Fotografování

...kolem roadsteru MX-5
Pravidla fóra
Chceš se zde zaregistrovat? Napiš něco krátce o sobě adminovi na raduna@mx-5.biz.

Re: Fotografování

Příspěvekod IvanGS » 11 led 2015, 14:00

Včera jsme byli v kině na filmu Fotograf. Karel Roden alias Jan Saudek exceluje, skvěle jsme se bavili, doporučuji!

A předtím jsme cvakali... Všichni :D .
Přílohy
holky.jpg
HK6.jpg
HK5.jpg
Nejkrásnější NBFL na světě!
IvanGS

Příspěvekod hava » 13 led 2015, 21:53

Ta prostredni se mi libi. Jinak ti docela zavidim, ze mas s kym fotit. Ja okolo sebe lidi se stejnym zapalem nemam.
hava

Příspěvekod IvanGS » 14 led 2015, 15:02

hava - fotil jsem já, ale prostřední upravila v Zoneru Drákula. Když jsem se jí ptal, co s tím dělala, už nevěděla, prostě něco namixovala jak se jí to líbilo. A vypreparovala dopravní značku, což je dobře. Mně se taky líbí, ale netušil jsem, jak "zabírají" tyhle počítačové úpravy, já se jim podvědomě vyhýbám, ale budu muset konečně vstoupit do 21. století, éry přebarvených, kontrastních a superostrých amerických televiních seriálů. Ne, dělám si srandu, fotografie je prostě výtvarné umění jako každé jiné a vyvíjí se s novými technologiemi, když dnes počítače umožňují další realizaci autora, proč ne... Jen aby se ale česem nezapomnělo na fotografické "výstupy bez kyslíku a dalších technických prostředků", nebo na "auta bez stabilizace", tj. vyfotit a hotovo... ;) .

Jo, kdyby se mnou chtěla Drákula jezdit Mazdou stejně jako chce fotit nebo jezdit na motorce, to by bylo ono...:-)
IvanGS

Příspěvekod hava » 14 led 2015, 17:14

Tem upravam se clovek nevyhne. Minimalne vyvazeni bile, kontrast, doostreni, srovnani horizontu. Orez a odmazani nejakych rusivych prvku to nekdy chce. U sirokace zase soudkovitost. Ja uz to mam tak nejak spojeny cely do jednoho procesu od vymysleni co a jak fotit, pres foceni jako takovy az k postprocesu. Rad si pak vecer zapnu pocitac a hraju si s fotkama. Ale zase treba davat jinou oblohu ke snimku kde je nudny nebe to uz je moc. Ty upravy by mely jen vyzdihnout motiv snimku. Ne aby se ze cvaku pak udelalo neco co tam nebylo.
hava

Příspěvekod hava » 19 led 2015, 22:34

Jedna z města
Obrázek
hava

Příspěvekod IvanGS » 20 led 2015, 16:16

Pěkné...
IvanGS

Příspěvekod Veet » 20 led 2015, 16:49

halucinogenní :D
Veet

Příspěvekod IvanGS » 20 led 2015, 17:46

Trochu z toho bolí oči, ale mezi snímky se zoom hrátkami je to aspoň "reálný" pohled z řítícího se šinkanzenu. Někdo tak vyfotí něco, co by se mi asi víc líbilo bez efektu, tady mi to přijde přirozené a líbí se mi to i barevně... Na zdi bych to ale ze zdravotních důvodů mít nechtěl :D .
IvanGS

Příspěvekod hava » 20 led 2015, 19:50

Jo jo, nejaka holka mi k tomu napsala, ze je to jaky ty obrazky co se do nich dloho divas a pak z toho neco vystoupi :D
hava

Příspěvekod IvanGS » 22 úno 2015, 14:46

Foto auta nemám, tak aspoň ze včerejší procházky... A taky mne zaujala prosba pana hraběte na Hrádku u Nechanic..
Přílohy
H161.jpg
H11.JPG
IvanGS

PředchozíDalší

Zpět na Diskuze o čemkoli...