Filmujete?

...kolem roadsteru MX-5
Pravidla fóra
Chceš se zde zaregistrovat? Napiš něco krátce o sobě adminovi na raduna@mx-5.biz.

Re: Filmujete?

Příspěvekod IvanGS » 21 dub 2015, 18:37

Omlouvám se za mystifikaci, to video nemá 36 MB ale 367 MB... ;). Teď se ho snažím nacpat na Youtube přes telefon.
Nejkrásnější NBFL na světě!
IvanGS

Příspěvekod Spider » 21 dub 2015, 19:03

Ja sa chystam z dalsej vyplaty kupit akcnu kameru, tak porobim nejake akcne videa potom. Koncept mam, uz len ho zrealizovat :D
Spider

Obrázky: 40

Příspěvekod IvanGS » 21 dub 2015, 21:49

IvanGS

Příspěvekod schimi » 23 dub 2015, 20:35

Čau,já mám dobrý zkušenosti s obyčejným Nerem,mám teď 2015 Ultimate, ten už umí i 4K,nezkoušel jsem to,ale umí právě komunikovat s různými smartphony youtuby aj.ale stříhal jsem dovolený apod i s12tkou a v pohodě. Je to v češtině,umí to i vypalovat,umí to spoustu jinech věcí,rekodovat atd,prostředí jak v pinnaclu.Ten je taky user friendly,ale trochu cvičí s počítačem a někdy padá,což je k vzteku.Tedy starší verze,nový neznám,nemám vyzkoušeno.Mám na mysli samozřejmě amatérský hobby záběry,tak doufám,že do toho nezačne vandrovat nějakej rádobyprofík a nezvrhl celou tuto debatu v oponenturu nějakého samožrouta. Jen pro příklad.Mám fullhd kameru která točí v mp4 60p,pak mám další kameru AVCHD v 50p,do toho mám akční kameru JVC GC XA2,točí v mp4 50/60p, dále sony AZ1,ta točí v mp4,nebo v AVCHD 50p s dat.tokem až 50mb/s .Pak ještě nějakou německou jako Gopro,ale jen s30p,a tohle všechno tam klidně namixuju a sjednotím na výstupu.Problém byl,když jsme něco natočili a já to pak rozdával kamarádům.O zoufalcích kterým jsem to musel převést do standartu na DVD nemá cenu mluvit,(no, jsme parta pedasátníků plus minus deset,tak to až tak nepochopitelný neni),ale pak mi to začli vracet,že tomu nehraje to,tomu zas ono atd.Já z toho někdy dělám mp4,ale osvědčil se mi výstup v AVCHD,což je blueray formát,který se dá i vypálit na obyč.DVD,který přehraje každý blueray přehrávač,akorát se na to vejde jen nějakých dvacet minut,ale ruku na srdce,i kdyby jste chtěli udělat video z desetileté cesty,dýl jak dvacet minut se na to nebude chtít nikdo koukat.
Důležitý je nastavit celej řetěz na co nejvyšší kvalitu,protože celej proces prochází kompresí,tak aby to bylo co nejmíň degradovaný.Degradovat dodatečně se to dá kdykoliv,např.ve Format Factory,prográmek zadarmo a převede všechno do všeho. Jsem hnidopich a s klidným svědomím můžu říci,že na 60ti palcové plazmě je obraz jako břitva bez kostičkovaných artefaktů,který nemám rád.Ještě pro pořádek,aby mi to chodilo bez zádrhelů,stříhám na notebooku intel core i7,2Gb Nvidia Gforce,8GBram.Ale kam to pude dál,to nevim.Jinak gratuluju k Phantomu, mě tyhle blbiny bavěj moc,doma už ani neřikám kolik mám kamer a jinejch blbostí,ale kdo si hraje nezlobí,tak až se někdy sjedem,tak si to můžem okamerovat ze všech úhlů,ale nevim kterej chudák to pak sestříhá.
[album][/album]
schimi

Obrázky: 1

Příspěvekod IvanGS » 23 dub 2015, 21:10

Schimi - já mám jen odolný foťák (točí slušně), GoPro 4 a Phantoma. Taky foťák Sony RX100III, ten prý točí špičkově, ale zatím jsem nezkoušel. Phantom dnes zase létal, vzal jsem ho do práce, sbírám materiál na další klipy a protože jsem měl i foťák, zapózoval.
S délkou souhlasím, i dovolená se dá udělat do 20 minut a když je to dobře udělané, ani přímému účastníkovi tam nebude nic chybět...
Přílohy
PH1n.jpg
PH2GS.jpg
PH3GS.jpg
IvanGS

Příspěvekod IvanGS » 28 dub 2015, 21:02

Další pokus, tentokrát přízemnější...: https://www.youtube.com/watch?v=NO4gImFfbdw

Má to mouchy, nevyšla mi hudba, ale, já to časem vymakám... :D
IvanGS

Příspěvekod IvanGS » 30 dub 2015, 15:50

A když "už jsme" :D u GoPro, které mnozí z vás mají, nemáte zkušenost s tříosým stabilizovaným gimbalem? Třeba:
http://www.pelikandaniel.com/?sec=produ ... 227&lng=en
Nebo: http://www.amazon...B00SUWMIQY, tady i na videu: https://www.youtu..._P69RGeLrM
--------------------------------------------------------------------------------
IvanGS

Příspěvekod car2n » 30 dub 2015, 16:00

koukal jsem na ten tvuj test s vrtulnikem u kostelu a je to totalne bozi! :D uz se tesim az to rozjedete
car2n

Příspěvekod IvanGS » 30 dub 2015, 16:25

car2n - díky, je to pro mne povzbuzení a motivace. O dva příspěvky výš je ještě pokus s GoPro na skůtru, to jsem ale zrovna vybalil teleskopickou tyčku a chtěl ji vyzkoušet cestou na nákup. Pak mi bylo líto ty 3 záběry hodit do koše, tak jsem zkusil něco střihnout, má to nedostatky, tak dotočím pár záběrů a předělám to.

Ono je dobré použít záběry z více kamer, teď kupuju stativ s třícestnou hlavou na zrcadlovku pro záběry z jednoho místa, kde se kamerou jen otáčí a může i zoomovat, ale mám problém se stabilizací GoPro za chůze, tak mne napadlo točit to koptérou z ruky, popř. použít pro GoPro stabilizovaný držák (viz. můj předchozí příspěvek).
IvanGS

Příspěvekod car2n » 30 dub 2015, 17:21

jo to je urcite dobrej napad kombinovat techniku podle toho, jak si to zaber vyzaduje. bohuzel s touhle technikou nemam zkusenost, takze neporadim.
fascinuje me na tom, jak je najednou mozny delat "v amaterskejch" podminkach zabery, ktery byly jeste do nedavna domenou vysokorozpoctovych filmu. drzim palce a budu sledovat vas dalsi vyvoj
car2n

PředchozíDalší

Zpět na Diskuze o čemkoli...