhnul - je tu maly vyber, mensi sance narazit na dobry kousek... Ne ze by u nas neslo koupit, ale v tom Nemecku ma clovek urcite vetsi sanci.
1999 10th AE
Good boys go to heaven, bad boys go everywhere.
riderhenry

Příspěvekod petr007 » 16 říj 2010, 20:21

Já bych řekl, že tu desetiletou historii mám zmapovanou, mám auto od jediného majitele. Ale nákup je stejně náhoda a v tom Německu je to zase časově náročné i když je tam výběr a auta jsou v odpovídajícím stavu.
NC 1,8. šedá
NC 2,0. bílá
petr007

Příspěvekod Marfil » 16 říj 2010, 21:27

Tak naštěstí jsem auto dostal s vypisovanou serviskou, takže právě na toto je možné zaměřit při koupi pozornost.
I přes solidní bazar, příp.dovozce jde získat dokumenty, které jenom trochu pečlivý předchozí majitel uložil. Tak jsem se dostal
i k originálu o prvním přihlášení auta do evidence v Itálii (přímo zápis na předchozí majitelku). To, jestli auto odpovídá km a zapsanému servisu, je daleko snažší odhadnout. Tak - a ještě jedna rada za mě (většina členů mě ukamenuje - ale stojím si za tím): Vždycky budu dost skeptický k celkovému stavu aut, kde jsou doinstalovány prvky výkonu - auto bylo podle toho "fest " využíváno a honěno; převodovka, motor ani diferenciál už nebudou v nejlepší kondici..
Aktuálně B.E.Z mx5
Marfil

Příspěvekod Winie » 17 říj 2010, 00:37

Marfil píše:Tak naštěstí jsem auto dostal s vypisovanou serviskou, takže právě na toto je možné zaměřit při koupi pozornost.
I přes solidní bazar, příp.dovozce jde získat dokumenty, které jenom trochu pečlivý předchozí majitel uložil. Tak jsem se dostal
i k originálu o prvním přihlášení auta do evidence v Itálii (přímo zápis na předchozí majitelku). To, jestli auto odpovídá km a zapsanému servisu, je daleko snažší odhadnout. Tak - a ještě jedna rada za mě (většina členů mě ukamenuje - ale stojím si za tím): Vždycky budu dost skeptický k celkovému stavu aut, kde jsou doinstalovány prvky výkonu - auto bylo podle toho "fest " využíváno a honěno; převodovka, motor ani diferenciál už nebudou v nejlepší kondici..

vypsanou servisku si za par tisic sezenu taky ;) na to uz se dneska hrat neda. ;) bud to prohnat pres vinko databazi, nebo fakt vzit zkusenyho mechanika co ti to proleze a bude vedet ;) a hnijou vsechny auta. novy, stary, kabria i s pevnou strechou :lol: nejhorsi je, kdyz ta koroze neni videt. pak jednoho dne... a je to :lol:
ITB Miata
LOW Prelude
SLOW Datsun
ToyToyka v procesu

https://www.instagram.com/petroldaddie/
Winie

Příspěvekod Marfil » 17 říj 2010, 09:10

K té servisce - originál starou italskou mazdaservisku s razítkem prodejce (shodného s údaji v registračním listu) a dalšími razítky jednotlivých italských servisních kontrol(autorizovaný servis), mi asi neseženeš. Řekl bych, že už jsme na praktiky podvodných prodejů v ČR úplně navyklí a jakýkoliv normální stav nás udivuje..místo aby to bylo naopak :evil:
Aktuálně B.E.Z mx5
Marfil

Příspěvekod michae-l » 18 říj 2010, 01:00

George píše:taky bych řekl, že NA hnije o něco víc než NB, u NB mám malej puchýřek na jednom blatníku a NA mělo uplně vyhnilé prahy, plech nad výfukem se po doteku rozpadl, v kufru puchýře, na karoserii puchýře, na blatnících puchýře... co se rzi týká, koukni na ty blatníky, hlavně lemy a na víko kufru

To mi rikas az ted :-) Jeste, ze na zimu to jde odmaslit a budu se vyzivat z rozbruskou a COckem
michae-l

Příspěvekod George » 18 říj 2010, 11:38

karoserii jsi viděl a tu jsem řešil, měl jsem předek kompletně odstrojený a všechna rezavá místa jsem brousil, natřel odrezovačem a zatřel, aby to nehnilo:) ten kufr jsem nějak základně řešil, aby to dál nehnilo, takže bych na zimu udělal akorát nástřik podvozku :)
Proud to be a "hater" that defends Authenticity
George
rádce

Obrázky: 4

PředchozíDalší

Zpět na Diskuze o čemkoli...