Filmujete?

...kolem roadsteru MX-5
Pravidla fóra
Chceš se zde zaregistrovat? Napiš něco krátce o sobě adminovi na raduna@mx-5.biz.

Re: Filmujete?

Příspěvekod IvanGS » 30 dub 2015, 20:24

car2n - taky zírám, nicméně Phantom, i když dělá krásné video, má ještě drobné mouchy, třeba méně citlivé sklápění kamery a otáčení koptéry/kamery. Ale jde to prý upravit zásahem do elektroniky, což se mi v záruce nechce, takže přijde na řadu oblíbené prodloužení příslušných ovladačů vhodně pružnými nástavci :D .
Nejkrásnější NBFL na světě!
IvanGS

Příspěvekod Bass.Boi » 05 kvě 2015, 00:18

Mozna to sem zrovna nepatri, ale objevil jsem dost dobrej plugin pro adobe premiere.
Twixtor
Udelal jsem 1500fps video z 30 fps a nevypada to vubec spatne, samozrejmne ze jsem to zahnal do extremu, at vim, co to umi, ale treba 500fps muze vypadat opravdu prirozene ;)
https://www.youtube.com/watch?v=QY8lUlBj4Bk
...::: NC 2.0 Sport, 118kW/160 HP, LSD, 6speed, Bilstein :::...

..:: Ex ::..
...::: 1.8 NB Miracle, 103kW/140 HP, L.S.D, 6 gears, Nardi Torino, Bilstein B8 + Tein S-tech :::...
...::: Ex - 1.6 NB 81kW/110 HP' - "Rote Sau" :::...
Bass.Boi

Obrázky: 5

Příspěvekod IvanGS » 18 kvě 2015, 18:07

Zjistil jsem - nevím, jaká je vaše zkušenost - že GoPro upevněné na autě nebo motorce je OK. Asi i na helmě, to jsem nezkoušel, ale evidentně to funguje. Je dobré i když je položeno na zemi nebo upevněné na stativu. A je dobré i v ruce nebo na tyčce, pokud se nehýbám, popř. sedím v jedoucím autě, na motorce, asi i na lodi nebo v letadle (rogalo, paragliding). Ale má zásadní chybu, když jdu pěšky a kamerou v ruce nebo na tyčce pohybuju - zvedám, otáčím, sklápím. Vibrace od chůze jsou hrozné a otáčení nebo sklápění není plynulé ani stejně rychlé v jednom záběru. Tak jsem nevydržel a po několika týdnech pátrání, čtení recenzí a testů objednal tohle. I když na to mám ze zákona právo, stejně jsem s prodejcem dohodl podmínky, za kterých mohu gimbal bez problémů vrátit. Nemáte s tím někdo zkušenost?
Přílohy
SteadyGim3-RIDER-3-axis-Stabilizer-gimbal-xtsport-gokamery-gopro-x11.jpg
IvanGS

Příspěvekod birda » 19 kvě 2015, 10:17

Přesně tenhle model sem teď testoval o víkendu. Super věc, jen to chce pak už s tim přistupovat k těm záběrum, delší a pevnější tyč a dá se s tim i fungovat jako s jeřábem. Chceš nahrát něco z GoPro 4 Black a tohodle na youtube?
Obrázek
Silver NA 1.8 | custom made exhaust | IL NB radiator | rám AMD | sicny a čtyřbody
birda

Příspěvekod LordJames » 19 kvě 2015, 10:18

Já chci ;-)
ObrázekObrázek
LordJames

Příspěvekod kovimir » 19 kvě 2015, 13:57

Servus, tak rychlikom som si precital toto vlakno a tiez mam par rad pre teba. Ked mas GoPro 4 black edition tak ta ti ponuka tocit rozlisenie vyssie nez FHD konkretne 4k (3840x2160) 30 snimkov za sekundu. Ale co je dolezitejsie ze Gopro 4 BE, toci FHD v 120fps co je velka pecka, to si urcite prestav, ked budes tocit nejake vyjazdy s mazdou tak vies krasne spomalovat zabery zo 120 snimkov co je dnes obrovsky luxus, krasny slowmotion z toho bude. A strihat by som ti urcite odporucal bud na Premiere Pro alebo ked mas Mac tak Final cut. Dlhe roky som pracoval s Final cut-om a nic intuitivnejsie v profi sektore som zatial nevidel, momentalne v praci robim na Premiere Pro a ked si ju prisposobis podla seba, tak tiez ti vie ponuknut ovela viac moznosti nez vegas a podobne nepodarky :) tym nechcem nikoho nijak urazat. Cize v podstate ked si este nestrihal a hladas nejaky soft na strih tak urcite nechod do vegasu ale hned od zaciatku sa uc nieco profi co ta v buducnosti nebude limitovat. No a vystup ked uz mas postrihane tak davaj co najkvalitnejsi kvoli tomu ze youtube to vzdy dost zkomprimuje, najpouzivanejsi kodek mas H.264 tzn. vo vysledku ked aj das 100 kvalitu tak subor nebude tak velky ako keby si dal nieco bez kompresie. Odporucam vzdy nez zacnes strihat tak si nastavit sekvenciu podla materialu cize podla kodeku, program bude pracovat ovela rychlejsie. A k tomu twixtoru, je to paradna vec, ale treba tocit minimalne 50 fps, da sa aj 25 ale nevyzera to prilis dobre, idealne je 50 a viac snimkov vtedy je obraz pekny plynuly ked ho spomalis cez twixtor. Ale kedze ty mas gopro 4 tak twixtor by si potreboval len na spomalenie z nejakej zrkadlovky resp. kamery. Snad som ti v niecom pomohol, ked budes potrebovat este nejaky help kludne napis
kovimir

Příspěvekod IvanGS » 20 kvě 2015, 09:31

birda píše:Přesně tenhle model sem teď testoval o víkendu. Super věc, jen to chce pak už s tim přistupovat k těm záběrum, delší a pevnější tyč a dá se s tim i fungovat jako s jeřábem. Chceš nahrát něco z GoPro 4 Black a tohodle na youtube?

Určitě, díky. I když jsem to už objednal... Na Youtube sice klipy jsou, ale ne s tímhle typem a GoPro 4 Black, tak budu rád. Ten "jeřáb" mne taky napadl, mám metrovou tyčku a v pohodě dosáhnu přes 3 metry, tuhle na zámku v Chlumci nad Cidlinou jsem šel alejí, zvedal pomalu kameru a jak se větve stromů po obou stranách cesty místy skoro dotýkaly a kamera proplouvala mezi nimi, vypadalo to jako letecký/jeřábový záběr. Ale Ty asi myslíš ještě delší tyč, to by bylo zajímavé, i když na část těchle věcí už mám koptéru.
IvanGS

Příspěvekod IvanGS » 20 kvě 2015, 09:43

Kovimir - díky, každá rada je dobrá, i když nětuším, o čem místy píšeš...:-)
- možnosti GoPro 4 Hero Black znám, i když jsem zatím všechny nevyužil, na zpomalené záběry se chystám
- mám Windows 8.1 a zatím jsem střihnul 2 krátké věci v nějakém programu co jsem našel v PC. Určitě mne limitovat bude, ale v tuto chvíli mi to nevadí, protože se potřebuji naučit a získat cit pro ty kreativní věci, správné komponovat, stříhat, ozvučovat atd. A co se týká efektů, přechodů, cerepetiček a cingrlátek, jsem spíš minimalistický typ. Ale časem postoupím určitě dál. Výstup dělám v nejlepší kvalitě co program nabízí a to sladění frekvencí je přesně ta věc že moc nevím o čem píšeš:-).
- jsou na YT nebo jinde k vidění nějaké Tvoje filmy?

Mimochodem, někde jsem zahlédl, že pro GoPro 4 přišla nějaká nová aktualizace? Poradíte polopaticky jak ji provést?
IvanGS

Příspěvekod IvanGS » 20 kvě 2015, 13:03

birda- nemohl bys napsat dojmy z testování, co myslíš tím přizpůsobenim atd.? Takovou minirecenzi? Díky.
Naposledy upravil IvanGS dne 21 kvě 2015, 09:42, celkově upraveno 1
IvanGS

Příspěvekod widar » 20 kvě 2015, 20:43

Ahoj Ivane, nevím jak nová ta aktualizace je, já aktualizoval cca před třemi týdny celkem jednoduše přes program GoPro v počítači a mělo by to jít i přes app v mobilu.
'98 MX-5 NB, 1.6, 81 kW, Lava orange mica (Mazdaspeed color), Nardi wheel, Bilstein
Obrázek
widar

Obrázky: 8

PředchozíDalší

Zpět na Diskuze o čemkoli...