tak to tu znovu trochu oživím...
Vo štvrtok si tak sedím v škole na prednáške 3hodiny poobedné, slnko svieti cez okno do prednáškovej miestnosti priamo na mňa...
strašne nadávam ako mi z toho slzia oči a nevidím ani prd na tabule. Samozrejme som mal ešte čierne tričko, takže paráda. po asi hodine utrpenia na mna kamoš pozrie a hovorí "keby si už mal tú miatu, tak tu asi nesedíš čo ?"... Neviem či to bolo to alebo jednoducho fakt že už začína byť vonku krásne, tak či tak som sa konečne rozhodol konať a spraviť niečo s mojou situaciou
Takže moje požiadavky na auto sú celkom jasné:
NA, 1.8, červená farba.
už asi pol roka sledujem seatikovu mazdičku, no vyzerá to už tak že si to s predajom nadobro rozmyslel a ja musím hladať ďalej.
Našiel som ďalší kus ktorý vyhovuje, konkrétne
http://www.sportovnivozy.cz/50935-mazda ... budejoviceJedna vec ma najprv zarážala a odrádzala od kúpy a to sú kilometre. no po prečítaní pár vlákien či už tu alebo vo svete som pochopil že NAčko je mechanicky viac menej nezničitelné auto. tak či tak podvozok aj motor tie kilometre skrátka má za sebou a to sa moc oklamať nedá (hlavne na našich cestach
) takže by ma zaujímalo s akými investíciami ihneď po kúpe počítať, respektíve na čo dať pri kúpe pozor. Viem že mx5 maju pri majiteloch ktorí sa o ne moc nestarajú problém s olejom kedže ta odmerka je naprd, avšak to asi nebude jediná vec na ktorú davať pozor. takisto cvakanie hydroštelov by asi nemalo trvať dlhšie ako pár sekúnd pokial auto nebolo dlhšie odstavené.
Našiel som nejaké videa konkrétneho auta ako chalan blbne trochu skuša driftovať a podobne takže predpokladám alebo skôr dúfam že sa autu dostávala dostatočná pozornosť čo sa týka kvalitných olejov a náplní všeobecne.
Odcenil by som ak by ste mi tu napísali na čo dať teda fakt pozor, čo si všímať a výdaje v blízkej budúcnosti.(vymena oleja je samozrejmá vec to mi nemusíte pisať
) ale napr silentbloky a podobné veci neviem nakoľko trpia a ako často ich treba meniť, ale ak by to bolo zlé tak to zrejme pri jazde cítiť, rovnako ložiská ide počuť.
Ďalšia vec sú coilovery. Sú tam TA technix, mám tušenie že to nebudú zrovna jedny z najkvalitnejších na trhu
jedna z prvých vecí po kupe by určite bola že auto pojde vyššie aspoň o 2cm kedže takto nízke mi to pride uplne nepoužitelne, bohužial nie sme v rakusku.
určite ho poprosím o zaslanie rozumnejších fotiek na ktorých je aj niečo vidieť idealne nie sú nejak upravené
takže ak by vás napadli nejaké praktické rady budem rád. Auto z tretích krajín nechcem, nakoľko poplatky ktoré u nás páni poslanci vymysleli sú už aj pri dovoze auta z ČR na zamyslenie sa, takže nemecko a iné krajiny odpadajú... Dúfam že sa bude dať po mne tento príspevok aspoň ako tak prečítať a porozumieť čo vlastne chcem, nie som zrovna Básnik