Koupě MX5

...kolem roadsteru MX-5
Pravidla fóra
Chceš se zde zaregistrovat? Napiš něco krátce o sobě adminovi na raduna@mx-5.biz.

Re: Koupě MX5

Příspěvekod PavelS » 04 bře 2014, 23:23

NA podzim byly tři za 40tisíc... :) V německu seženeš kolem 1000Eur... Já jsem takovouhle chudinku koupil a dávám jí dohromady, byla zrezlá, ale km měla jako spousta jiných aut tady - prostě stála na dešti celej život. Určitě to nemusí znamenat, že NA za takovouhle cenu bude nepojízdná, jen to prostě nebude top :)
PavelS

Příspěvekod kopac » 05 bře 2014, 09:02

Já za 40 koupil a jezdit se s tim nechalo určitě nějakej čas.motorově bez problémů (měla najeto lehce přes 160k), akorát kastle no, malinko děravý prahy a orezly zadni lemy. podvozek byl taky rezavej,ale fungovalo to. ale u auta za 40 jsou budoucí investice nutnost, záleží jak moc budeš sypat...
já právě vylez z vejšky a měl sem akorát na tohle a postupně každou zimu neco opravuju/upravuju a klidně bych do toho šel znova. asi bych si nedoved představit koupit nějakou leštěnku a jen jezdit. chce to mít na tyhle renovace aspoň nějakou garáž, nářadí, trošku zručnosti a hlavně chuť, protože kdybys to nechal dělat někde venku,tak se solidně prohneš.
koukni do mého vlákna,moc fotek tam nemam,ale můžeš si udělat přestavu co za 40 koupíš
kopac

Obrázky: 2

Příspěvekod Mike » 05 bře 2014, 11:01

Ivan GS:
Jak se říká u BMW: "bavorák musí hořet". A u miaty to platí taky!:)
Tyhle auta vydržej nehorázný věci a většinou si je na to lidi taky kupujou. Spousta lidí odtud lítá po okruzích, po okreskách a raději bych koupil auto od někoho takovýho, protože předpokládám, že se v tom nechce zabít a tím pádem je to auto technicky v solidním stavu, než koupit naleštěnou miatu na vejlety u který jsou možná brzdy, podvozek těsně před smrtí (rozumněj před investicí 20k+), ale v tohle režimu na to uživatel ani nepřijde. Spíš by mě u NA trápil ten zimní provoz. Přeci jenom Mazdy, stejně jako ty bavoři, neoplývaj nějakou přehnanou antikorozní ochranou a jestli to auto strávilo třetinu svýho života v rozsolenejch sračkách v tomhle pokusu o stát, tak to potěškleště.
Když někdo kupuje třeba starou Fabii S2000 na vrchy, tak taky asi neřeší, jestli s tím, božínku, někdo nejezdil zvostra:) Take it easy, vim, že máš asi nejhezčí NBFL ve střední evropě a to se taky cení!
Pokud to chce Andrew na blbnutí, ať klidně koupí červenej driftovací speciál z Budějic, pokud jako leštěnku na pohodový vejlety, možná je opravdu rozumný hledat jinde.
A k miatě za 1k€. Vůbec bych se toho nebál. To auto nebude hezký. Ale dokud v miatě bude trocha oleje, benzin a svíčky nebudou strašidelně starý, tak to jezdit bude. Ale počítej s tím, že pokud chceš hezký auto jako má Ivan, tak tě bude stát víc peněz jí dávat dohromady, než ji v tom stavu koupit (jenom pěknej lak je za dalších 1k€). Na druhou stranu, ono dát si do kupy svoje auto taky není k zahození, spoustu věcí bys stejně třeba měnil (brzdy za větší, svody, podvozek, kola...) A nevyžaduje to velký kačky naráz.
Je tolik krás, že tisíc let nestačí na přehled...
různé motorizované prostředky individuální dopravy od tří do dvěstěosmdesátišesti koní
http://www.legendysilnic.cz
Dovoz zajímavých strojů ze zahraničí, včetně papírování.
Obrázek
Mike

Příspěvekod Vavris » 05 bře 2014, 11:38

Úplný souhlas s Mikem. Když se třeba podívám, co jezdí na Miata Cup, tak to je jedna doporučení hodná Miata vedle druhé... Přesně opačný případ jsem zažil před měsícem - našel jsem M3 E36 za super cenu, vlastnictví starý pán. Krásný lak, ani špetka koroze, malý nájezd. Už jsem vybíral pomalu prachy a pak jsem náhodou narazil člověka, který se na ni byl podívat přede mnou, už si jí vezl domů, ale obrátil se a jel vrátit, protože motor líný, podvozek nejistý a auto vůbec nejelo, jak mělo...
back in the business 8-)
Vavris

Příspěvekod PavelS » 05 bře 2014, 12:08

Přesně - pokud chceš na pohodový ježdění a lovení holek, kup spíš voňavku - pokud chceš projekt, miatu jako základ něčeho "svýho", tak kup klidně chudinku - ona se ti pod zadkem nerozpadne, neboj ;) Já zvolil tu chudinku, protože sem s miatou vyježděnej a vrtat se v tom je pro mě minimálně stejná nirvána jako jezdit. Voňavku bych nechtěl už kvůli tomu, že jakákoliv úprava jí v podstatě znehodnocuje (trošku přitaženě za vlasy řečeno) a mě miata v sérii nikdy úplně nevyhovovala.
PavelS

Příspěvekod Vavris » 05 bře 2014, 12:25

V tomhle zas nesouhlasím... Aby se vyplatilo brát auto jako projekt a rvát do něj peníze (třebaže postupně), tak musí být v celkově solidním stavu. JInak to dle mých zkušeností končí (až na výjimky) přeinvestovaným hnojem, který stejně jede na prd...
back in the business 8-)
Vavris

Příspěvekod Mike » 05 bře 2014, 12:32

Ještě přidam jeden poznatek, co se týče krásnýho x "obyčejnýho" vizuálního stavu.
Já bych krásnou miatu nechtěl, protože by mi kupříkladu bylo líto jí tahat po zimně po okreskách, když se ještě leckde válí štěrk, o auto s novým lakem se bojim, když ho kdekoliv zaparkuju atd...
Vavris: on PavelS zase asi nemyslel koupit naprostou shnilou past.
Je tolik krás, že tisíc let nestačí na přehled...
různé motorizované prostředky individuální dopravy od tří do dvěstěosmdesátišesti koní
http://www.legendysilnic.cz
Dovoz zajímavých strojů ze zahraničí, včetně papírování.
Obrázek
Mike

Příspěvekod PavelS » 06 bře 2014, 01:33

Mike pochopil...vavris uz to trosku prekombinovavas mi prijde.
Ja zvolil sice shnilou, ale nikdy nebouranou a kompletní, nic nechybi a koroze je z pulky jen povrchova.Narazit na totalni pekac je podle me docela kumst...Blby je kdyz je bourana, tu bych uz dneska nechtel hlavne kvuli tomu jak pulka detailu na nich obvykle chybi a jak malo lidi sou takovy magori aby platili hodnotu auta na opravu.Ale to je moje uchylka takova, na dekl pod motorem, ruzny uchyty apod.
PavelS

Příspěvekod riffraff » 06 bře 2014, 12:27

Tak diky za odpovedi, trochu jste me uklidnili:-), taky jsem vylez z vejsky a tri roky jezdim favem, prorezlym ze se divim ze jsem prosel stk..jsem tedy zvykly jezdit polovrakem, a jestli miata neco vydrzi a nebude potrebovat menit hned komplet vsechno, tk to je supr:D, jinak koukam po tomhle http://auta.yauto.cz/mazda-mx-5-1-6-1697466.html ,nevideli jste ho nekdo?, stoji tam od rijna, nejspis v tom neco bude, vypada to jako ekvivalent 1000€ z nemecka..,ktere bohuzel odpada, jelikoz jsem z druheho konce republiky..:D, ale jestli neco koupim tk to bude nejvychodnejsi miata v cr..:D
Naposledy upravil riffraff dne 06 bře 2014, 12:32, celkově upraveno 1
riffraff

Obrázky: 5

Příspěvekod tohico » 06 bře 2014, 13:35

Na tipcars už leží delší dobu, tak to bude asi nějaký ležák. Navíc je to dovoz na přihlášení, tak očekávám, že tam bude nějaké problémovější oběhávání kolem. Pokud chceš levnou NA co se teprve musí přihlásit, nemrkal si taky na tuhle krasavici? http://www.sbazar.cz/automatatko/detail ... ier-bezova Je za pár korun a má nádherný interiér. I když holka je pomalu až u německých hranic :(
tohico

PředchozíDalší

Zpět na Diskuze o čemkoli...