Fotky -Jaký máte interier?

...kolem roadsteru MX-5
Pravidla fóra
Chceš se zde zaregistrovat? Napiš něco krátce o sobě adminovi na raduna@mx-5.biz.

Re: Fotky -Jaký máte interier?

Příspěvekod kousmen » 20 led 2014, 16:27

Upřímě řečeno. I ty švihadla mě fakt trkly do hlavy, ale chci aby to působilo trochu elegantně, jako zbytek interiéru. :D
Hydraulika právě bude asi těžká. Ale ani jsem nevěděl, že to lotus takhle řešil a tím víc mě těší, že se do toho pouštím. Zrovna Lotus, kterej má s mazdou takovou spojitost. Je v tom úplná poezie. :mrgreen:
Invisible Ride
kousmen

Obrázky: 1

Příspěvekod Winie » 20 led 2014, 17:09

jako ja to u tebe asi i chapu. ale prijde mi to trosku zbytecny slozite resit a predelavat neco co funguje.
ITB Miata
LOW Prelude
SLOW Datsun
ToyToyka v procesu

https://www.instagram.com/petroldaddie/
Winie

Příspěvekod kousmen » 20 led 2014, 17:17

No mě právě přinutilo až to, že to přestalo fungovat. :D Jinak samozřejmě chápu, že si právě sto lidí ukroutilo palici, ale já už asi jinej nebudu. :mrgreen: Navíc to, že něco elektrickýho funguje, rozhodně neznamená, že to bude fungovat věčně. Právě naopak. Problémy s elektronikou jsou pomsta za lenost, takže jsem si oblíbil nahrazování mechanikou přesto, že to stojí trochu úsilí. ;)
Invisible Ride
kousmen

Příspěvekod Pavel260 » 20 led 2014, 17:31

Kdyby si potřeboval něco z kovovýroby tak napiš :)
147koní + jedna lama http://pavelmx-5.rajce.idnes.cz/
Pavel260

Obrázky: 3

Příspěvekod buteo » 20 led 2014, 17:36

Držím ti palce, v naději, že pokud se jednou dostanu do fáze radikálního odlehčování (zatím jsem u mírné odtučňovací kůry),bude se kde poučit :D
buteo

Příspěvekod kousmen » 20 led 2014, 18:05

Pavel: Tak trochu s tím počítám. :oops:
Buteo: Vždycky je potřeba, aby někdo vymýšlel nový fígle, tak tě třeba taky něco napadne. Mě už z toho puká palice, když vím, co se na mazdě dá všechno udělat a jakým tempem se plížím k dokončení aspoň jedné z těch blbin. :?
Invisible Ride
kousmen

Příspěvekod widar » 20 led 2014, 19:05

Kousmen: v jednoduchosti je krása a tam mě napadají jen dvě možnosti. První je táhlo přes bovden s aretací, což bude estetické jako ty švihadla, druhá místo motorku malou převodovku a zase přes bovden k nějakému "kolečku" na kroucení (NA tak ma tachometr) ale tam nevím jakou sílu je to schopné utáhnout. Ale to už tě asi všechno dávno napadlo.

z mobilu
'98 MX-5 NB, 1.6, 81 kW, Lava orange mica (Mazdaspeed color), Nardi wheel, Bilstein
Obrázek
widar

Obrázky: 8

Příspěvekod buteo » 20 led 2014, 19:31

No já si umím představit 2 bowdeny, možná dokonce jen jeden pro obě světla. Co ovládat to některou páčkou topení/větrání? To už jsem vyhodil! ;)
buteo

Příspěvekod Rudy » 20 led 2014, 19:41

Tak aj ja prispejem mojim nápadom, kousmen to skombinuje dokopy a má vyhrate :D
Na každom svetle miesto páky servomotora a tiahla bude vákuová membrána (vacuum actuator). Vákum bude ťahané zo sania motora. Spínanie by bolo riešene buď mechanickým ventilom alebo ventilom ktorý určite kousimu ostal z uhlia (pokiaľ sa pokazí spínač stačí spojiť dve hadičky dokopy).

ad. http://www.ebay.co.uk/itm/Mercedes-Door ... 4acba38cb0
Rudy

Obrázky: 2

Příspěvekod kousmen » 20 led 2014, 19:47

No já to prakticky mám už nějak vyřešený. Možností je zase spousta, jak to natáhnout a každý má svý pro i proti. Nakonec jsem se rozhodl pro dva samostatný okruhy, abych mohl mrkat jedním na stopařky. :lol: Mělo by to být na páčky vlastního návrhu atd. Jenom se to právě snažím udělat tak, aby to vysunování a zasunování byl daleko příjemnější rituál než mačkání čudlů. Byla i možnost mít to na jeden drát, úplně jednoduše, ale byla by tam spousta nevýhod. Jde to i s každým zvlášť s možnosti spouštět i zároveň. Ta moje by měla páčky vedle středovýho panelu těsně pod lištou palubky. Ale chci to udělat na pohled složitý, takže vymýšlím takový načančávky, který zase o něco zhorší výrobu a předpoklad toho, že to bude fungovat až to poslkádám. Tyhle starosti a strasti mě, zdá se, denně drží v pasti. Ale já to dám. Lepší, než s tím praštit... 8-)
Naposledy upravil kousmen dne 20 led 2014, 19:52, celkově upraveno 2
Invisible Ride
kousmen

PředchozíDalší

Zpět na Diskuze o čemkoli...