Podivný zvuk za vačkou

Podivný zvuk za vačkou

Příspěvekod martin_71 » 25 říj 2013, 21:54

Prosim o radu - pred par dny jsem zaznamenal podivny zvuk z mista za saci vackou (1.6, 66kW). Je to takove piskani doprovazene jakymsi chrastenim (jako kdyz neco bezi bez mazani), puvodne jsem mel obavu, ze to vychazi od vacky, ale zjevne to vychazi az zpoza ni, zpod civek. Ta vec tam to je cidlo polohy vacky nebo neco takoveho (viz foto)? Jeste je treba rict, ze ten zvuk se vzdy objevi JEN na volnobehu a pri zahratem motoru, pri sebemensim zvyseni otacek hned zmizi. Vliv na vykon ani chod motoru ani nic jineho nepozoruji, ale ten zvuk se mi vubec nelibi.. Nenapada vas neco?
Přílohy
$(KGrHqEOKpoE24Q6B6ONBNvd6mNS,!~~_12.jpg
DSC02014.JPG
'96 Cosmo / Koni Sport / BBK
martin_71

Obrázky: 0

Re: Podivný zvuk za vačkou

Příspěvekod martin_71 » 30 říj 2013, 17:09

Tak poznatek od posledního příspěvku je, že někdy (a to jen při zahřátém motoru) je zvuk na volnoběhu hodně slyšitelný a někdy se naopak neobjeví vůbec. Mám trochu obavu řešit to způsobem "volume doprava". Můžete mi někdo prozradit, co přesně má za funkci ten díl na fotce výše? Díky
'96 Cosmo / Koni Sport / BBK
martin_71

Obrázky: 0

Příspěvekod Ryba » 30 říj 2013, 17:34

je to přesně jak píšeš. Čidlo polohy vačky. Díky němu jednotka ví, v jaký fázi se ti nachází klikovka a určuje podle toho předstih.

Co může být špatně netušim, jestli ložisko tak nevim proč to dělá jen někdy. Zkus rozebrat nebo sehant na vrakáči nebo od někoho z místních jinej a uvidíš...
Ryba
špion

Příspěvekod Chuck47 » 02 črc 2014, 15:25

ahoj vsichni, mimo jine pretesnuji viko ventilu, a nejak jaksi jsem vytahl i tohle cidlo - zalezi na tom, jak ho tam dam zpet? tim myslim jestli musi byt tak jak jsem ho vytahl vuci vacce, nebo se muze pootocit o 180 stupnu? :/ kdybych vedel co vytahuju, tak na to nesaham, i kdyz tam prosakoval olej :D elektrika neni muj kamarad :D

EDIT: tak jsem zjistil ze otocit to nejde, jsem holt strasnej panikar :D
kdyz tam to cidlo namontuju cca v te poloze ve ktere bylo (dle otlaku drzaku na tele cidla), tak by mohlo vse slapat jak ma ne? :oops:
Chuck47

Příspěvekod Dejvid » 23 lis 2014, 20:07

Zajímalo by mě, zdali se podařilo zvuk z motoru vyřešit a čím to kdyžtak bylo?
Dejvid

Zpět na Technika MX-5