Konkurence mx 5

...kolem roadsteru MX-5
Pravidla fóra
Chceš se zde zaregistrovat? Napiš něco krátce o sobě adminovi na raduna@mx-5.biz.

Re: Konkurence mx 5

Příspěvekod Winie » 16 bře 2014, 21:01

bacha na to. AP1 je pekne zradna svine. To auto je absolutne necitelny na limitu. Ja se vezl jen jako spolujezdec a uprimne muzu rict ze bych si s ni na pilu asi netroufnul
ITB Miata
LOW Prelude
SLOW Datsun
ToyToyka v procesu

https://www.instagram.com/petroldaddie/
Winie

Obrázky: 1

Příspěvekod IvanGS » 16 bře 2014, 23:16

A nemůže to být ostrostí motoru ve vztahu k nízké hmotnosti, podpořené možná řízením s trochou méně zpětné vazby, o kterém se taky píše? Kdysi jsem měl motokáru, bylo to na přelomu 60. a 70. let minulého století, bylo mi 11 let a měl jsem ji asi 9 let. V té době nic nevážila a pneumatiky nebyly nic moc, hrabala už na lehké pobídnutí plynem, motor byl nabušený dvoutakt 125 ccm ze soutěžní motorky a než jsem ji zvládl, šel jsem mockrát do hodin. Naštěstí řízení bylo křištálově čisté se 100% zpětnou vazbou a když jsem to zvládl, byla neskutečná zábava v ní řádit v okolí vesnice po normálních silnicích, nechápu že mi to máma dovolila. Ona byla zábava s ní blbnout i třeba na velké asfaltové ploše místního JZD, kam na podzim sváželi řepu nebo co, vždycky jsem si tam sebou bral kanystr, nádrž ze Stadionu měla snad jen 2 litry a kára tam neujela snad metr bez prokluzu nebo smyku. Tak si říkám, jestli není S2000 něco trochu podobného...
Nejkrásnější NBFL na světě!
IvanGS

Příspěvekod Vavris » 16 bře 2014, 23:18

S2K má hondí elektrický posilovač řízení první generace - tudíž sice přesné, ale úplně mrtvé řízení. PoFL se to prý trochu zlepšilo. Pak ten VTEC se (výkonu navzdory) zadýchává v kopcích podobně jako Miata.. Aktuální Megane Combi GT (2.0T 162 kw a asi 1450kg) ji v kopci docela solidně obložil :)

A jinak s tím kousáním na limitu to je taky docela profláklé. Já můžu sloužit jen tímto videem http://www.youtube.com/watch?v=jZzk8U3cK_8 (S2K se tam několikrát mihne) a konstatováním, že při cíleném bokování je stejně pohodová, jako každé jiné FR auto a to kousání se týká situací, kdy jede člověk hranu na čistou stopu a potřebuje neplánovaně učinit korekci...
back in the business 8-)
Vavris

Příspěvekod Mike » 17 bře 2014, 08:46

To je přesně důvod proč jsem do S2000 nešel. Na okruhu zase tolik nejsem a většinou litám někde po lesich kde je kousek sucho, kousek mokrej, občas štěrk...tam bych Hondu pověsil do pěti minut na strom.

odesláno a cizího telefonu
Je tolik krás, že tisíc let nestačí na přehled...
různé motorizované prostředky individuální dopravy od tří do dvěstěosmdesátišesti koní
http://www.legendysilnic.cz
Dovoz zajímavých strojů ze zahraničí, včetně papírování.
Obrázek
Mike

Příspěvekod IvanGS » 17 bře 2014, 09:47

Co tedy na S2000 lidi láká? Papírových 240 koní a brutální (na dvoulitr určitě) zrychlení od 6000 otáček použitelné pro běžného řidiče na rovinkách? Možné to je a koneckonců, proč ne, někde se s ní musím pro porovnání svézt...
IvanGS

Příspěvekod Winie » 17 bře 2014, 10:16

jak pises. papirovejch 240 koni zni dobre, k tomu je hodne hezka a nema image gay auta jako miata. Můj sen se ale taky týká S2000 - konkrétně motoru v mnou postaveném caterhamu :D
ITB Miata
LOW Prelude
SLOW Datsun
ToyToyka v procesu

Winie

Příspěvekod Mike » 17 bře 2014, 10:28

Jj...tenhle motor v catu nebo v civilnejsim provedení v miatě

odesláno a cizího telefonu
Je tolik krás, že tisíc let nestačí na přehled...
různé motorizované prostředky individuální dopravy od tří do dvěstěosmdesátišesti koní
http://www.legendysilnic.cz
Dovoz zajímavých strojů ze zahraničí, včetně papírování.
Obrázek
Mike

Příspěvekod IvanGS » 17 bře 2014, 11:24

Winie - už na tom snu pracuješ? Caterham s tímhle motorem musí být úžasná motokára, i když já to auto respektuji hlavně jako kultovní a skvělé, nicméně jen pro otrlé fandy, už si trochu potrpím aspoň na elementární pohodlí. Ale na okruhu by se potkalo jen málo lepších aut. V Catu s nějakým dvoulitrem jsem jezdíval kdysi na předváděcích akcích firmy, Cat jsme měli z půjčovny a vozil jsem s ním zákazníky z centrály na nedaleké letiště, kde jsem je vozil ultralajtem, tehdy mi to auto přišlo takové mdlé. Nedávno známý koupil asi 25 let starý originál Lotus Seven s nějakým základním motorem, ale zatím jsem neměl příležitost ho vyzkoušet. 240 koní na cca 500 kilo hmotmosti je stejný poměr jako když má supersport vážící 1500 kg 720 koní, popř. kdyby MX-5 měla kolem 500 koní a to už je bomba. Držím palce!
IvanGS

Příspěvekod Winie » 17 bře 2014, 21:30

ja na tom pracuju zatim tak, ze si cmaram navrhy na design na papir :lol: pro me to je hudba daleke budoucnosti. nejdriv tak za 5 let to zacnu stavet. Krom financi bych na to dnes ani nemel ruce abych to nejak smysluplneji vyuzil.
ITB Miata
LOW Prelude
SLOW Datsun
ToyToyka v procesu

Winie

Příspěvekod PavelS » 25 bře 2014, 01:51

O S2000 se tady toho napsalo uz asi nejvic po MX-5 :-D

Netoužím po ní, ale když někdo chce výkonnější MX-5, tak je to asi nejrozumnější varianta pokud nechce přeplňovat MX-5... Já radši půjdu cestou zvyseni vykonu MX-5, S2000 me nijak neuchvatila :-)
PavelS

PředchozíDalší

Zpět na Diskuze o čemkoli...