Co po miatě?

...kolem roadsteru MX-5
Pravidla fóra
Chceš se zde zaregistrovat? Napiš něco krátce o sobě adminovi na raduna@mx-5.biz.

Re: Co po miatě?

Příspěvekod rwdriver » 26 srp 2013, 14:35

to Vavris : jo to je super :) , čekal bych že si Zetko povede hůř :lol:
No každopádně vždycky je to na řidiči. Jinak když si zadáš na youtube "MX5 in snow" tak to najde všechny 3 generace a že by NC mělo nějak lepší trakci než ty naše staré miatky, to se říct taky nedá :) . Stačí dobrý zimáky a u nás se dá celoročně provozovat leccos. Takový extrémy tu nepanují.
rwdriver

Příspěvekod vorw » 26 srp 2013, 16:37

Jezdim s NCckem celorocne a neni to problem. S dobryma gumama a zapnutym ESP je to v zasade 'bezpecny' stejne jako jakakoliv predokolka. Na hory to fakt neni, ale ze bych mel v zime problem nekde ve strednich cechach jsem za dva roky zatim nezazil. A to jezdim fakt kazdej den.

Takze pro me NC v zime OK :)
2014 MX5 NC2.5 2.0 Sport-line PRHT, White Crystal Pearl, RECARO seats, Cosworth SC, GoodWin RoadsterSport full exhaust, ECU tune by TDR, Ohlins DFV, RX8 sways, IL full bracing, and more.
vorw

Příspěvekod rwdriver » 28 srp 2013, 09:39

To jo teda :D , ale hlavně že jsme zjistili , že po Miatě je nejlepší koupit zase Miatu a s rozpočtem 250tis. stejně lepší auto než Miata objektivně není :). A že v zimě není problém , dá se jezdit vším, zajímavý by bylo jak by si ve sněhu a slotě počínal třeba takový 3-wheeler :lol:
Argumentovat něco o BRZ/GT86 moc nechci, přesto jsem měl možnost s ní jedno celé odpoledne jezdit a byl jsem nadšený. Ale rozvádět téma jestli je za 800tisíc drahá nemá smysl. Pokud bych měl pocit že musím mít nové auto se zárukou ( a já tento pocit nikdy neměl) , tak bych asi neváhal. Za ty peníze jsou silnější auta i věřím že 370Z koupíš se slevou za dokonce tuto cenu, ale to Zetko ( taky jsem měl na chvíli půjčené) je dost velký "buřtipán", neuměl jsem ho řídit tak abych se bavil, spíš mě přišlo rel. špatně čitelné. GT86 je hodná , pravověrná zadokolka na které bych se mohl spoustu měsíců učit správně řídit. V tom je perfektní. Já si ale asi počkám až bude za 2 roky nějaká zachovalá ojetá za míň jak půlku původní ceny , protože nové auto mít nemusím ( a ani na nej vlastně nemám :) )
Prodejní čísla se dají někde vytáhnout, ale všeobecně je vidět že v evropě je o to auto zájem, to se nedá říct že není.
rwdriver

Příspěvekod Mike » 28 srp 2013, 10:43

rwdrive: s tím objektivě bych zvolnil:))

Trošku ještě přemýšlím o variantě E46 330i cabrio. Je to samozřejmě úplně někde jinde. Ale ze všech možných convertible aut to bude asi nejvíc schopný, je to i pro 4 lidi, má to neuvěřitelnou tuhost na to jak je to velký cabrio (větší než NC) - vykoupený zrůdnou hmotností, váží to skoro jako pětka s V8! S tim bych přežil rok, dva, a pak přikoupil třeba NA nebo si z anglie koupil nějakýho nedostavěnýho cata. I když...přežil...přežívat v 240hp otevřený zadokolce asi nebude takový bída:)
Takže ve finále bysme měli E39iA touring, E46 cabrio a cata nebo NA. Což je myslim, velmi schopná garáž za cenu hodně blbě vybavený nový octavky v případě, že to třetí bude NA a solidně vybavený octavky, že to bude nějaká lotusovina 7:)
Je tolik krás, že tisíc let nestačí na přehled...
různé motorizované prostředky individuální dopravy od tří do dvěstěosmdesátišesti koní
http://www.legendysilnic.cz
Dovoz zajímavých strojů ze zahraničí, včetně papírování.
Obrázek
Mike

Příspěvekod Winie » 28 srp 2013, 12:38

Hele s tou E46 sem nedavno jel. dokonce i ve stejny motorizaci. Je to tezkej parnik, naklani se v zatackach a zabava za volantem je temer nulova. Defakto je to takovej drahej pojizdnej fén.
ITB Miata
LOW Prelude
SLOW Datsun
ToyToyka v procesu

https://www.instagram.com/petroldaddie/
Winie

Obrázky: 1

Příspěvekod MAXsport » 28 srp 2013, 12:47

Přesně takovej má kamarád a dokonce ho i prodává co vím :)
MAXsportpneu.cz závodní pneumatiky s homologací na silnice
Polyspeed silentbloky pro MX-5 - Group buy polyurethanové silentbloky s různou tvrdostí pro MX-5
michal@maxsportpneu.cz
MAXsport

Příspěvekod Mike » 28 srp 2013, 14:15

Těžký je to jako dvoje švaňkovi necky...ale taky to má dvojnásob koní;)
Měl jsem E36, která je řízením, podvozkem a vyvýžením hodně podobná a bylo to skvělý auto. Samosebou ne jako miata, ale prostě dobrý, zábavný auto. Takže ta E46 snad nebude horší...trochu mě k tomu žene jedna věc: pokud budu mít za dva, tři roky nějaký pitomky v lokalitě, kde auto je nutnost, tak mi přijde jako odvážný mít jedno skoro dvacetiletý auto a k tomu desetiletej dvoumístnej roadster:)
Ono se to bere možná moc hardcorově...jako co není miata sotjí za hovno...ono to tak sice vlastně je. ALE.
I ta 540i, která má jedenatřičtvrtě tuny je zábavná. Jasně, nejede to jako po kolejích jako miata. Ale na pěkným povrchu se to do zatáček vrhá s nadšením a to má nad přední nápravou se šnekovým řízením čtvrttunovej agregát. Když to srovnám s konfekčníma autama, tak je pořád ta E39 daleko nad tim...a E46 bude snad ještě vejš, páč je lehčí, má níž těžiště a rychlejší řízení - spíš se bojim toho, že třeba ramena budou oproti miatě z bláta, takže na našich silnicích je budu co dva roky řešit.
Jinak naklánění v zatáčkách mi nevadí...vyrůstal jsem na škodě 130 rapid a Porsche 924, který se teprve houpaly. Dnešní "moderní" křápy, který jsou tvrdý jako supersporty před dvaceti lety, fakt ne. Takže ať se to houpe...jsem rád, když vim, že jedu zatáčkou a když přejedu mrtvou kočku, tak si nerad překousávám jazyk:) Koneckonců, všechy miaty na seriovým podvozku jsou taky pěkný lodičky:) A zaplaťpánbů za ty dary.
Takže i tu E46 C. bych dokázal považovat za nástupce miaty. Ono záleží na tom, co člověk do auta chce. Já třeba s miatou najezdim dejme tomu 15kkm za rok a z toho tak 1kkm využívám schopností toho auta. Takže jestli ta zábava oproti NBFL bude x0,7 na tom jednom tisíci km a těch zbývajících 14kkm - přesuny bude zvládat x46, tak to si myslim, že by to šlo.
různé motorizované prostředky individuální dopravy od tří do dvěstěosmdesátišesti koní
Obrázek
Mike

Příspěvekod rwdriver » 28 srp 2013, 18:57

Miku a co NA s kterou si muzes hrat a na daily pouziti Saaba 9-3 Cabrio te posledni generace. Ten Saab komfortem strci e46 do kapsy a s motorem 2, 8 V6 Turbo a nebo 2, 0 T aero pojede vic nez dobre. A zachovale saaby jsou dnes vcelku levny
rwdriver

Příspěvekod Mike » 28 srp 2013, 19:10

Měl jsem GM900 Aero , takže vim, že to jede jako z praku:) Mám i kontakty na díly a servis, takže by to šlo...
Ale 9-3 poslední generace je za nesmysl a ta předposlední (dle mýho nejehzčí) s jiným než tim základním 150hp motorem je minimálně tak od 9000€ ty 330i na rovinu pojedou líp a stojí tak o 1500€ míň.
Navíc, byť mě to mrzí, protože saab jsem vždycky měl hodně rád, tak si myslím, že ta E46 bude víc bezproblémový auto...už minimálně z toho pohledu, že dílu jsou všude tuny.
Obrázek
Mike

Příspěvekod rwdriver » 28 srp 2013, 20:52

Fakt? Vidíš já měl taky saab ale 900 ng 2,5 v6. rád na něj vzpominám fakt pohodlný auto. I když e39 potom je přece jen lepší oddíl. :D otec má dodnes zachovalou 96 s v4 motorem. Čekal bych že 9-3 cabrio nebude drahé. Já než koupil mx5 NA tak jsem měl taky v hledáčku ještě saab 900 gen1 nebo e30 cabrio nebo alfu spider . Ale nakonec s rozpočtem co byl vyhrála miata a stejně je to z nich nejovladatelnejsi auto . Na e46 obecně a navíc v kabriu jsem slyšel ale jen špatně recenze. Prý se to dost kroutí a nemá to moc kouzlo. To už snad zkusit nějaký nevybydleny mercedes SL 320 . Ovšem z hlediska servisu zase vachrlate jako u toho boxtera co se zmiňoval na začátku
rwdriver

PředchozíDalší

Zpět na Diskuze o čemkoli...