Jaké pneu ....

Re: Jaké pneu ....

Příspěvekod kopac » 07 úno 2014, 10:38

Ja na nich mam odjezdenou jednu sezonu a nejtezuju si.mam to na normalni jezdeni,zadny okruhy a parada,drzi opravdu dost (mam porovnani jen se staryma michelin pilot exalto a oproti nim je to lepidlo),bocnice tvrda,bohate staci. dokonce mam se svym malovykonem (90k) problem protocit kola pri rozjezdu. sklouznout se s tim necha. akorat si nejsem jistej vydrzi,mam na nich odjeto cca 11000km a pulka pryc,ale za ty prachy, nejspis do nich pujdu zas, mozna bych este uvazoval o hankook rs-2.
kopac

Obrázky: 2

Příspěvekod MAXsport » 07 úno 2014, 10:45

Neni technicky možný, aby ti směs, která má alespon trochu větší přilnavost než klasická pneumatika vydržela stejně nebo více km. Je třeba pochopit, že pneumatika, která výborně lepí, výborně odvádí vodu a vydrží 40tis. prostě neexistuje :)
MAXsportpneu.cz závodní pneumatiky s homologací na silnice
Polyspeed silentbloky pro MX-5 - Group buy polyurethanové silentbloky s různou tvrdostí pro MX-5
michal@maxsportpneu.cz
MAXsport

Příspěvekod riderhenry » 07 úno 2014, 11:07

Problém je v tom, že já tu gumu hodnotil na okruh, ne na okresky. Na silnici je Adrenalin naprosto OK, ale na okruhu se guma deformovala tak, že se sjížděla skoro až na disk, zatímco Hankook krásně s hranou vzorku. Na okruh bych ji určitě nedoporučil, protože nemá ani moc přilnavosti, ani dostatečně tvrdou bočnici. Navíc výsledkem je, že po pár kolech jsou sjeté hrany (taková hezká vzpomínka na Toyo T1R).

Za mě bych vzal spíš asi Hankook RS-2. Sice nevím přesně, kolik tak můžou vydržet (nějak to nesleduji), ale rozhodně nemizí před očima. Na silnici mně na nich nikdy nic nevadilo, nechytají se kolejí, nesnižují nijak komfort, že bys po přezutí měl pocit, že najednou nemáš tlumiče... A když se pak rozhodneš zajet si na okruh, tak tě nebudou štvát.
1999 10th AE
Good boys go to heaven, bad boys go everywhere.
riderhenry

Příspěvekod hava » 07 úno 2014, 11:18

Diky za informace :)
hava

Příspěvekod cavan » 07 úno 2014, 11:38

chlapi, neviem ako jazdite, ale zrejme ja nejazdim dost ostro.. :D mam T1R na predu, najazd cca 10000 ale ze by som na nich pozoroval nejak rapidny ubytok vzorku sa neda povedat.. ak mi isiel 1mm dolu tak je to moc.. :ugeek:
EX - (NBFL 1.8 VVT PHOENIX, HT, S2K seats, GV lip, Vmaxx, cooling plate, frame rails)
IN SERVICES - NBFL 1.6 NEVADA powered by LPG

vyroba frame rails, cooling plate (info po SZ)

www.aliiscolores.com
cavan

Příspěvekod MAXsport » 07 úno 2014, 12:00

v kterém století se vyrobily? :D
MAXsportpneu.cz závodní pneumatiky s homologací na silnice
Polyspeed silentbloky pro MX-5 - Group buy polyurethanové silentbloky s různou tvrdostí pro MX-5
michal@maxsportpneu.cz
MAXsport

Příspěvekod cavan » 07 úno 2014, 13:11

dokonca v tomto tisicroci.. :D neviem ake maju DOT.. ale zda sa mi ze maju okolo 5 rokov. ale tiez idem kupovat nove pneu na zadok, a prave rozmyslam ci T1R alebo R1R..
EX - (NBFL 1.8 VVT PHOENIX, HT, S2K seats, GV lip, Vmaxx, cooling plate, frame rails)
IN SERVICES - NBFL 1.6 NEVADA powered by LPG

vyroba frame rails, cooling plate (info po SZ)

www.aliiscolores.com
cavan

Příspěvekod AceJC » 07 úno 2014, 15:18

Tak já osobně bych T1R moc nedoporučoval, rychle stárnou a hodně rychle pak ztrácí své vlastnosti a jsou hodně zrádné na mokru a vlhku. Já jsem moc spokojený s Bridgestone Turanza ER 300 ;) ale plánuju Firestone Firehawk SZ90, má tu někdo snima zkušenosti?
AceJC

Příspěvekod dopr » 07 úno 2014, 15:50

AceJC: Byt tebou, zustanu u ER300. Myslim, ze SZ90 nebudou lepsi a nebudou mit tak vyvazene vlastnosti na pric celym spektrem.
.:. MX-5 NC Expression, 2.0, 118kW/160 HP, L.S.D, 6 gears .:.
:.EX: MX-5 NB, 1.8, 103kW/140 HP, L.S.D, 6 gears, Nardi Torino, Bilstein B8 + Tein S-tech springs:.
Obrázek
dopr

Obrázky: 3

Příspěvekod kopac » 07 úno 2014, 16:08

to MAX: tak je jasny ze lepivejsi a tim padem mekci guma nevydrzi tolika jako nejakej sutr,ale i tak me to lehce zarazilo jak mizela.ale na druhou stranu se musi uznat,ze clovek s mx5 nejezdi vyletnim tempem obzvlast v zatackach.

to dopr: ty na nich mas 16000? kolik ti tak zbyva vzorku?

urcite tim nechci nejak hanit adrenaliny, na jezdeni po okrskach paradni guma a je za par supek, jen ze clovek pred nakupem musi pocitat s tim ze ta guma nemusi nevydrzet tolika...
kopac

Obrázky: 2

PředchozíDalší

Zpět na Kola, pneu a geometrie