Zabezpečení auta proti krádeži

...kolem roadsteru MX-5
Pravidla fóra
Chceš se zde zaregistrovat? Napiš něco krátce o sobě adminovi na raduna@mx-5.biz.

Re: Zabezpečení auta proti krádeži

Příspěvekod Henges » 31 srp 2013, 18:22

A rovnou ještě havarijko a všechno k tomu a za 14 let stare auto budu platatit nesmyslnej ranec :)
Henges

Obrázky: 5

Příspěvekod radep » 31 srp 2013, 18:36

Je úplně jedno jak je staré, prostě chráním svoje peníze, které v tom autě mám. Platím asi 7000,- ročně... což mi přijde jako super, protože jenom povinné na moje druhé auto mě stálo 4000,-.
NB 1.8, 1999, LSD, brdzy: Hawk HP+, EBC UPS, BF307+, Motor: komplet GO (YCP písty, Hastings kroužky)
radep

Příspěvekod Henges » 31 srp 2013, 18:48

Záleží na okolnostech. Nové drahé auto si pojistím bez váhání, u staršího které je na víkendy si to už rozmyslím. Letos jsem najel strašně málo s mx5, nebude to ani 3000km tak každá zbytečná kačka navíc když převážně stojí už se počítá. Jak jsem psal, u každého to vychází jinak ;)
Henges

Obrázky: 5

Příspěvekod radep » 31 srp 2013, 19:15

Taky jsem ho tak kdysi měl (víkendovka)... Ale nakonec mi přišlo jako hloupost ho nechávat schované a jezdím s ním teď denně (proč si neužívat každý den?) :-) A než abych se strachoval, tak lepší ta pojistka. Krom toho, dotazovatel psal, že mu bude stát na cestě občas.
Ale jak říkám, žádný problém zatím. To Adix by asi mohl vykládat, jak se mu to vyplatilo :-)
NB 1.8, 1999, LSD, brdzy: Hawk HP+, EBC UPS, BF307+, Motor: komplet GO (YCP písty, Hastings kroužky)
radep

Příspěvekod whisper » 31 srp 2013, 19:34

S krádežami som zatiaľ problém nemal na Mazde ani predtým na Honde, ale obe mi už niekto odparkované nabúral (a zdrhol). U nás auto staršie ako 10 rokov havarijne vôbec nepoistia, takže všetko si musím cvakať sám :?
Ponúkam celý sortiment produktov SkidNation so zľavou pre členov - napíšte správu.

Radosť je moje palivo.
whisper

Obrázky: 6

Příspěvekod kousmen » 31 srp 2013, 20:29

S pojišťovnou mám ten problém, že bych chtěl zpět místo peněz svoje auto, ale o to se oni vůbec nestarají. Prostě dají love a hotovo. Lepší je zaplatit někoho, kdo auto najde. Každej z nás to očividně bere jinak a pro každýho z nás je nějaká možnost...
Invisible Ride
kousmen

Obrázky: 1

Příspěvekod radep » 01 zář 2013, 01:39

To ti je celkem "zadarmo" schopen zajistit mobil s androidem a gpskou někde schovaný v autě. Ale už ti nezajistí, že ti to auto někde neshoří, až si s ním nějaký debil zajezdí... Pak je člověk vděčný za pojistku. O pravděpodobnosti ukradení se tady můžem dohadovat, ale to je asi tak všechno. Auto má imobilizér, takže doufám, že to tak triviální není. Funkce alarmů a různých mechanických zabezpeční mi přijde spíš úsměvná. Vždycky to řeší "odtahovka". Gpsku obejít je taky triviální...
Každopádně, svým původním příspěvkem jsem chtěl hlavně poukázat na to, že i když jí denně používám, parkují s ní u bytu a za práci. Tak jsem nikdy neměl s ničím problém. A osobně mi přijde hysterie kolem kabrioletů zbytečná... když to není oktávka v dieselu :-)
Pojistku si platím a platit budu dále... Konec :-)
radep

Příspěvekod kousmen » 01 zář 2013, 09:14

Jistě. Kdo na to má, ať pojistku platí a třeba se mu vyplatí. Ale je nás dost těch, co si pojistky nemůžou dovolit a musí holt vzít ten risk, že o cokoliv kdykoliv přijdou. To je život... Vím, že zrovna my jsme na tom docela stejně, ale já svý peníze pojišťovně prostě nedám a radši si za ně naleju plnou nádrž, dokud to auto ještě mám. Pak když se jednorázově naskytne nějaká kačka, tak se dá vložit do nějakýho menšího zabezpečení. Zrovna tu nábu mám na cestě, ale původní důvod k objednání nebylo zabezpečení, ale lepší nastupování až budou doorbary...
Invisible Ride
kousmen

Obrázky: 1

Příspěvekod 1MB1 » 01 zář 2013, 10:37

kousmen píše:Jistě. Kdo na to má, ať pojistku platí a třeba se mu vyplatí. Ale je nás dost těch, co si pojistky nemůžou dovolit a musí holt vzít ten risk, že o cokoliv kdykoliv přijdou. To je život... Vím, že zrovna my jsme na tom docela stejně, ale já svý peníze pojišťovně prostě nedám a radši si za ně naleju plnou nádrž, dokud to auto ještě mám. Pak když se jednorázově naskytne nějaká kačka, tak se dá vložit do nějakýho menšího zabezpečení. Zrovna tu nábu mám na cestě, ale původní důvod k objednání nebylo zabezpečení, ale lepší nastupování až budou doorbary...

Jo, jak to tak čtu, tak asi taky půjdu do náby. :) Jakou máš objednanou? Někde jsem četl, že mívají vůle (ale to asi ty nejlevnější)..
MX-5 NA 1.6 1990
1MB1

Příspěvekod Raduna MX5 » 01 zář 2013, 11:39

Sundavací volant? Tyjo, uplně se vidim, jak du někam na výlet a nesu si ho v batohu :-), sorry.... Já mám "tajné tlačítko" od autoelektrikáře na palivové čerpadlo a jedinej, kdo na to vždycky skočí sem já, protože vždycky zapomenu, že sem to aktivoval a vztekam se, proč ten kram zase nejede, kolikrat téměř to výtluku baterie :-))), takže to fakt funguje, samo na takový děti, co by se rády povozily a s kamionem nikdo pro 15 let starý auto asi nepojede. Víc se bojim vandalismu, ale to už je boj, nenechat auto dlouho na jednom místě na očích, parkoviště na sídlištích a u supermarketů ....
Řídit MX-5 je nejzábavnější činnost z těch, kdy člověk může zůstat oblečenej ;-)
Raduna MX5
Administrátor

Obrázky: 15

PředchozíDalší

Zpět na Diskuze o čemkoli...