Koupě MX5

...kolem roadsteru MX-5
Pravidla fóra
Chceš se zde zaregistrovat? Napiš něco krátce o sobě adminovi na raduna@mx-5.biz.

Re: Koupě MX5

Příspěvekod snb-rider » 12 úno 2014, 19:35

Jak moc? Ukaz? ;)
snb-rider

Příspěvekod PavelS » 12 úno 2014, 22:21

Hodně moc, hledej :-D
PavelS

Příspěvekod AndrewG » 23 úno 2014, 21:53

tak to tu znovu trochu oživím...
Vo štvrtok si tak sedím v škole na prednáške 3hodiny poobedné, slnko svieti cez okno do prednáškovej miestnosti priamo na mňa...
strašne nadávam ako mi z toho slzia oči a nevidím ani prd na tabule. Samozrejme som mal ešte čierne tričko, takže paráda. po asi hodine utrpenia na mna kamoš pozrie a hovorí "keby si už mal tú miatu, tak tu asi nesedíš čo ?"... Neviem či to bolo to alebo jednoducho fakt že už začína byť vonku krásne, tak či tak som sa konečne rozhodol konať a spraviť niečo s mojou situaciou :-)
Takže moje požiadavky na auto sú celkom jasné:
NA, 1.8, červená farba.
už asi pol roka sledujem seatikovu mazdičku, no vyzerá to už tak že si to s predajom nadobro rozmyslel a ja musím hladať ďalej.
Našiel som ďalší kus ktorý vyhovuje, konkrétne http://www.sportovnivozy.cz/50935-mazda ... budejovice
Jedna vec ma najprv zarážala a odrádzala od kúpy a to sú kilometre. no po prečítaní pár vlákien či už tu alebo vo svete som pochopil že NAčko je mechanicky viac menej nezničitelné auto. tak či tak podvozok aj motor tie kilometre skrátka má za sebou a to sa moc oklamať nedá (hlavne na našich cestach :roll: ) takže by ma zaujímalo s akými investíciami ihneď po kúpe počítať, respektíve na čo dať pri kúpe pozor. Viem že mx5 maju pri majiteloch ktorí sa o ne moc nestarajú problém s olejom kedže ta odmerka je naprd, avšak to asi nebude jediná vec na ktorú davať pozor. takisto cvakanie hydroštelov by asi nemalo trvať dlhšie ako pár sekúnd pokial auto nebolo dlhšie odstavené.
Našiel som nejaké videa konkrétneho auta ako chalan blbne trochu skuša driftovať a podobne takže predpokladám alebo skôr dúfam že sa autu dostávala dostatočná pozornosť čo sa týka kvalitných olejov a náplní všeobecne.
Odcenil by som ak by ste mi tu napísali na čo dať teda fakt pozor, čo si všímať a výdaje v blízkej budúcnosti.(vymena oleja je samozrejmá vec to mi nemusíte pisať :D ) ale napr silentbloky a podobné veci neviem nakoľko trpia a ako často ich treba meniť, ale ak by to bolo zlé tak to zrejme pri jazde cítiť, rovnako ložiská ide počuť.
Ďalšia vec sú coilovery. Sú tam TA technix, mám tušenie že to nebudú zrovna jedny z najkvalitnejších na trhu :?:
jedna z prvých vecí po kupe by určite bola že auto pojde vyššie aspoň o 2cm kedže takto nízke mi to pride uplne nepoužitelne, bohužial nie sme v rakusku.
určite ho poprosím o zaslanie rozumnejších fotiek na ktorých je aj niečo vidieť idealne nie sú nejak upravené :D
takže ak by vás napadli nejaké praktické rady budem rád. Auto z tretích krajín nechcem, nakoľko poplatky ktoré u nás páni poslanci vymysleli sú už aj pri dovoze auta z ČR na zamyslenie sa, takže nemecko a iné krajiny odpadajú... Dúfam že sa bude dať po mne tento príspevok aspoň ako tak prečítať a porozumieť čo vlastne chcem, nie som zrovna Básnik :mrgreen:
AndrewG

Re: Nákup nového milačka

Příspěvekod cchonza » 25 úno 2014, 18:14

Všem díky za informace, jistě je využiju.
NC 06 2.0 rev.. jedna láska vede k druhé MAZDA 6 2.5i rev top
cchonza

Příspěvekod PavelS » 26 úno 2014, 07:49

Precist se da lip nez po leckterym cehunovi :-D

Je videt, ze domácí ukol si udelal, nastudovano mas dobre :-) potvrdil bych co jsi napsal, ano coilover za bura neni nejlepsi varianta :-) miata si zaslouzi vic...
Co se silentbloku tyka, akorat rozebiram NAcko z roku 95, najeto 170tkm, neudrzovane prilis-a vzdycky jsem rikal,silentbloky na miate proste nejsou problem.Nevymenis je 200tkm a stejne nemlatej (kolik takovych aut znas), mozna budou zvenci zpuchrely, nebudou makat na 100%, ale nebude to investice nutna...
Ostatní mas nacteno, takze se jen nezamilovat na prvni pohled jako ja... :-D
PavelS

Příspěvekod AndrewG » 26 úno 2014, 19:38

tak ďakujem za odpoveď :) ešte ma napadlo, nie je tu niekto z okolia Budejovíc? (niekto ako Ryba a pod. čo sa rýpe neustále v aute a vie aj čo je čo a kedy je niečo zle) Bol by som ochotný mu zaplatiť ak nie je zo vzdialenosti 300km od Budejovíc cestu + povedzme 500czk za akúsi "prehliadku" alebo skorej odbornú pomoc pri obhliadaní
AndrewG

Příspěvekod VojtaS » 26 úno 2014, 21:16

Pokud jde o to červený NA v ČB, tak vím, že majitel je mladší kluk tak cca 22, absolvent automobilního učiliště a podle všeho chová k vozům kladný vztah. Nevím jak přes zimu, ale přes léto bylo auto hodně vidět parkujíce na sídlišti před panelákem. Viděl jsem ho i párkrát docela obstojně driftovat na kruháči.
Můžu se ještě optat strejce, co toho kluka před pár lety učil na učilišti. Je dost možný že na tom autě dělali a bude něco vědět.
1994 Mazda MX-5 Miata,Black/Tan, M Edition
EX: 1998 Mazda MX-5, Evolution Orange
VojtaS

Obrázky: 2

Příspěvekod AndrewG » 26 úno 2014, 21:37

to by bolo super, tak ked s nim budes skus sa spytat mohlo by to byt vcelku uzitocne. poslal mi inak fotku interieru a motoru motorovy priestoe vyzera pekne, az na malu znamku koroze pred vodicovym tlmicom ... interier asi tak ako mx5 po 250tis km ale o interier mi moc nejde...akurat ma celkom zarazilo ze v inzerate pise ako auto nezna zimu tak som si predatavil ze je garazovane ale fotky co mi poslal su fotky zasnezeneho auta :D ale nevadi pojdem ju urcite niekedy pozriet a uvidim ako je na tom karoseria a celkovo vsetko...
AndrewG

Příspěvekod IvanGS » 01 bře 2014, 13:24

Na první pohled je ta červená pěkná, na druhý vidím auto se čtvrt milionem kilometrů, s home made, i když třeba dobře udělanými úpravami, parkované přes zimu venku, provozované pouličním závodníkem a kruháčovým drifterem. Osobně myslím, že za ty peníze lze sehnat auto po člověku, který ho netýral a parkoval pod střechou. Ten kluk ho měl asi rád, ale...
NA je krásné auto a jeho cena začne stagnovat a časem bude stoupat, to ale vzhledem k počtu stále jezdících kusů chvíli potrvá a bude se týkat opečovávaných mazlíků v původním stavu.
Já mám NBFL ve stavu zánovního auta, sice za dost peněz, ale myslím že byla vlastně levná, ještě dlouho neočekávám nutné investice. Navíc at jsou názory na převodovku atd. jakékoliv, mladší auto ve "vyšší" konfiguraci, tj. 1.8, samosvor, 6-tikvalt atd., považuji za výhodu, pochopitelně přiměřeně dobrý stav je nutností.
Pokud by se někdo chystal kupovat NB, nabízím svezení s NBFL 2003, 1.8 a nájezdem 23 tisíc aby věděl, jak má vypadat a jezdit auto v původním a exkluzivním stavu a mohl to porovnat s autem, které bude popř. kupovat.
Nejkrásnější NBFL na světě!
IvanGS

Příspěvekod riffraff » 04 bře 2014, 22:54

Zdravím, jak jsem tak prošel forum tak mě asi většina doporučí šetřit:D, ale je tady někdo kdo koupil NA za cca 40K?, dalo se s tím jezdit, nebo jste to od začátku dávali dohromady?, na rez jsem zvyklý, a technicky stav taky nemusí být 100%. Auto nechci zničit, ale zatím nemám peníze abych ho dával do top stavu.
Předem dík za rady:-)
riffraff

Obrázky: 5

PředchozíDalší

Zpět na Diskuze o čemkoli...