Koupě MX5

...kolem roadsteru MX-5
Pravidla fóra
Chceš se zde zaregistrovat? Napiš něco krátce o sobě adminovi na raduna@mx-5.biz.

Re: Koupě MX5

Příspěvekod kousmen » 06 bře 2014, 17:32

Nechceš ho sem dotahnout? :D Rád bych se na ni podíval...
Invisible Ride
kousmen

Obrázky: 1

Příspěvekod widar » 06 bře 2014, 18:34

[quote="tohico"]... Ale celkově mi zvláštní, proč si to prodejci neoběhají sami, když tím výrazně vzroste cena auta.../quote]
Zrovna teď jsem to řešil (levne auto bez českého tp v bazaru) a moje osobni vysvětlení je takové: bazar to koupí za určitou cenu a neví jak rychle to prodá, takže nechce investovat víc, protože má nejistou návratnost - cena časem bude klesat. To počáteční navýšení ceny podle mě není tak markantní. Další věc je, že by auto neprošlo technickou kvůli brzdám a gumám, což je investice cca 10-15 tisíc plus znovu technická a čas a to už se tomu bazaru nevrátí nikdy. Takže to přenesou na kupujícího, který už třeba dopředu počítá, že bude muset po koupi něco vyměnit, protože kupuje auto za nižší cenu.

z mobilu
'98 MX-5 NB, 1.6, 81 kW, Lava orange mica (Mazdaspeed color), Nardi wheel, Bilstein
Obrázek
widar

Obrázky: 8

Příspěvekod tohico » 06 bře 2014, 22:20

Je to určitě jeden z případů, tedy čistě kvůli technickému stavu. Což každý prodejce asi taky nepřizná... Já osobně bych měl ještě obavy v neúplnosti či nesrovnalostem v papíperech.
tohico

Příspěvekod spacekiller » 06 bře 2014, 23:15

kousmen píše:Nechceš ho sem dotahnout? :D Rád bych se na ni podíval...

To bude asi řeč o mé šmoulince ;) Dotáhnout myslíš fyzicky, nebo poslat obrázky?
NA6 90' Mariner Blue "SC" - Eaton M45 + IC, MegaSquirt II, Momo Steering wheel
spacekiller

Příspěvekod Apache » 21 dub 2014, 17:57

Ahoj,

rád bych v co nejbližší době rozšířil místní řady a potřeboval bych ještě pár rad :) . Předmětem mého zájmu je NBčko a rád bych se na něm zdokonalil jako řidič na okreskách a párkrát do roka na okruhu (žádný timeattacker projekt). I přesto, že jsem díky čekací době na aktivaci přečetl valnou část fóra (velice chytře vymyšlené :) ), jsem pořád nenašel odpověď na otázku 1.6/1.8. Myslím si, že výkon by mi snad i stačil, co mě zajímá je hlavně, jak moc přínosný by při mém využití byl samosvor, který byl několikrát zmíněn jako zásadní benfit jedna-osmy.

Druhá věc, kterou bych si rád vyjasnil, je bezpečnost při převrácení. Upřímně mě docela hodně šokovalo, že ten rám, co jsem vždycky vídával na fotkách, je jen na okrasu. Možná že jsem jen špatně hledal, ale bohužel jsem mezi všemi těmi topicy o "rollbarech" nenašel nic o tom, jestli existuje nějaký, který je 100% legální pro silniční provoz.

No a na závěr už konkrétně výběr kusu. Ještě teda nevím, co mi poradíte ohledně toho svoru, ale jinak je pro mě (studenta-nemechanika) hlavní prioritou dobrý mechanický stav + minimum rzi a celkově "value for money". Naopak uplně dole jsou: 6kvalt, klima, kůže, výhřev...Rozpočet 100tis. Co je na prodej?

http://www.sportovnivozy.cz/48882-mazda ... budejovice
Ta je místní, určitě bude v super stavu o tom nepochybuju, ale (snad se na mě majitel nebude zlobit, jestli to bude číst) mě to přijde na "holou" 1.6 před FL docela drahé. Resp. abych se vyjádřil správně, když se člověk podívá, co za "vraky" je v inzerci za ne o moc nižší ceny tak to chápe, ale podle různých starších příspěvků co jsem tu pročetl soudím, že za 90t už se dá občas vidět i pěkná 1.8 tak bych se nerad unáhlil.

http://auto.bazos.cz/inzerat/32707108/P ... eliftu.php
Znáte někdo? Oproti předchozímu takhle bez prohlídky vidím jako výhodu jen FL.

http://auto.bazos.cz/inzerat/33009330/M ... 107-kw.php
A tuto někdo neviděl? Vzhledem k ceně a kvalitě fotek hádám nebude nic moc, ale bohužel jiná 1.8 v mém limitu asi není.

No zatím mi vychází vyčkávat, ale každý pěkný víkend jako tento bez auta, když už se člověk rozhodl koupit, je utrpení, ale to asi mnozí znáte :) . Díky za každou radu!
Apache

Příspěvekod LordJames » 21 dub 2014, 19:02

Rollbar asi není legální žádný, ale s tím, mezi těmi dalšími věcmi, které se na některých našich autech dají najít je to asi to poslední, na co by někdo koukal. A často funguje několikrát zmiňovaná věta "to už na autě bylo, když jsem ho koupil". Ty jsi z Budějěk? Tam byly 2 FLka v bazaru.
ObrázekObrázek
LordJames

Příspěvekod Apache » 21 dub 2014, 19:45

Právě, že jsem doufal v jiné řešení než že to "nějak pojde technickou"...Z Budějovic nejsem, tím "místní" jsem myslel člena fóra. Nicméně nějaký tamní bazar inzeruje dvě na sauto.cz a to bych rozhodně sáhl po té VojtaSově.

Co ten samosvor?
Apache

Příspěvekod spoofan » 22 dub 2014, 00:17

Nemate nejake rady, jak postupovat pri dovozu z DE? Vypada to, ze o vikendu pro jednu majdu jedu...
Díly na MX-5 NA/NB

I am not into fake things - including boobs and wheels.
1.8 NA BRG + jedna lady + brap
spoofan

Příspěvekod cavan » 22 dub 2014, 07:46

pokial mas moznost, tak urcite ber 1.8.. LSD ti dovoli lepsi prejazd zakrutou, a vykon 1.6ky ti casom urcite nebude stacit.. mne uz 1.8 prestava byt dostacujuca.. pokial to chces cisto len na vylety tak ti uplne staci 1.6, ale aky je cenovy rozdiel?? ;)
EX - (NBFL 1.8 VVT PHOENIX, HT, S2K seats, GV lip, Vmaxx, cooling plate, frame rails)
IN SERVICES - NBFL 1.6 NEVADA powered by LPG

vyroba frame rails, cooling plate (info po SZ)

www.aliiscolores.com
cavan

Příspěvekod spooon » 22 dub 2014, 09:14

spoofan -> o pár stránek dřív sem to řešil, když to vypadalo, že se taky budu muset vydat pro svou za hranice. Je tam vše popsáno ;)
spooon

Obrázky: 0

PředchozíDalší

Zpět na Diskuze o čemkoli...