Fotografování

...kolem roadsteru MX-5
Pravidla fóra
Chceš se zde zaregistrovat? Napiš něco krátce o sobě adminovi na raduna@mx-5.biz.

Re: Fotografování

Příspěvekod IvanGS » 24 úno 2015, 10:18

No tak ještě ten Hrádek, když jinak nedáte... :D

Vždycky si říkám - rovnat, nerovnat...? Tady asi jo, teda pokud bych měl kolem víc místa aby mi to neufiklo kus věže...
Přílohy
H21.jpg
H18.jpg
H17.jpg
Nejkrásnější NBFL na světě!
IvanGS

Příspěvekod birda » 24 úno 2015, 13:51

Ivane v tomhle případě asi možná ani nerovnat, ten uříznutej kus mi chybí. spíš udělat tři kroky doleva, když už má bejt na fotce všechno osově souměrný ;)
Obrázek
Silver NA 1.8 | custom made exhaust | IL NB radiator | rám AMD | sicny a čtyřbody
birda

Příspěvekod IvanGS » 24 úno 2015, 16:06

Birda - díky, souhlasím a vlastně jsem napsal, že možná srovnat, "pokud bych měl na straně víc místa a neuřízlo mi to věž". Ale jak tak o tom přemýšlím, ani nesrovnaná fotka by nemusela být špatná, sice mne tam trochu ruší kácející se věž vlevo, ale kdyby byla taková i vpravo (nebo ta vlevo byla nižší), tak by mi to ani nevadilo... Jsem technik a líbí se mi symetrie, ale snažím se s tím bojovat, furt si říkám, že "pořádek je pro blbce, inteligent zvádá chaos"...
IvanGS

Příspěvekod IvanGS » 24 úno 2015, 17:24

Tak s kůží na trh - byly to nepřipravené cvaky, ale i v reálu mne zaujal velký kontrast. Chtělo by to vychytat mouchy, ale co si o tom myslíte?
Přílohy
OP13.jpg
OP3.jpg
IvanGS

Příspěvekod hava » 27 úno 2015, 18:11

U ty prvni mi vadi stromy z hlavy. A oboje jsou hrozne takovy tvrdy a nejde z toho poznat o co slo. Zadnej usmev nebo neco. Pusobi to na me jako fotky lidi co nechtej abych je fotil
hava

Příspěvekod kousmen » 27 úno 2015, 21:16

Nadneseně by to chtělo nasadit nákrčník až přes nos a jít nafotit přepadení cukrárny. Takhle je to přecejenom fotka, jako miliarda dalších, která nikoho neosloví. I v rodinném albu by jí chyběl příběh...
Invisible Ride
kousmen

Obrázky: 1

Příspěvekod IvanGS » 02 bře 2015, 10:31

Kousmen - pardon, možná jsem se nevyjádřil jasně. Ano, pro kohokoliv nezúčastněného je to fotka nanic a navíc bez příběhu, uznávám. Mám na fotkách příběh rád, povedený portrét s příběhem má pro mne úžasné kouzlo, ale jsou žánry (portrét, architektura, krajina), kde být příběh za každou cenu nemusí a přesto nejsou špatné. Ale mně šlo o něco jiného - v textu jsem zmínil velký kontrast, velké tmavé, až nezřetelné plochy a zajímal mne váš názor na tuhle technickou věc. Mimochodem, kamarád, profesionální fotograf a výborný portrétista, mi už napsal, že portréty se nefotí v poledním slunci. Až pak jsem zjistil, že jsem to fotil ve 12.28, byť v únoru... :D . A jsem zase trochu chytřejší...:-)
IvanGS

Příspěvekod hava » 02 bře 2015, 10:40

A nebo si mel dat holku do stinu, tim to jde taky trosku zachranit.
hava

Příspěvekod kousmen » 02 bře 2015, 11:57

S poledním sluncem je to pravda a při portrétech je taky ideální použití polarizačního filtru k vytáhnutí přirozených barev a zmatnění kůže. O vysokým kontrastu se mluví jako o velkým plus, ale taky se to tak nedá říct pro všechny případy. Pokud je na obličeji tolik kontrastu, pak je nutný hlídat si stíny aby z nosu nebyly sluneční hodiny, aby každá jeho polovina nevypadala díky stínům jako od jiné osoby a zvýrazní se tím právě i ten lesk, pokud nemáš polarizák. A ještě taková drobnost. Spousta lidí vnímá portrét jako fotku z občanky, tedy napřímo se soustředěným pohledem do čočky a právě to portrétům podle mýho ubírá nejvíc... Snad se z toho dá něco vzít. Ale taky jsem toho moc nenafotil, takže jsou to jenom takový moje prozatimní dojmy a víc o tom nevím. :)
Invisible Ride
kousmen

Obrázky: 1

Příspěvekod IvanGS » 02 bře 2015, 13:35

Hava - díky za tip.
Kousmen - s portrét=občanka souhlasím. Nemám ještě spoustu věcí zažitých a dojdou mi pozdě. Tohle taky - šli jsme za sebou, zaujala mne tma v "tunelu" a nasvícená Drákula, zavolal jsem ať se otočí a párkrát ji cvaknul. Až doma jsem si řekl, že se měla koukat někam jinam atd. Je to další výzva a špatnou fotku neudělám v jediném případě - když nebudu fotit :D .
Takhle mi udělala nedávno portrét Drákula, starým odolným kompaktem... :D
Přílohy
SLO8.JPG
IvanGS

PředchozíDalší

Zpět na Diskuze o čemkoli...