Zdravím vespolek. Po několika týdnech hledání vhodného „nového“ povozu jsem se dostal až sem – po x letech strávených v nudných předohrabech jsem došel k poznání, že dokud jsem ještě relativně mladý a bezdětný (alespoň doufám
, chce to nějakou fun káru, ideálně zadohrab, atmo benzín, s co nejméně elektro fičůrama a potenciálem na malé provozní náklady. No zkrátím to – narazil jsem na MX-5 a čím dál tím více se přesvědčuju, že je to přesně to, co hledám
Fórum jsem prolezl co to šlo, ale přesto mám pár dotazů a byl bych rád za vaše rady. Jedna věc je ta, že se mi nechce investovat víc než 100k Kč, díval jsem se autoscout, mobile atd. a alespoň podle fotek se dají najít slušné auta, které se motají kolem 3k eur a výš. Je to na základě vašich zkušeností možné? (bavíme se NB 1.8). Rád bych origo stav, pokud možno bez tuningu a tuzingu a hlavně – bez rzi. To je to, co mě nejvíc zrazuje od nákupu. Jednak se v mém okolí motá pár majitelů Mazd, kteří ač jsou s autem spokojeni (nejrůznější 3ky a 6ky) tak skoro všichni s ní mají problémy. Taky se ptám z toho důvodu, že bych ji chtěl používat jako daily car, tzn. i v zimě, navíc nemám garáž, takže parkování venku. Se sněhem není problém, protože žiju v Olomouci a tam poslední roky byla zima nic moc. Zato o ty prosolené sračky není nouze, to je pravda…když bych sehnal nějaký neposkvrněný kousek a před zimou nechal auto ošetřit, byl by to problém a prostě musím počítat, že dřív nebo později shnije nebo ne? Tak asi takto pro začátek, díky za rady