NBfl kontrolka motoru

NBfl kontrolka motoru

Příspěvekod Jaco » 14 led 2014, 19:49

Hojte,
dneska jsem to z jedné křižovatky při odbočování na tom sněhu trochu napálil abych si užil vytočenej motor a jízdu bokem na tom sněhu, když už konečně začal padat, a hned se mi rozsvítila kontrolka motoru :D Ujel jsem s tím ještě asi 10km domů, nezhasla. Ani když jsem na čtvrt hoďky vypnul motor. Docela mě to znervóznilo, zítra plánuju celkem dalekou cestu..
Nemá někdo tušení, s čím by to mohlo být spojený? Je jasný, že kontrolka motoru může být cokoliv, ale nikdy mi ani neblikla a stalo se to při tom driftování, tak jestli někdo nevidí nějakou spojitost. Měl bych se nějak výrazně znepokojit a shánět na zítra jiný auto? :D
Dík moc za názory..
nbfl 1.6
eternal fire.
Jaco

Re: NBfl kontrolka motoru

Příspěvekod cavan » 15 led 2014, 09:00

mozno ak si mal studeny motor a moc si ho vytocil tak sa tam mohlo nieco abnormalne vyskytnut.. ma motor nejaky nepravidelny chod, alebo nieco podobne? ideal by bolo napichnut to na diagnostiku aby si zistil co to moze byt.. mne sa tiez uz raz rozsvietila, a potom aj sama zhasla.. :D takze uvidis.. mozno ti uz dnes nebude svietit..
EX - (NBFL 1.8 VVT PHOENIX, HT, S2K seats, GV lip, Vmaxx, cooling plate, frame rails)
IN SERVICES - NBFL 1.6 NEVADA powered by LPG

vyroba frame rails, cooling plate (info po SZ)

www.aliiscolores.com
cavan

Příspěvekod Namariel » 26 led 2014, 13:08

Ahoj, minulý týden jsem koupil svojí MX5 NBfl a v půce cesty z K. Varů, se mi taky rozsvítila.. Nicméně jsem dostal radu, že to může být baterkou. Tak jsem jí odpojil a nabil a teĎko je to všechno v pohodě. :) Zkus jí třeba jenom Vypojit na deset minut a zase zapojit. :)
Namariel

Příspěvekod Sedrik » 10 úno 2014, 16:39

U mě to byla lambda sonda - vždycky to vydrželo 10 startu (po 10 startech se malý chyby pokud se znovu nevyskytnou vymažou) - po nějaké době se to vždy vrátilo. Při výměně LS ji v servisu vyjmuli a když zjistili, že nemějí novou, tak jí tam dali zpátky a už to nedělá (takže mám novou LS doma - je do MX-5 nějaká atypická).
Lost but not forgotten: MaX NBFL 1.8l LSD Silver Blues
BMW E90 325xi Japanrot
Sedrik

Příspěvekod mawe-ric » 04 bře 2014, 16:50

čím diagnostikovat nbfl?
MX - 5 1.6 NBFL Silver Blues + Torsen:D :D --- Bohužel prodaná - viewtopic.php?f=6&t=4725
Obrázek
mawe-ric

Obrázky: 3

Příspěvekod cavan » 04 bře 2014, 16:56

EX - (NBFL 1.8 VVT PHOENIX, HT, S2K seats, GV lip, Vmaxx, cooling plate, frame rails)
IN SERVICES - NBFL 1.6 NEVADA powered by LPG

vyroba frame rails, cooling plate (info po SZ)

www.aliiscolores.com
cavan

Příspěvekod mawe-ric » 04 bře 2014, 17:10

A něco pro PC?
MX - 5 1.6 NBFL Silver Blues + Torsen:D :D --- Bohužel prodaná - viewtopic.php?f=6&t=4725
Obrázek
mawe-ric

Obrázky: 3

Příspěvekod jessthedog » 06 bře 2014, 02:17

www.obdautodoctor.com naprosto bez problémů na rozdíl od softwaru místních servisů (netuším, co používají za shity a nechci vědět kolik za to platí), nicméně po zkušenosti s nima je asi dobré (pokud to chceš kupovat) si ověřit, že software, co chceš, s Miatama nemá problém.
2002 NBFL 1.6 - černá. Potkáme se buď na Slovácku, na západním konci Prahy nebo někde mezi.
jessthedog

Příspěvekod Jaco » 09 bře 2014, 19:08

Tak u mě to nakonec asi bylo benzínem (prej se to stává), natankoval jsem pak druhej den ráno jako normálně u OMV a zhasla :)
nbfl 1.6
eternal fire.
Jaco

Příspěvekod Kuba » 22 bře 2014, 19:44

Využiju tohle téma a zeptám se. :)

Na nbfl mám mrtvou první lambdu (hned na svodech).
Dá se zaměnit za lambdu z nb? Pokud vím tak má jen jednu, já mám ještě druhou za katem.
Kuba

Zpět na Technika MX-5