Různé

...kolem roadsteru MX-5
Pravidla fóra
Chceš se zde zaregistrovat? Napiš něco krátce o sobě adminovi na raduna@mx-5.biz.

Re: Různé

Příspěvekod Jr. » 15 črc 2014, 23:27

Tohle by neskončilo, každej si pojede tu svou :).

Viděl jsem už mnoho onboardů z českých honiček a snad nikdy jsem neviděl nějaké zásadní ohrožení při honičce s ujíždějícím vozem. Mnohem větší průser jsou často auta jedoucí někam k zásahu.

Zbytečně sem taháte jeden exemplární příklad špatné akce (záteras na D1). Většina policajtů jedná, alespoň tomu věřím, s velkým rozmyslem a v první řadě s ohledem k bezpečí veřejnosti. Kdyby ne, střílelo by se tu jak na divokém západě.

Také si teda dost možná představujete možnosti české policie jako kriminálku z ameriky. Vrtulník a kamerové pokrytí po celé republice? Ale notak :). Než se dostane do akce vrtulník, je už obvykle po všem. Kamery jsou na nějakých hlavních a frekventovaných tazích. Jakmile sjede, neví o něm nikdo jinej, než pronásledující hlídka. Ta má jen jednu možnost - držet se ho. A to si fakt myslíš, že když je ujíždějící uvidí, tak pojede pomalu a budou si mezi sebou držet bezpečný rozestup? Já tvé teorii asi fakt nerozumím :).
Jr.

Obrázky: 2

Příspěvekod riderhenry » 15 črc 2014, 23:30

Jr. píše:Když policajt vystřelí v čechách, tak má pak roky vyšetřování od gibsu a v lepším případě nepříjde o práci. Policajt u nás nemůže prakticky nic jiného, než auto do poslední chvíle sledovat.

Během 5 vteřin google:
http://www.lidovky.cz/ridic-pod-vlivem- ... n_domov_sk
http://praha.idnes.cz/honicka-policie-a ... zpravy_maq

Není to tak dávno, kdy při podobném "honění" byla postřelena matka, tlačící kočárek (bohužel jsem nenašel zdroj).

Nechci být nijak ofenzivní, ale to přesvědčení veřejnosti, že PČR nemá dostatek pravomocí a prostředků, aby bojovala s kde čím, mě fakt nebaví. Máme téměř dvojnásobek policajtů, než je průměr EU a stejně, jako je v Turecku. Policajty pravidelně vídám spávat na parkovišti, ať už v Octávii, nebo v odtahovce... Případů, kdy si člověk sám najde ukradené auto a policie to i tak "odloží", stejně jako u stáčení tachometrů (jako by to snad nebyl dávno podvod i bez úprav zákonů), je plný internet.

Dokud tady půjde o měření rychlosti, nejlépe pak v neoznačených autech, o vybírání co nejvíce pokut a oslavování nových "Pašíků", protože si už na sebe vydělaly, tak je něco hodně špatně. Jako třešnička na pomyslném dortu může posloužit třeba toto:

http://www.autoforum.cz/zivot-ridice/po ... t-a-mlzit/
https://www.youtube.com/watch?v=OGcdkXbZFwA

Neříkám, že nejsou policajti, kteří dělají svoji práci dle svého nejlepšího vědomí a svědomí, ale systémově je to dle mého názoru prostě průser.
1999 10th AE
Good boys go to heaven, bad boys go everywhere.
riderhenry

Příspěvekod Jr. » 15 črc 2014, 23:52

Mediální pranýř těhle akcí, kde se střílelo, je sen každého českého novináře. Ono taky psát o poklidném zásahu, nikdo by to nečet. Rozhodně už bylo pár vyloženejch policejních failů, ale v jakém procentu ke zdařeným akcím (o kterých se nikdo nedozví)?
A nezlob se na mě, ale autoforum.cz je tak protipolicejní demagogická žumpa, že bych blil. Ti si neodpustí jedinou příležitost. Na druhou stranu se není čemu divit, když člověk vidí, kdo všechno je součástí redakce (www.youtube.com/watch?v=RXaV41zMA60).
Nikde jsem nepsal, že ty prostředky česká policie nemá a nepoužívá. Ty případy, kdy je jejich potenciál využit, budou ale v promilích. Nepoužívají to, protože tu je pořád ten skvělej systém, kdy je sebeobrana často trestána hůře, než samotný útok.
Dostatek "prostředků" zní také papírově fajn, když pak má hlídka omezený nájezd třeba na 80km/den kvůli snižování nákladů. Chce to koukat i dál, než nabídnou zaručené mediální zdroje.

Howg
Jr.

Příspěvekod radep » 16 črc 2014, 00:33

Jr. já nevím, ty asi nečteš co píšu... Nikdo nemluví o pokrytí ČR kamerama... Jestli bude taková honička probíhat ve vybydlené oblasti na vesnici je mi srdečně jedno... Jde o to, aby PČR pracovala efektivně jako organizace a ne jako kovbojové na divokém západě, jak rád používáš...

PČR zatím pouze předvedla dva režimy, 1. auto sleduje jedna hlídka nebezpečnou jízdou a nijak nezasahuje 2. PČR zastaví provoz a využije soukromé osoby jako lidský štít :-)

Myslím si, že to s pomocí vysílačky a dvou aut jde udělat i jinak a snad lépe... a i bez kamer dokonce :-)

Ale tak když jsi spokojený s PČR tak buď... :-)

Novináři jsou žumpa... ale myslím si, že PČR má co kde zlepšovat... Určitě by se daly vypracovat a nacvičit postupy jak takové auta efektivně zastavovat. No jo, přestat se zaměřovat na bezvýznamné přestupky a zaměřovat se více na bezpečnost provozu a prevenci...
NB 1.8, 1999, LSD, brdzy: Hawk HP+, EBC UPS, BF307+, Motor: komplet GO (YCP písty, Hastings kroužky)
radep

Příspěvekod radep » 16 črc 2014, 00:56

U nás na vesnici jsme měli dvě takové místa... Jedno kde se snad každý týden stala nehoda a byl ohrožen rodinný dům (občas do něj naboural kamion). Druhé o 2km dále, perfektně přehledný úsek na kterém bohužel byla 50ka, protože obec nesmyslně začínala a končila v poli...
Kde si myslíte že stávala hlídka PČR s radarem?...
Prý chránit... Naštěstí už máme obchvat, takže tam není ani provoz, ani PČR :-)
NB 1.8, 1999, LSD, brdzy: Hawk HP+, EBC UPS, BF307+, Motor: komplet GO (YCP písty, Hastings kroužky)
radep

Příspěvekod Jr. » 16 črc 2014, 01:08

Nejhorší mi na těhle diskuzích příjde asi fakt, že v nich vždycky někdo zná jisté a bezchybné řešení dost závažnejch společenskej problémů a stejně je to k ničemu, protože u toho pomyslného piva nesedí žádná zákonodárná/výkonná moc :D .
Jr.

Příspěvekod riderhenry » 16 črc 2014, 08:46

Mně se líbí jak místo reakce na dané věci diskredituješ samotné novináře, v jednom případě pak dokonce snad útočíš na vzhled nebo vystupování nějakého z kolegů novináře, který napsal článek... Ale co už. A k videu s "otáčející se" octavii jsi neřekl nic proč? Že to bylo pochybení jednotlivce? Zkus to vysvětlit tomu mladému klukovi, který to na té motorce nepřežil...

Faily k procentům zdařených akcí? Počítají se do zdařených akcí odtahy aut a pokuty? V mém okolí se jakákoliv krádež nevyřešila. Já tam se stočeným tachometrem na motorce ani nechodil, protože vím, že to prostě nemá cenu.

Že mohou najet jen 80 km? I kdybych připustil, že je to fakt (dost o tom pochybuji, i když na Nově o tom mluví asi často...), tak to samozřejmě souvisí i s počtem policistů. Propusť jednoho policajta a hned můžeš najet s jedním autem o 200 km denně víc :D Zase je ale fajn, že měšťácí v Brně mají Yetiho, za kterým tahají centrem města člun na přívěsu na Brněnskou přehradu. Vznášedla, Hummery... Prostředky očividně josu :roll:
1999 10th AE
Good boys go to heaven, bad boys go everywhere.
riderhenry

Příspěvekod radep » 16 črc 2014, 09:15

Jr.: já prostě spokojený s prací dopravní policie nejsem... Vadí mi, že se více zaměřují na vybíraní peněz, než na bezpečnost. Připadám si tady opravdu jako na divokém západě občas :-) Na diskuzi o tom není nic špatného... Kdyby se lidi nebavili o společenských problémech, tak se nikdy nic nezmění :-)
radep

Příspěvekod spoofan » 16 črc 2014, 09:35

Ohledne te oktavky, co se otacela - policajt debil. Holt si mysli, ze maji absolutni prednost, kdyz maji majaky. Clovek snad nemusi byt uplny genius aby se podival, jestli je to misto bezpecne na otoceni a jestli nic nejede. O ridicich pod majakama a jejich "aboslutni prednosti" bych mohl vypravet :lol:

Chapu, ze par policajtu se tesi na poradnou honicku, aby legalne zavodili mestem...ale doufam, ze tech je minimum a ostatni to delaji fakt se zamerem zabezpecit bezpecny provoz. Taky je otazka, jaka jsou iterni smernice policie.
Jak byste reagovali, kdyby policie sledovala dotycneho kamerami a on na prechodu nekoho sejmul? Vsude by se psalo - proc policie nepronasledovala podezereleho, proc nevytvorila zataras atd...
Jak jsem psal na zacatku, at se vybere libovolna moznost a nekdo to odskace, tak kazdy bude nadavat na policii, ze zakrocila prave takhle.
Díly na MX-5 NA/NB

I am not into fake things - including boobs and wheels.
1.8 NA BRG + jedna lady + brap
spoofan

Příspěvekod radep » 16 črc 2014, 09:53

spoofan píše:kdyby policie sledovala dotycneho kamerami a on na prechodu nekoho sejmul? Vsude by se psalo - proc policie nepronasledovala podezereleho, proc nevytvorila zataras atd...

omg... Nic takového nechci, jenom říkám, že za ním nemusí jezdit jak blázni po městě... protože jim stejně nikam neujede. Mají se soustředit na to aby ho zastavili, ne aby za ním nečinně jezdili vysokou rychlostí a zbytečně situaci zhoršovali... Mají spolupracovat s jinýma hlídkama, ne jednat na vlastní pěst.
radep

PředchozíDalší

Zpět na Diskuze o čemkoli...