Různé

...kolem roadsteru MX-5
Pravidla fóra
Chceš se zde zaregistrovat? Napiš něco krátce o sobě adminovi na raduna@mx-5.biz.

Re: Různé

Příspěvekod cavan » 18 črc 2014, 06:55

no vidis.. u nas zacala platit tzv "objektivna zodpovednost". policii je jedno kto sedi za volantom, ak ta nameraju tak podla znacky ti pokutu (majitelovi auta) poslu domov.
EX - (NBFL 1.8 VVT PHOENIX, HT, S2K seats, GV lip, Vmaxx, cooling plate, frame rails)
IN SERVICES - NBFL 1.6 NEVADA powered by LPG

vyroba frame rails, cooling plate (info po SZ)

www.aliiscolores.com
cavan

Příspěvekod spoofan » 18 črc 2014, 10:10

Ano, pokutu dostanu i v CR, ale nedostanu body a neprijdu o papiry. A to je celkem zasadni rozdil mezi tim, jestli mi poslou fotku, nebo me chyti na miste. Nereknu, kdo auto ridil, tak zaplatim pokutu za nej ja, jelikoz jsem majitelem auta. A myslim, ze na Slovensku to funguje stejne.
Díly na MX-5 NA/NB

I am not into fake things - including boobs and wheels.
1.8 NA BRG + jedna lady + brap
spoofan

Příspěvekod cavan » 18 črc 2014, 10:23

no my nemame bodovy system.. 3 vascsie priestupky za rok a zoberu ti papiere+ides na preskusanie.. a niekedy je naozaj lepsie sa nechat zastavit.. da sa dohodnut.. ;)
EX - (NBFL 1.8 VVT PHOENIX, HT, S2K seats, GV lip, Vmaxx, cooling plate, frame rails)
IN SERVICES - NBFL 1.6 NEVADA powered by LPG

vyroba frame rails, cooling plate (info po SZ)

www.aliiscolores.com
cavan

Příspěvekod radep » 18 črc 2014, 11:08

spoofan píše:Fotky nejsou dostatecne kvalitni a uz vubec ne z kamer, ktere jsou na krizovatkach.

Záleží na tom, kolik do toho zainvestují... Stacionární kamery na dálnicích vám prý udělají perfektní portrétní fotku... Ve městech, křižovatkách bývají většinou šmejdy... když jsou oblíbeným terčem vandalů...
Jedna fotka průkazní není. Dělá se to tak, že se nafotí série fotek na které je vidět neomylně prohřešek včetně celého auta, včetně fotky řidiče. Např při projetí na červenou by to měl být souhrn asi 5-8 fotek. Pak zřejmě průkazné jsou (nějak exaktně jsem se o to nezajímal).
Osobně s tím samozřejmě zkušenost nemám, bavil jsem se s expertem na dopravu a řešení těhle "problémů" právně... V Ostravě je prý jenom jedna taková lepší křižovatka.
Ale i jeho doporučení znělo, že z 95% na vás nic mít nebudou, jenom fotku auta maximálně. Spíš je důležité se do toho nezamotat :-) prostě všechno popřít, kdyby vás předvolali.
NB 1.8, 1999, LSD, brdzy: Hawk HP+, EBC UPS, BF307+, Motor: komplet GO (YCP písty, Hastings kroužky)
radep

Příspěvekod spoofan » 18 črc 2014, 21:03

cavan píše:no my nemame bodovy system.. 3 vascsie priestupky za rok a zoberu ti papiere+ides na preskusanie.. a niekedy je naozaj lepsie sa nechat zastavit.. da sa dohodnut.. ;)

V CR bodovy je, ale staci taky 2 vetsi prestupky, treba stopka, cervena, ...
Díly na MX-5 NA/NB

I am not into fake things - including boobs and wheels.
1.8 NA BRG + jedna lady + brap
spoofan

Příspěvekod Jr. » 19 črc 2014, 14:20

radep: vezmem-li to zrcadlově, co jsi do diskuze vnesl ty? :D Já cizí názory neodmítám, jen s nimi poměrně zásadně nesouhlasím, když mi příjdou nesmyslné. Snažil jsem se dost jasně zdůvodnit proč a kontrovat některé názory, které mi příjdou prostě überšpatný, ale to už se zase nelíbilo tobě :D. Pochopitelně...
Nevím teda, jakou zkušenost máš s USA a kde jsi nabyl dojmu, že tam řeší honičky méně radikálně a chytřeji, než u nás. Pokud vycházíš z jednoho virálu, kde policie zastavila před parkem plným dětí, pak potěš. Já teda mohu čerpat převážně jen z internetu a televize. Tam jsem skoro vždycky viděl, že se policie auto snaží dohnat a pak jej násilím (zbraně, vlastní auta) zastavit. Ale je potřeba ZDE zdůraznit tu hlavní část. Pronásledují ho. A když ho pronásledují, tak pachatel ujíždí většinou větší, než bezpečnou rychlostí. Ale asi v tom úspěšném zásahu vždy vidíš jen ty vrtulníky a zátarasy :).
Jr.

Obrázky: 2

Příspěvekod radep » 21 črc 2014, 09:52

Jr.: Vida že to jde... Vrtulník, 12 hlídek, psovod... Sice ujel ale neutekl jim :-) nikdo nebyl zraněn... To je zátah podle mých představ... Jr by to ale určitě zvládl lépe :-)
http://praha.idnes.cz/divoka-honicka-po-d5-0oq-/praha-zpravy.aspx?c=A140721_093223_praha-zpravy_bur
Určitě mi to přijde lepší, než když po městě jezdí osamělá hlídka 200km/h. To je podle mě hazardování se životy, protože jinak než bouračkou to skončit nemůže... Jr mysli si co chceš, ale to je podle mně prostě špatně...

Akorát mám podezření, že kdyby ho nezačali honit už v De, tak u nás projede bez povšimnutí :-D
NB 1.8, 1999, LSD, brdzy: Hawk HP+, EBC UPS, BF307+, Motor: komplet GO (YCP písty, Hastings kroužky)
radep

Příspěvekod Jr. » 21 črc 2014, 11:36

Ale že ho honili ve 240 na dálnici a (podle tebe) ohrožovali okolní provoz, to už tam nevidíš :D. Jen ty vrtulníky a spolupráci s jinými vozy (která se děje asi při každé honičce, jen při té s Miatou se ani ostatní auta nestihla zapojit). Probíhá tu moc velká selekce toho co se nám líbí a co se nám nelíbí :D
Jr.

Příspěvekod radep » 21 črc 2014, 11:47

Jr. píše:Ale že ho honili ve 240 na dálnici a (podle tebe) ohrožovali okolní provoz, to už tam nevidíš :D. Jen ty vrtulníky a spolupráci s jinými vozy (která se děje asi při každé honičce, jen při té s Miatou se ani ostatní auta nestihla zapojit). Probíhá tu moc velká selekce toho co se nám líbí a co se nám nelíbí :D

Kdo nechce pochopit, ten prostě nepochopí Jr... cokoli Tobě psát je zbytečné, proto ti jenom ocituju to co jsem psal předtím... A dále už opět nechci reagovat :-)

radep píše:Ne... za
3. PČR bude spolupracovat s ostatními hlídkami PČR, s kamerovým systémem a vrtulníkem - všech těchto věcí jsou schopni. A nebudou se na vlastní pěst prohánět 180km/h skrze město...

Což jsi mi ty vyvracel...

Jr. píše:Také si teda dost možná představujete možnosti české policie jako kriminálku z ameriky. Vrtulník a kamerové pokrytí po celé republice? Ale notak :). Než se dostane do akce vrtulník, je už obvykle po všem.

Krom toho... v 1:00h ráno na dálnici moc provoz není snad... A přesto se zapojilo 6-8 hlídek... Sorry, ale v Brně večer mají hlídek plnou prdel, to že zasahovala jenom jedna je prostě pí*vina... a je to vinou policie, ne mojí... Znovu ti vysvětluju, že kdyby se zapojilo více hlídek, tak by to dopadlo jinak... Takhle ten týpek v miatě mohl třeba někoho zabít, protože ho honilo jenom jedno zběsilé auto. Nebo hůře, ti policajti mohli někoho zabít... Ale hlavní je to, že za ním jezdili naprosto nefektivně a zbytečně - stejně ho nemohli sami zastavit...
radep

Příspěvekod Jr. » 21 črc 2014, 18:42

Jasně, že tu na něj čekalo 6 aut, jasně, že už byl připravený vrtulník, když už ho XY minut honili němci a češi měli od nich avízo. To je zase výkřik...

Brněnská honička trvala od zapnutí majáků cca 5 minut. Hlásili to do vysílaček, určitě už byly v akci další vozy. Nevěřím, že by se vrtulník dostal do akce dříve jak za 10. Za takovou dobu a hlavně ve městě není možné vytvořit zátaras, natož někde položit pásy.

Moje poslední slovo a jediný podstatný názor, který se tu snažím osvětlit - pachatel se prostě ujet/utéct nenechává. Kdyby aktuální jednání PČR bylo nějak špatné, dle vás tak hrozně nebezpečné a umírali by kvůli tomu lidé, tak se, hádám, asi něco změní. Jako se ostatně mění a upravuje zaběhnutá praxe téměř po každém použítí střelné zbraně příslušnýmy orgány. V tomhle jsme poměrně civilizovaná země. Tečka.

Oba to asi vidíme jinak. Já s tvým přístupem k práci PČR z principu nemůžu souhlasit a jsem rád, že tyhle situace řeší, jak je řeší. Rád se s tebou potkám někde na okruhu/na srazu, ale o práci PČR bych se fakt bavil nerad :D.

:SmajlíkProMír:
Jr.

PředchozíDalší

Zpět na Diskuze o čemkoli...