Různé

...kolem roadsteru MX-5
Pravidla fóra
Chceš se zde zaregistrovat? Napiš něco krátce o sobě adminovi na raduna@mx-5.biz.

Re: Různé

Příspěvekod Pochtli » 07 črc 2014, 22:06

Jestli to nebude tím, že každý si řekne - lexus, ten musí mít blbě sehnatelný díly a drahý k tomu, druhovýroba taky asi nikde..
NB 1.8 -> NB 1.6 -> NBFL 1.8 -> NB 1.6 Miracle (2000)
Toyota Avensis kombi 2.0 VVTi (2005)
Suzuki Swift 1.3 (1999)
Pochtli

Obrázky: 3

Příspěvekod Jr. » 07 črc 2014, 22:25

No pro mě už je to třeba na daily auto moc žravé. Těch pár litrů navíc s ročním nájezdem kolem 20k už udělá klidně přes 20kkč v nákladech za phm. To není zanedbatelné...
Jr.

Obrázky: 2

Příspěvekod Zed » 08 črc 2014, 08:54

Jr. píše:Tak jsem zvědavej na zítřek, až zjistím jak to jede/nejede...

Nejede :lol:

Ale jinak si stěžovat nemůžu, pohodlný a spolehlivý auto, takže daily ideál, až teda na tu spotřebu.. Jinak se klidně můžu rozepsat víc, kdyžtak po SZ.
charged "beauty"
charged beast
Miata simply begs to be driven hard!

MX-5 Cup 2018 - http://mx-5cup.cz/
Zed

Příspěvekod PavelS » 08 črc 2014, 09:40

Zed píše:
Jr. píše:Tak jsem zvědavej na zítřek, až zjistím jak to jede/nejede...

Nejede :lol:

A to fouká... :D :D
PavelS

Příspěvekod kopac » 08 črc 2014, 10:30

Tak něco napiš Zede prosím...nečekám žádný trhání asfaltu, to vůbec, ale chci 6 válců, v benzinu, zadokolku a kombik. Spolehlivost by měla být, pohodlý a jídní vlastnosti čekám hodně dobrý. Po městě nejezdim, tak si myslim že by to mohlo brát 8-10l.
kopac

Příspěvekod Jr. » 08 črc 2014, 10:53

Zed v tom má kompíka? :o

Kopac: no slyšel jsem zatím spíš jen o těch 10ti :D. Navíc věřím, že se přes ně člověk dostane velmi velmi snadno.
Jr.

Příspěvekod Zed » 08 črc 2014, 12:34

Můžu mít trochu zkreslenej pohled na věc, skrz kratší pružiny.. miata to samozřejmě není, ale pořád na takový auto to funguje celkem schopně, sedí pěkně v zatáčkách, je to prostě zadokolka, která stopu utahuje a vždycky to auto strašně oceňuju při přesedání z O2 tdi (ovladatelnost, kultivovanost) nebo i z miaty (pohodlí). Jen ve volantu není moc zpětné vazby, což je jedna z věcí která mi vadí, není to prostě sportovní auto. Jinak interiér nevrže ani po těch letech a furt na mě působí celkem vkusně, ikdyž je palubka z tvrdyho plastu. Sedačky jsou pohodlny (mám verzi sport, takže alcantara) i na delší cesty, ale je to jinak relativně malý auto, řekl bych pro dva ideál co se týče zavazadel, maximálně pro tři..a to je vzadu moc pohodlná sedačka. Motor má krásnej hladkej běh, ale výkonem zrovna neoplývá, sice má proměnný časování ventilů, ve 3tis a v 4,5tis (redline 6,2tis), na nejostřejší časování se trochu změní zvuk a je cítit trochu přidanyho výkonu, ale nic spešl (155k je prostě málo). Je to auto spíš na pianko, pohodu, taková je v podstatě i převodovka, není to žádnej rychlík, občas člověk musí čekat až tam rychlost zapadne sama. Nadruhou stranu, je relativně krátce zpřevodovaná, takže na 6ku točí ve 140kmh přes 4k, ale zase se dají ve městě přeskakovat rychlosti a jezdit stylem např 1-3-6. S kombikem zkušenost nemám, tak nemůžu soudit, ale sedan má kufr na max dvě 17" obuty kola, víc se nevleze skrz panty kufru, který zasahujou dovnitř a je na to potřeba myslet při nakládání, navíc kufr nemá osvětlení. Na horách jsem s tím byl několikrát a vždycky bez problému, lyže kufrem do tunelu a na sněhu se to vodí pěkně. Nejdelší trip jsem s tím jel k Bonnu pro miatu (cca 1500km) a spotřeba byla kolem 7-8l/100km v normálním dálničním tempu na prázdné dálnici (120-140 kmh), ve městě se pohybuje o dost výš, tak 12l. Nádrž má 65litrů a už několikrát mi obsluha u benzinky říkala, že kam se to všechno vlezlo do tak malyho auta :). Spotřeba a velikost jsou asi jediný důvody, proč bych se toho auta někdy zbavoval, za tu dobu co ho mám, cca 6let (rv. 2000), nebyl jedinej problém, opravdu jen kapaliny, destičky, stěrače a gumy. Dokonce mi ještě nikdy nepraskla jediná žárovka.
Je to sice Lexus ještě ze staré generace, ale uvnitř je to pořád Lexus, klid a pohodlí ve spolehlivym kabátu..svým způsobem ošklivým i pěkným zároveň. Víc mě toho nenapadlo, kdyžtak se ptejte.
charged "beauty"
charged beast
Miata simply begs to be driven hard!

MX-5 Cup 2018 - http://mx-5cup.cz/
Zed

Příspěvekod kopac » 08 črc 2014, 13:01

To co si napsal jsem tak nejak ocekaval a presne to od toho ocekavam.dik moc. me prave od toho auta dycky odrazovalo ze je to sedan, kombi sem objevil az ted a to je brouk v hlave...no vezmu sebou dlouhy lyze a kdyz se nevejdou, o starost min
kopac

Příspěvekod kousmen » 08 črc 2014, 18:42

Ideální report. Taky čtu to, co jsem číst chtěl a taky by se mi nechtělo do sedanu, v čemž jsi mě ještě utužil. On ten kombík má taky docela svéráznej šmrnc. No chci ho vidět, až ho někdo koupíte. :D
Invisible Ride
kousmen

Obrázky: 1

Příspěvekod kopac » 08 črc 2014, 21:27

od patku mas moznost u me...
kopac

PředchozíDalší

Zpět na Diskuze o čemkoli...