Fotografování

...kolem roadsteru MX-5
Pravidla fóra
Chceš se zde zaregistrovat? Napiš něco krátce o sobě adminovi na raduna@mx-5.biz.

Re: Fotografování

Příspěvekod hava » 20 pro 2014, 21:09

Maxsport: to je kus historie. :D Kolik to vazi?

Georgi nektery fotky maj smrc. Podle me oko mas :)
hava

Příspěvekod MAXsport » 21 pro 2014, 08:29

dost na to, abych ho netahal :D
MAXsportpneu.cz závodní pneumatiky s homologací na silnice
Polyspeed silentbloky pro MX-5 - Group buy polyurethanové silentbloky s různou tvrdostí pro MX-5
michal@maxsportpneu.cz
MAXsport

Příspěvekod hava » 21 pro 2014, 10:19

To si rekl dobre :D
hava

Příspěvekod IvanGS » 22 pro 2014, 10:44

Tohle byla asi třetí fotka prastarou (20 let, možná víc) Minoltou 75-300/4,5-5,6. Ještě jsem o ní nic nevěděl a protože bylo pod mrakem a nechtěl jsem se vzdát krátkého času, nahodil jsem minimální možnou clonu a postil ISO dost vysoko. Navíc byla zima, klepaly se mi ruce, no nic moc. Výsledkem byla fotka, která se mi ostrostí ani kresbou nelíbila, ale po zásahu kamaráda je aspoň koukatelná...
Přílohy
srnka.jpg
Nejkrásnější NBFL na světě!
IvanGS

Příspěvekod hava » 22 pro 2014, 11:01

A mě se to zase moc nelíbí. Je to takový moc jako ze snu. Ale umazání tý bílý věci fotce rozhodně pomohlo.
A nehoň všude tu ostrost a kresbu ;)
hava

Příspěvekod MAXsport » 22 pro 2014, 11:05

Ani původní fotka není špatná, retuš sloupu ani nebyl zas tak potřeba a hlavně je srnka do zelena. I na plnou díru celkem slušně ostrý (těžko porovnat při zmenšení) a zkus zapracovat na kompozici ;)
Polyspeed silentbloky pro MX-5 - Group buy polyurethanové silentbloky s různou tvrdostí pro MX-5
michal@maxsportpneu.cz
MAXsport

Příspěvekod IvanGS » 22 pro 2014, 11:25

Já vím, středovka, ale stáli jsme u ohrady, stmívalo se, kosa a já chtěl mermomocí něco rychle cvaknout. Nakonec mám srnek asi 20 a dala by se vybrat kompozičně lepší, ale tuhle jsem poslal kamarádovi, že se mi nějak nezdá ostrost. On ji upravil a protože jinou, kompozočně lepší, před a po úpravě nemám, je tu tahle. No a druhý důvod je, že si fakt myslím, že na kompozici nemám talent, technicky fotky časem zvládnu ale zbytek...

Tohle jsem fotil včera odpoledne, náhodou jsem se přinachomýtl ke kamarádovi jak vyndal na pár minut krasavce z garáže, na hrátky nebyl čas ani místo, světla ubývalo, z jedné strany plot a popelnice, z druhé civilní Ford... Ale ten Morgan mi přijde neuvěřitelně sexy ať je vyfocený jakkoliv...
Přílohy
M1.jpg
M2.jpg
M3.jpg
M4.jpg
IvanGS

Příspěvekod MAXsport » 22 pro 2014, 11:43

Někdy bohatě stačí zlatý řez, středovku jenom v případě symetrie a výjmečně :)

Fotíš do RAWu?
michal@maxsportpneu.cz
MAXsport

Příspěvekod IvanGS » 22 pro 2014, 12:23

Středovkám se vyhýbám, ale zrovna mi objektiv přišel a já ho chtěl vyzkoušet, nešlo o nic jiného než zjistit jak fotí. Nakonec jsem u těch srnek stejně fotil s nevhodným nastavením.
Do RAW nefotím, ještě jsem k tomu nedospěl i proto, že mám strašně málo času se v tom hrabat na počítači, ale je to otázka času a důležitosti fotek. Čas RAWu určitě nastane:-).
A ještě jsem nedávno cvaknul tuhle nádheru. Ale zase - pár minut času, s ničím se nedalo hnout a já měl v kapse RX100. Takhle se mi to docela líbí, jen zkusím v PC zahodit hadr na střeše a popelnici. Linie už jsem zkoušel rovnat, ale nebylo to nějak ono. Ale na předrenovační kráse toho auta to nic neubírá a hlavně - k jeho focení budou i lepší příležitosti.
Přílohy
DB6-2.jpg
IvanGS

Příspěvekod MAXsport » 22 pro 2014, 12:35

Pracovat s RAWem je celkem jednoduchý na základní úrovni, jenom posunuješ hejblátka podle toho jak se ti to líbí :-) chápu, že pokud nemáš čas tak jiná možnost než jpeg neni, ale RAW je jediná cesta za lepšíma fotkama co se týká postprocesu :-)
michal@maxsportpneu.cz
MAXsport

PředchozíDalší

Zpět na Diskuze o čemkoli...