Nová generace ND...?

...kolem roadsteru MX-5
Pravidla fóra
Chceš se zde zaregistrovat? Napiš něco krátce o sobě adminovi na raduna@mx-5.biz.

Re: Nová generace ND...?

Příspěvekod Otatoy » 03 úno 2015, 02:44

Nevím jak moc tu máte najetý Skyactive 2.0, ale já musím po krátkém svezení říct, že je velmi pružný a hýbal slušně i s M6. Však motor není jen o nejvyšším výkonu, ale i o jeho křivce a taky o zpřevodování, které by mohlo být tady kratší než u M6. Navíc bude časem asi (foukaná) MX-5 MPS.. Pro mě je každopádně mazdí dvoulitr motor, který má pocitově víc síly než na papíře..

Na druhou stranu toyobaru umí atmo 200hp a to se ani nechluběj nějakou pokrokovou technologií, navíc to bude ve výsledku za velmi podobné peníze..
NB 1,8i 1999 10th Anniversary (2587/7500) -Mystique-
NA 1,6i 1991 US verze, automat -Mia-
NA 1,6i 1995

http://www.icabrio.cz
Otatoy

Obrázky: 5

Příspěvekod AndrewG » 03 úno 2015, 14:24

Obrázek

Brian z goodwinracing :
For all my Miata buddies moaning that the new ND has 5 less hp than NC MX5, look at this and feel better....because you will have much more torque EVERYWHERE. More torque everywhere equals faster Miata everywhere in the rpm band. Mazda has yet to release this comparison for MX5, but from CX5/Mazda3/Mazda6 we already have the torque comparisons such as below. My prediction, ND will be 0-60 in 6 seconds flat, or better...
AndrewG

Příspěvekod Sedrik » 06 úno 2015, 08:30

Chápu, že se někomu nelíbí, ačkoliv tomu nerozumím - to auto vypadá dobře a na živo může (jako NC) vypadat úplně jinak.

Co se výkonu týče - nerozumím vašim obavám. Naprosto souhlasím s tímto názorem - chybí vám výkon? Kupte si auto, co ho má a nefňukejte u Mazdy...
http://www.roadandtrack.com/new-cars/fe ... is-enough/
Lost but not forgotten: MaX NBFL 1.8l LSD Silver Blues
BMW E90 325xi Japanrot
Sedrik

Příspěvekod Vavris » 06 úno 2015, 10:43

Článek fajn až do doby, kdy zmíní, že kdyby měla ND 200 koní, tak se z ní stane Z4, což je samozřejmě kardinální zjednodušení hraničící s demagogií.

Jinak, že sám nepociťuješ potřebu více koní neznamená, že takoví lidé neexistují - vzhledem k relativně masové oblíbenosti přeplňování u předchozích generací je takových lidí - kteří chtějí silnější Miatu, ale pořád Miatu - dost.
back in the business 8-)
Vavris

Příspěvekod cafe-racer » 06 úno 2015, 10:50

Sedrik : ND je krásný auto, ale s agresivním vzhledem kterej slibuje co nemůže splnit. Naprosto respektuju a potvrzuju ty ódy na jízdní vlastnosti MX-5, ale v běžným provozu se bohužel najde dost zcela obyčejných aut který si z tebe s prstem v nose udělají dobrý den.

NA/NB tenhle problém vůbec nemá, je to roztomilý auto který klame vzhledem ve smyslu "nevypadá ale umí". NC mi taky ještě přijde relativně bez testosteronu. ND už je vzhledově sakra agresivní, ale výkon za vzhledem výrazně zaostává, jak psal o pár řádků výše Andre - vypadá na 300-400 koní. Který ale bohužel nemá, takže je tam určitá disproporce, kterou předchozí generace neměly, takže MX-5 přišla o jednu ze svých deviz.

Ať si rozumíme, ND je krásný auto s určitě ještě lepšíma jízdníma vlastnostma než předchozí generace, v zatáčkách na kvalitní cestě roztrhá na kusy co ji přijde do cesty... ale kvůli poměru vzhled / výkon otevírá téma u předchozích generací skoro neznámý.
NC 2.0 '06 kabriolet
cafe-racer

Obrázky: 1

Příspěvekod Sedrik » 06 úno 2015, 18:55

Z mých zkušeností musím říct, že i roztomilý NB vyvolává v některých majitelích TDi raket závodnické touhy a že mě často "poserou" po cestě do práce (na státní silnici) a je mi to upřímně jedno. Je mi fuk, že si nějaký majitel A3 1.9 TDI právě dokázal, že jeho auto je v přímce rychlejší, než MX-5. Nepotřebuji těmto lidem dokazovat, že ho mám většího. Pro mě je kouzlo MX-5 v úplně jiných vlastnostech - a skutečně zcela subjektivně - mě výkon nechybí.

Že řada lidí chce víc výkonu - toho jsem si všiml. Otázka je, jestli jej využijí a tady si troufnu zapochybovat - ale každému dle jeho potřeb. Já neberu lidem jejich volání po vyšším výkonu, jen zcela souhlasím s tvrzením v článku, že pokud chceš výkonnější roadster, možností je celá řada. Nevidím jediný důvod, proč by měla Miata lézt do stejné třídy, jako je Z4, SLK, S2000...atd. Prostě se drží ve své třídě, kde je sama - z mého pohledu rozumná strategie.
Lost but not forgotten: MaX NBFL 1.8l LSD Silver Blues
BMW E90 325xi Japanrot
Sedrik

Příspěvekod cafe-racer » 06 úno 2015, 19:50

Sedrik píše:Nevidím jediný důvod, proč by měla Miata lézt do stejné třídy, jako je Z4, SLK, S2000...atd. Prostě se drží ve své třídě, kde je sama - z mého pohledu rozumná strategie.
Vzhledově už v té třídě je, s tím je ta jediná potíž...
NC 2.0 '06 kabriolet
cafe-racer

Obrázky: 1

Příspěvekod AndrewG » 07 úno 2015, 12:07

ja by som to videl asi tak, že ten kto sa pustí do úpravy miaty by sa do tých uprav pustil aj keby mala 400hp, prevažne z toho dôvodu že ho baví sa rýpať v tom...to je ale vec ktorá neviem či už je taká jednoduchá na NC a ND ako bolo na NA NB...osobne som zástanca toho že miata potrebuje k dokonalosti len vyladiť motor ktory tam je atmosferickým spôsobom, ale to je skorej tým že mám proste rád tieto motory okolo 2litrov ako atmosfery a turbo nechávam a milujem na radovych 6valcoch(ano atm M3 E46 je orgazmus). Zhrnute, myslim si že ND bude určite veľmi dôstojným súperom pre NA čo sa zábavy týka, ale bude zaostávať a nedokáže priniesť celkom to čo NA prináša zakaždým keď ide človek čo i len do obchodu po rožky normálnym tempom...nie je to proste klasika za ktorou sa ludia aj otočia(aj keď za ND si budú ludia lámať krky nepochybne, ale nepovedia si "jéj ake mile autičko" ale "wow čo to je za nadupanu karu")
Myslím, že ND je asi ako prvá mx5 od čias NA vhodna ako druhá v rodine, a určite nesklame v pôžitku aj napriek tomu že by jej majiteľ mohol mať súčastne NA :)
AndrewG

Příspěvekod AndrewG » 14 úno 2015, 10:54

AndrewG

Příspěvekod George » 14 úno 2015, 11:52

doufám, že se do ní posadim v Ženevě :)
Proud to be a "hater" that defends Authenticity
George
rádce

Obrázky: 4

PředchozíDalší