Z jistý důvodů se tady bavíme o dílech z německa... hlavně protože u nás ty samé díly stojí hromadu peněz
Já například kupoval těsnění pod chladič oleje pod filtrem. V zásadě by člověk řekl že o-kroužek je prkotina. Nepátral jsem po tom a zašel do Mazdy a objednal ho. Po týdnu (doba dodání) jsem byl zděšen když si řekli o skoro 700,- (ano, jsem hlupák že jsem se nezeptal)... Cena v německu tou dobou byla kolem 150,- (samozřejmě originál mazda + pošta 200,-) a za 3 dny bych ho měl doma

Takže tak... jestli se nechceš nechat "okrádat" a nebo se nechceš spokojit pouze s leckdy pochybnou druhovýrobou, tak zbývá jenom DE nebo UK (linky jsou nahoře tady na webu: I.L.Motorsport, MX5parts). Navíc se tady celkem často pořádají GroupBuye z IL (najdeš je v inzerci). Ideální je tedy aspoň hlavní díly si pokoupit předem.
Na opravy miaty ti jinak bohatě stačí nějaká slušnější gola sada (mám asi 100 dílnou Honiton) + momentový klíč 10-100Nm (osobně mám Tonu)... a v pohodě s tím uděláš kompletní generálku motoru, jako já, i když nejsi vystudovaný mechanik

Při cca 2000,- investici do nářadí (za něco slušnějšího značkového) si opravíš prakticky vše sám (jenom občas je potřeba něco zalisovat atd v servise). Momenťák na aukru seženeš za 450,- a na ty základní věci určitě stačí (i když hlavu bych s ním asi nedotahoval no

)
Jestli nechceš, tak si samozřejmě najdi nějaký servis... nemusí to být asi nic speciálního, miaty jsou velmi jednoduché a přímočaré na opravy.
NB 1.8, 1999, LSD, brdzy: Hawk HP+, EBC UPS, BF307+, Motor: komplet GO (YCP písty, Hastings kroužky)