Focení leze do peněz, včera jsem koupil NB kvůli úpravám. No tak úplně jen kvůli tomu ne, doma po 4 letech dosloužil 10" lowend a v práci mám 11 let starý Acer, tehdy 60 tisíc, dodnes pracovní věci stíhá, ale do větších akcí už se s ním nepouštím, "modrou smrt" znám jako své boty, ale je mi ho líto vyhodit.
Koupil jsem 15,6" Full HD Lenovo, Intel Core i7, 8 GB RAM, 1 TB, nějaký hybridní disk nebo co (nevyznám se v tom),prý lepší grafiku atd., snad by měl úpravy fotek i jednoduchý střih videa (k Vánocům s Drákulou asi dostaneme GoPro) stíhat. Láká mne ještě externí dotykový monitor, nemáte s tím zkušenost?
Pěkných fotek je tu dost, tak něco pro změnu ze sobotní noci. Měli jsme v Prostějovské hospodě schůzi motoklubu a venku mne zaujal barák a zasmogovaná obloha. Bohužel jsem nebyl schopen kloudně ostřit (opíral jsem si foťák o kandelábr, popelnici atd.), navíc byla úplná tma, jen pouliční lampy svítily a tak to byla kombinace dlouhého času a snesitelného ISO. Ta druhá je úplně na h..no, na dálnici (neřídil jsem) mne zaujala světla kolem Olomouce, ale než jsem se rozhoupal, byli jsme za městem, ale zaujala mne rozmázlá rampa s kamerami. Ale zase je dobré, že profikompakt je stále po ruce a dá se blbnout kdykoliv a s čímkoliv.
Nepovedených fotek je drtivá většina, tak si snad i ony zaslouží své "místo na slunci"...