Fotografování

...kolem roadsteru MX-5
Pravidla fóra
Chceš se zde zaregistrovat? Napiš něco krátce o sobě adminovi na raduna@mx-5.biz.

Re: Fotografování

Příspěvekod Veet » 09 bře 2015, 21:08

Dvě ranní. Jen teda nevím jestli jsem ve správné sekci, fotil jsem to kompaktem na automat :D Ale mazda tam je :)

16560002397_c860127fef_k.jpg

16147344243_429300dd33_k.jpg
Veet

Příspěvekod IvanGS » 17 bře 2015, 16:45

Velcí kluci mají rádi velké hračky. Na tomhle fóru to platí dvojnásob, i když MX-5 není žádný obr. Ale tohle je fakt malá velká hračka. I když hračka snad už ne. Kvůli ovládání modelu se to asi nekupuje, spíš jako létající foťák a kamera, tak to dávám sem.
Fascinují mne možnosti a potenciál drona, to co umí, jsem si donedávna spojoval jen s utajenou vojenskou technikou. Ve třech osách stabilizovaná kamera, foto 14 Mpx, FullHD video 30/60 fps. Do držáku se dá mobil nebo tablet, nahraje volně stažitelná aplikace a na obrazovce sledujeme online, co kamera zabírá a ovládáme ji. Na drona se moc nekouká, snad jen na startu a při přistání, stejně je často tak daleko, že není vidět a pilotuje se podle obrazu z kamery. Když se zalétne, stiskne se tlačítko a jde na cigáro, dron se vrátí na místo startu. Podobně když docházejí baterky v dronu či vysílačce, vysílačka se vypne nebo se ztratí spojení. Dá se naprogramovat trasa, intuitivně klikáním na mapu v telefonu a dron to sám obletí podle vestavěné GPS (nevím, jestli se dá naprogramovat i zastavení na určitém místě, natočení kamery, vyfocení a pokračování k dalšímu bodu). Dá se "zaparkovat" na místě (třeba nad okruhem ve V.Mýtě :D ), ať si tam fotí nebo filmuje, ve vzduchu prý vydrží kolem 20 minut.
Vážně o tom uvažuju....

https://www.youtube.com/watch?v=ESKl2dza16U
Nejkrásnější NBFL na světě!
IvanGS

Příspěvekod Bass.Boi » 18 bře 2015, 13:49

Jooo, kdyby to stalo 1000kc tak bych se nezlobil ;)
Mam rad hracky podobneho stylu :mrgreen:
...::: NC 2.0 Sport, 118kW/160 HP, LSD, 6speed, Bilstein :::...

..:: Ex ::..
...::: 1.8 NB Miracle, 103kW/140 HP, L.S.D, 6 gears, Nardi Torino, Bilstein B8 + Tein S-tech :::...
...::: Ex - 1.6 NB 81kW/110 HP' - "Rote Sau" :::...
Bass.Boi

Obrázky: 5

Příspěvekod IvanGS » 18 bře 2015, 14:40

Vždyť ono to stojí kolem tisícovky...euro :( .
Je to opravdu drahé? Pokud to není ke komerčním účelům, je to "jen" o koukání na televizi a do počítače, trochu o létání a přípravě. Ale udělá to záběry, které jinak nemáš šanci udělat a uvidíš věci, které jinak neuvidíš. Je to málo? Lidi utrácejí za zážitky, ze kterých jsou za pár týdnů vzpomínky a fotografie. Utrácíme daleko větší peníze za koníčky, které jsou "zbytečné" a přinášejí nám zážitky a uspokojení a jsou tady lidi, kteří mají fotovýbavu za víc peněz...:-). V každém případě mne to láká.
IvanGS

Příspěvekod LordJames » 18 bře 2015, 14:43

Hračka je to pěkná, mít peníze, který nepotřebuju, tak do toho taky jdu ;-) Jen poradím - když už, tak vyber drona, ke kterýmu můžes použít třeba GoPro. Ty se zabudovanou kamerou prostě časem nebudou umět to co by mohly. U těch, kde můžeš připojit jinou kameru jí prostě časem vyměníš za lepší a je hotovo.
ObrázekObrázek
LordJames

Příspěvekod cafe-racer » 18 bře 2015, 15:01

Viz Bass.Boi, je to nehorázně drahý. Neříkám předražený, ale pořád drahý.
Radši si udělám zážitkovej víkend či dva s mazdou nebo motorkou.
NC 2.0 '06 kabriolet
cafe-racer

Obrázky: 1

Příspěvekod Raduna MX5 » 18 bře 2015, 18:45

Tak drona, co unese kamerku, koupis v Cine uz za 200 USD, ted jednoho kamos testoval na zahrade, zasperoval to nad barakem ve 30 metrech a porizoval panorama. Ja tak daleko nejdu, ja si na sezonu poridil do auta selfie klacek, to budou momentky :-):-):-)
Řídit MX-5 je nejzábavnější činnost z těch, kdy člověk může zůstat oblečenej ;-)
Raduna MX5
Administrátor

Obrázky: 15

Příspěvekod IvanGS » 18 bře 2015, 20:03

Lord James - máš pravdu, tohle zrovna řeším, navíc když GoPro mám. Ale je tam další velký cenový rozdíl. Kvadrokoptéra v odkazu, DJI Phantom 2 Vision+, stojí cca 29 tisíc. Stejná, s držákem na GoPro, jen 23 tisíc. Zdánlivě výhodné a že jsou u toho dražšího 2 baterky (stojí 2800) by tak nevadilo.
ALE k té levnější potřebuješ převaděč videosignálu na jinou frekvenci, speciální monitor + držák atd. atd. a jsi na 34 tisících. A kdybys chtěl GPS telemetrii a možnost plánování trasy letu podle waypointů v GPS, jsi na 40 tisících. To už je sakra rozdíl, i když je k dispozici lepší obrazový výstup a o něco větší dosah. Za tenhle rozdíl mi to asi nestojí, právě naopak, chtěl bych se odpíchnout od něčeho mnohem levnějšího, ale tam už jde kvalita rapidně dolů a kompromisy jsou velké. Tak si říkám (tedy jestli se srovnám s takovou investicí a někde ty peníze najdu), že bude "rozumnější" začít s relativně kvalitním letadlem, i když s kompromisy a pokud mne to bude bavit, časem by se přešlo na vyšší level.
GoPro 4 Hero Black je jistě skvělé a nějaký ten rok by kvalitou stačilo. Je určitě lepší než vestavěná kamera v dronu. Ale i ty vestavěné kamery se vyvíjejí a dají se vyměnit a samotné drony se vyvíjejí snad ještě rychleji, tak je otázka, co vlastně morálně zastará dřív, já sázím na drona, který se navíc opotřebovává a dnes nejsou věci stavěné na 5 let.
IvanGS

Příspěvekod IvanGS » 21 bře 2015, 21:16

Ve čtvrtek jsem byl na promoakci firmy Pelikán, dovozce koptér DJI a vše si ujasnil, vypadá to na Vision+ s originál kamerou, kterou stejně z 50% dělá GoPro.
Předváděli i novinku Inspire, naprostá bomba, mnohem větší, ale za skoro 100 tisíc.
Přílohy
PH6.jpg
PH4.jpg
PH3.jpg
IvanGS

Příspěvekod IvanGS » 21 bře 2015, 21:22

V páte jsem zkusil zatmění přes svářecí sklo.
A dnes ZOO. Králi zvířat se focení nelíbilo, opice nás měly na háku a jediný král Jelimán vzorně pózoval. A nakonec ještě zastávka u přehrady...
Přílohy
slunce.jpg
ZOO3.jpg
ZOO4.JPG
ZOO1.jpg
ZOO2.JPG
IvanGS

PředchozíDalší

Zpět na Diskuze o čemkoli...