Účinnost světel na NC ('06 xenony)

Re: Účinnost světel na NC ('06 xenony)

Příspěvekod seatik » 15 pro 2013, 22:08

To same mohu potvrdit u subaru. Forester,bez cocky..naklapeni pomoci kosti na zadni naprave,zpozdeni tam je jak pise Koby 3s
Mx5 red NA 1.8 16v 96 kw, m-edition prodáno :-(
Subaru BRZ 2.0 WRB MT new
Subaru Forester XT 2.5T 2007
seatik

Obrázky: 1

Příspěvekod mcspeedyde » 16 pro 2013, 15:24

Me NC xenony svitej dobre a skutecne mam i porovnani s opravdu hodne jinejma autama!!! Ano, objektivne lepe sviti treba Qashqai, kterej ale je snad posledni auto na trhu, ktere pouziva i pro xenony ne cocku, ale parabolu... A k tomu ma svetla cca o 0,5m vejs... Jasny - diky cocce je ohranicenej prechod svetlo/tma - ale to je proste vlastnost.

Koby píše:Mně xenony na NC svítily taky strašně málo... Problém je, že prostě xenon má z podstaty věci ostrej přechod světlo/tma... když jsem jel třeba na okresce z kopce dolu, tak to svítilo tak na nelžu ani slovem - na 5 metrů a pak tma... :D Hrozný... Kdo řiká, že NC svítí dobře, tak nikdy nejel s jinýma xenonama... U renaultu, bmw, vw atd.. xenony neustále jezděj nahoru dolu a reaguje to na díry, na sklo auta, na zpomalováky atd.. U Mazdy - u nový šestky už tomu prej tak není!!.. bylo pouze čidlo na zadní nápravě na zatížení kufru - navíc se zpožděním 3 vteřiny, ale jinak byly xenony nastavený nějak uni a to je blbě. Jinak na dálnici mi to svítilo krásně, ale jakmile přišla členitá okreska, tak konec... A to prostě celý problém v týhle low cost technologii... i podle dvou stk mi to svítilo vždy dobře.
mcspeedyde

Příspěvekod cafe-racer » 26 říj 2014, 23:06

Přišel podzim, zase jsem začal jezdit potmě a jelikož se za rok nenašel nikdo na výměnu výbojek :mrgreen: , opětkonstatuju že to svítí na h.ovno :-/
Nevyznám se úplně v technologii HID, bude stačit vyměnit samotné výbojky D2S ?
http://img.elit.cz/2014Q3/JPG0002/m/E322.jpg
na aukru se dají koupit za 500 Kč pár, tak bych to zkusil, horší to být nemůže :?
NC 2.0 '06 kabriolet
cafe-racer

Příspěvekod cafe-racer » 03 lis 2014, 19:09

Radami se to tu tak úplně nehemží, abych tak řekl :-) chápu že do řad NC ještě neproniklo takové % kutilů. Měli byste třeba tipy na zahraniční fóra, kde se dá toto zjistit ?
NC 2.0 '06 kabriolet
cafe-racer

Příspěvekod hospodský » 05 lis 2014, 20:00

Tak nepíšeš, kolik mají nasvíceno..Časem jdou výbojky do kopru. Já měnil na minulén autě po cca 70 tis. a byl to rozdíl docela značný. Pokud jsi je měnil a rozdíl nepoznal můžou být v dupě čočky (respektive pokovení na jejich parabole ze spod), jelikož na to dost aut trpí. Například minulá generace avensis je šampión mezi vypálenýma xenonama. Po letech slepé auto.. I tohle jde naštěstí řešit. Např. na audiklubu je jeden týpek, který renovuje xenony do stavu nových. Nové pokovení, případně uměl předělat na bixenon..Určitě se tím ale bude zabývat vícero firem..Zkus strejdu gůgla.
Die Kurvenstar
hospodský

Příspěvekod cafe-racer » 05 lis 2014, 22:07

Nepíšu protože nevím :) stav tacho je 75 tis ale kdoví... výbojky jsem zatím neměnil a právě tam směřuju ten dotaz, zda fakt stačí koupit sadu D2S nebo jestli je to ještě složitější. Stojí to pár korun, ale výměna bude celkem očistec :( tak ať zbytečně nejsem dalším průkopníkem slepých uliček. I tak díky.
NC 2.0 '06 kabriolet
cafe-racer

Předchozí

Zpět na Technika MX-5