Koupě MX5

...kolem roadsteru MX-5
Pravidla fóra
Chceš se zde zaregistrovat? Napiš něco krátce o sobě adminovi na raduna@mx-5.biz.

Re: Koupě MX5

Příspěvekod spooon » 22 led 2014, 22:12

já měl za to, že měla i z fabriky sem tam nějaká lamelák, jen ne tak ostře nastavenej.

Pro mě to je jedna z hlavních podmínek, 6kvalt a 1.8. Půjdu ji omrknout, a uvidím. Z fotek co mi zaslala nevypadá tak špatně.

Co to poslední dobou sleduju, tak v Česku se 6kvaltů objevuje velmi poskrovnu a jak už sem psal, Německo je taky out.
spooon

Obrázky: 0

Příspěvekod Vavris » 22 led 2014, 23:09

A proč tak chceš ten 6q?
back in the business 8-)
Vavris

Příspěvekod spooon » 23 led 2014, 02:30

teoreticky lepší akcelerace, baví mě řadit...že to na spotřebu vliv nemá vím, kvůli tomu fakt ne.
spooon

Příspěvekod ZIZU » 23 led 2014, 02:57

spooon píše:teoreticky lepší akcelerace, baví mě řadit...že to na spotřebu vliv nemá vím, kvůli tomu fakt ne.

Taky mám 6ti kvalt a trval jsem na nem, dneska uz bych to asi tak moc nehrotil, bracha mel taky 6ti kvalt, ale ted s kamaradem byli koupit 5ti kvalt a rikal, ze se to k tomu autu mozna hodi i vic, nebo ze to minimalne neni na skodu...proc tak zahrnujes nemecko? muzu se zeptat kolik penez cca si ochotny do toho pustit. Oni ted privezli z Ceska NBFL 107kw, az na alu original stav, silver blue edice, najeto cca 120tkm a vysla na 115.000, nezrezla, podvozkove super atd atd...tohle mi za ty prachy prijde fakt drahy, je to nejaky paskvil...jeste si to dobre promysli :)
ZIZU

Obrázky: 1

Příspěvekod Vavris » 23 led 2014, 11:04

Tak lepší akceleraci vůbec nečekej, jednička až trojka jsou úplně stejné a na čtyřku už MX-5 stejně moc nezrychluje :lol:

Taky jsem chtěl mermomocí šestikvalt a taky jsem pak prozřel :mrgreen:
back in the business 8-)
Vavris

Příspěvekod spooon » 23 led 2014, 20:43

Německo odmítám, protože se to téměř nevyplatí, když si spočtu, že náklady navíc oproti koupi v Česku jsou dejme tomu 10-15 tisíc (záleží odkaď z Německa by byla) plus minimálně den pryč, musím se zharmonizovat s kámošem co umí německy a plus další oplejtačky kolem toho(převozky a nebo někde vyjednat podval, nastudovat, co všechno si musím zajistit/zaplatit/vyjednat...) je to na mě dost složitý.

Jinak cenou bych se rád vešel do 120, max 130, ale to už jen v případě, že to bude extra dobrej kousek.

Je pravda, že teď nad tím hodně uvažuju, jestli 6 kvalt nutně potřebuju :D Ale prostě sem ho chtěl, je to moje první fakt sportovní auto, tak sem chtěl tu nejlepší možnou konfiguraci, a tak nějak automaticky sem předpokládal, že 6 je lepší jak 5.

Vavris: a co zbůsobilo tvoje prozření? :D

ZIZU: a osobně si myslíš, že je 6 lepší než 5 kvalt? Neřeš jestli má cenu podle toho vybírat auto, ale jestli je lepší ;)
spooon

Příspěvekod mastercs999 » 23 led 2014, 21:07

Osobně mám 6kvalt, protože už něco kupuji, tak chci dostat to "lepší". 5kvalt jsem neměl, ale co se týče 6q, tak pětka je skoro stejná jak šestka. Takže bych mezi tím zas takový rozdíly nedělal.

A pokud můžu něco říct k Německu, tak německy umět nemusíš. Sám jsem se tam domlouval anglicky. Článku o dovozu auta je spoustu a i když něco přeplatíš na dovozu, tak ve výsledku to auto stejně koupíš levněji, nehledě na širší výběr, takže větší šance že dřív seženeš to co chceš. Schválně jak dlouho bys tady čekal na slušnou 10th..

Vyhýbat se Německu by podle mě byla velká chyba. Neříkám, že tady pěknej kousek neseženeš, ale můžeš se dosti dlouho načekat.
Tolko mé rady ;)
mastercs999

Příspěvekod spooon » 23 led 2014, 21:21

to je hezký, každej říká, že mezi tím není takovej rozdíl, ale každej má 6q :D ale jak sám říkáš, žes chtěl to nejlepší, to já bych právě taky rád.

Že se domluvím anglicky je sice super, ale tou taky dvakrát nevládnu, sem rád, že se domluvím na dovolený :D Pro Německo mluví hlavně ten výběr. I když po přefiltrování jich tam dle mých požadavků taky zrovna dvakrát moc není

Ještě si rozmyslím, jestli se jet tam na tu vůbec podívat, trochu mě odrazuje ta "splácanost"...přece jenom jen v benzínu by to byl výlet za 2,5kkč
spooon

Příspěvekod mastercs999 » 23 led 2014, 21:35

Já bych měl totiž pořád takovýho ďáblíka v hlavě, kterej říká "nemáš 6ti kvalit, nemáš 6ti kvalt". Abych byl upřímnej, teď mi zase říká, že nemám NA :D

Pokud i v Německu není moc takovejch, který požaduješ, tak co teprve u nás? Myslím, že někoho kdo mluví anglicky seženeš. No a pokud si jich vyhlídneš víc, tak máš velkou šanci, že to koupíš na poprvé. Jen je nutný si toho dopředu zjistit jak o autu, tak o prodejci, co nejvíce.

Co se týče toho, co je potřeba, tak dotazy klidně zodpovím ;)
mastercs999

Příspěvekod Pavel260 » 23 led 2014, 21:39

nejvetsi rozdil v 5 a 6 je v ridicovi :)
147koní + jedna lama http://pavelmx-5.rajce.idnes.cz/
Pavel260

Obrázky: 3

PředchozíDalší

Zpět na Diskuze o čemkoli...