Fotografování

...kolem roadsteru MX-5
Pravidla fóra
Chceš se zde zaregistrovat? Napiš něco krátce o sobě adminovi na raduna@mx-5.biz.

Re: Fotografování

Příspěvekod Krenstik » 04 led 2015, 20:30

kousmen píše:Krenstik: A já pořád dumal odkud ten mostík vyfotit aby to nějak vypadalo. Nenapadlo mě počkat do setmění. :D

Ti můžu udělat časosběrný dokument, Tower a CITY v průběhu 2005 až 2008 :D

Ale když se tu tak chlubíte, pár oblíbených si dovolím taky přidat:

Nejraději mám akci :-)

Obrázek
Obrázek
Obrázek

I když občas mě to chytne jen tak v ruce:

Obrázek
Obrázek

Jinak i když tuším něco o cloně, času atd tak spíš velký amatér, který to rychle zkusí nastavit, aby to neuteklo:

Obrázek

Až pak přemýšlím jak to udělat líp, no do příště to stejně zapomenu :mrgreen:
Naposledy upravil Krenstik dne 04 led 2015, 20:49, celkově upraveno 1
Mazda 3 a k tomu nějaký fašista.....
Krenstik

Obrázky: 36

Příspěvekod hava » 04 led 2015, 20:48

Rybo je vidět, že víš o čem mluvíš a hezky se to čte. Našel jsem si ty jména a jejich tvorbu. Určitě nechci kritizovat tyhle profíky, ale občas mi některý fotky přijdou, že jsou slavný jen kvůli autorovi. Ale jak se říká sto lídí, sto chutí. Ono to taky bude asi tím, že nemám zatím svoje vzory a tak k těm lidem nemám takovou úctu.
Street je hrozně krásnej žánr. Každej kdo ho fotí řekne, že se musí jít co nejblíž. Ale já to asi nemám v povaze. Rád bych si to vyzkoušel, ale přijde mi, že dneska lidi nechtěj bejt focený. A já když je fotím tak si připadám jako že jim sahám do soukromí. Nevim jak bych to líp popsal.
A aby to nebylo jen o písmenkách tak přihodím mojí další

Obrázek
hava

Příspěvekod Ryba » 05 led 2015, 00:49

Hava, chápu jak to myslíš, ale nemůžeš to brát tak, že si dáš do googlu méno a vyjedou ti jeho fotky. Dobrej fotograf se pozná podle systematický práce, činnosti na určitejch projektech, fotky se dávaj do celků, nikdy né jednotlivě. Jednu dobrou fotku se povede vyfotit každýmu, ale mít promyšlenej koncept a za tím cílem fotit a pak z toho mít nějakej výstup formou výstava/knížka atd... Nejlíp na pochopení tý práce je si pustit dokuementy o jednotlivejch fotografech nebo si něco přečíst uceleně.

A jít co nejblíž, jasný, na to prostě musí mít člověk povahu... Největší blázen je v tomhle asi Gilden: https://www.youtube.com/watch?v=Nc1RrQXidlY no a pak samozřejmě se na to může koukat ale i z druhý strany a jít do minulosti za Bressonem, kterej na svoje záběry číhal schovanej několik hodin...

Abych jen nekecal, tak taky dám něco do placu, momentálně dělám, když už sme u toho Londýna, taky na jedný sérii od tamtud...
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

foceno na muj oblíbenej cestovní foťáček Olympus Trip 35 - jen to ostření je ošemetný :D (4 možnosti podle vzdálenosti bez možnosti kontroly zaostření)

A jedna starší z Berlína
Obrázek
Ryba
špion

Příspěvekod hava » 05 led 2015, 09:34

Sem rad, ze si to nevzal zle jako ze se do nich navazim.
To porsche je krasne fotka.
Jinak kdyz nekdo narazi nekde na nejakej projekt tak to sem klidne soupnete.
hava

Příspěvekod IvanGS » 05 led 2015, 14:04

Mně se zase líbí ta ČB z Berlína...:-)

Focení je myslím výtvarné umění jako každé jiné, něco si o něm nastudovat není určitě na škodu a myslím, že to člověka dokáže někam posunout. Přítelkyně dostala k Vánocům knihu s fotografiemi významných fotografů a teoretickým rozborem nejen těch fotek, ale obecně focení různých situací, především z toho uměleckého pohledu a záměru fotografa, o technice focení se tam nepíše. Ležím v tom skoro každý večer a je to hodně zajímavé. Na druhou stranu jsou výborní samoukové bez výtvarného vzdělání a znalosti historie nebo výborní muzikanti co neznají noty. Každý má svou vlastní cestu, talent a vidění světa.

26.12. u nás napadlo trochu sněhu, tak jsme vyrazili do Orlických hor vyzkoušet naše nové dlouhé objektivy. Bez hlubšího záměru, jen se projít a zafotit.
Přílohy
Kopie - DSC00578.jpg
OHGS1.jpg
OHGS3.jpg
Kopie - DSC00493.jpg
Nejkrásnější NBFL na světě!
IvanGS

Příspěvekod hava » 05 led 2015, 14:32

Ivane muzu te poprosit o nazev a autora knizky? Zkusim si ji pujcit.
A jak jste spokojeny s objektivama?
hava

Příspěvekod IvanGS » 05 led 2015, 17:22

hava - na knihu mrknu doma. Některé fotky jsou reportážní a je popisován příběh, jak vznikly, třeba i od válečných fotografů a často desítky let staré. Přijde mi, že mnohé by byly z dnešního pohledu obyčejné a jak tu někdo napsal, že je dělá zajímavými jen jméno fotografa. Když na ně ale chvíli koukám, najednou začne příběh z fotografie vystupovat a na fotku se dá koukat delší dobu a příběh s fotografem znovu prožít.

Objektivy - u mého Sony A77II je to prastará Minolta Big Beercan 75-300/f4,5-5,6, u Drákulky nový Nikkor 70-300/f4,5-5,6. Přijde mi, že když mají dost světla, oba jsou slušné, nemám ale srovnání s kvalitní, moderní alternativou a sám mám zatím málo zkušeností. První fotky jsem s Big Beercanem fotil v horších světelných podmínkách, šel na nejnižší možnou clonu a vyšší ISO a fotky byly spíš zklamáním. Tyhle hory byla první příležitost, kdy bylo světla dost, začal jsem přicloňovat, i tak vycházelo ISO 100-200, krátké časy a fotky byly mnohem lepší.
Nejkrásnější NBFL na světě!
IvanGS

Příspěvekod cafe-racer » 05 led 2015, 18:01

Ryba : Berlín 1+ !!!
NC 2.0 '06 kabriolet
cafe-racer

Obrázky: 1

Příspěvekod hava » 05 led 2015, 18:10

Diky budu za to rád.
Jinak podle mě nemá cenu hledat každou vadu objektivu na fotce. Na fotkách je důležitý něco jínýho než aberace a ostrost v rohách. Ale je pravda, že kdybych na to měl přebytečný peníze.... :D

Rybo a ty fotíš jen na film?
hava

Příspěvekod kousmen » 05 led 2015, 18:31

Ryba: Až je někde vyvěsíš, tak hoď echo do placu. ;)
Já letos plánuju dovolenku (loni mi ji skoro celou zakázali, tak mám letos 45dní). Na výběr jsem si dal buď sledování polární záře v Norsku, Japonsko nebo prošmejdit nějaký tropy. Rád bych si nechal postavit od kámoše foťák na svitkový filmy a dal do toho něco ze sebe. Tématickej koncept s hlubším významem by neměl být takovej problém, pokud bude čas na zamyšlenou. Jde o to, jak kdo dokáže strávit moje pojetí takovýho cíle nebo jestli mě nebude víc bavit bezhlavost. Hlavně bude požitek už na takovej foťák fotit a na těch místech být. :P

Krenstik: Tak blesky jsem si taky kdysi zkusil, abych věděl o čem je řeč, když na ni přijde. No nakonec jsem se na ně radši jen díval a užíval si zvukovou kulisu, protože mě to totálně nebavilo a ani nešlo. :lol:
Invisible Ride
kousmen

Obrázky: 1

PředchozíDalší

Zpět na Diskuze o čemkoli...